secundair logo knw 1

Wateropleidingen, een van de grootste opleidingscentra in de watersector, heeft haar strategie voor de komende jaren vastgelegd.

Er komt meer aandacht voor de praktische kennis die waterprofessionals nodig hebben en minder voor het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden.

Deze nieuwe strategie is het resultaat van drie bijeenkomsten die Wateropleidingen vorig jaar organiseerde met cursisten, docenten en organisaties en bedrijven in de watersector. "We merkten dat onze klanten behoefte hebben om terug te gaan naar de kern: praktische, meteen toepasbare kennis in de watersector en minder aan cursussen die gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling," vertelt Elise van Ee van Wateropleidingen.

Van Ee vat de nieuwe koers samen met het begrip Actueel Vakmanschap. "Actueel omdat de watersector zich enorm snel ontwikkeld en alle kennis die cursisten opdoen meteen toepasbaar moet zijn. Vakmanschap omdat het juist praktische kennis is die waterprofessionals nodig hebben in hun werk."

De complete strategie Wateropleidingen 2017 – 2020 kunt u hier lezen

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.