0
0
0
s2smodern

Wateropleidingen, een van de grootste opleidingscentra in de watersector, heeft haar strategie voor de komende jaren vastgelegd.

Er komt meer aandacht voor de praktische kennis die waterprofessionals nodig hebben en minder voor het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden.

Deze nieuwe strategie is het resultaat van drie bijeenkomsten die Wateropleidingen vorig jaar organiseerde met cursisten, docenten en organisaties en bedrijven in de watersector. "We merkten dat onze klanten behoefte hebben om terug te gaan naar de kern: praktische, meteen toepasbare kennis in de watersector en minder aan cursussen die gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling," vertelt Elise van Ee van Wateropleidingen.

Van Ee vat de nieuwe koers samen met het begrip Actueel Vakmanschap. "Actueel omdat de watersector zich enorm snel ontwikkeld en alle kennis die cursisten opdoen meteen toepasbaar moet zijn. Vakmanschap omdat het juist praktische kennis is die waterprofessionals nodig hebben in hun werk."

De complete strategie Wateropleidingen 2017 – 2020 kunt u hier lezen

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Ach ach....wat een idioterie 'op het IJsselmeer kan t behoorlijk spoken', dus dempen we de boel????
Duizenden en duizenden watersporters weten alles van het IJsselmeer, vissers die er dagelijks hun brood verdienen, weten alles van het IJsselmeer.
Deze flauwekul is gewoon bedoeld om de boel tzt dicht te gooien!!!!
Over het merken van een van deze vissoorten, nl de zeeforel. Op deze vis vist een kleine groep liefhebbers in de voordelta nabij het Haringvliet en Waterweg.
Elk jaar vangen we diverse mooie vissen die natuurlijk worden teruggezet. Misschien kan dit kleine groepje sportvissers op deze manier een grote bijdrage leveren.
Ook in dit waterschap laat het bestuur dus zijn oren hangen naar de boeren. Want waarom wordt er, voordat er een beslissing wordt genomen over het zoutgehalte, wél met hen gesproken en niet met bijvoorbeeld natuurorganisaties?
Hoe moeilijk kan het zijn. Stel de stuwen wat hoger in en het lagere veen komt weer onder water te staan. Kost niks. Scheelt al wel gelijk veel aan het inklinken van het veen en de uitstoot van CO2. Misschien moet de tractor dan wat lichter worden of moeten we gewoon het groene hart weer het oerbos van Nederland laten worden. Al die vlakke weilanden met nauwelijks een koe er op is toch ook niks. CO2 uitstoot omlaag door waterpeil omhoog!
@Pieter den Besten Interessante conclusies naar aanleiding van onderzoek naar governance Marker Wadden. Cultuurverschillen van organisaties kunnen bijdragen aan beter resultaat van samenwerking. Samenstelling van het projectteam is doorslaggevend, dat is ook mijn ervaring bij complexe inrichtingsvraagstukken, waarbij niet het van belang is een koppeling tussen theorie en praktijkkennis te maken. Ik hoop dat de conclusies voor betere governance bij andere inrichtingsprojecten opgevolgd worden, zodat er nog betere resultaten gerealiseerd kunnen worden.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.