Evides Waterbedrijf en netbeheerder Stedin gaan samenwerken bij werkzaamheden onder de grond. De komende maanden bekijken ze of de samenwerking verder verbreed kan worden.

De werkgebieden van Evides Waterbedrijf en Stedin Netbeheer overlappen elkaar grotendeels; beide zijn werkzaam in Zuid-Holland. De bedrijven willen meer met elkaar samenwerken bij werkzaamheden onder de grond, zoals vervanging of herstel van water- en gasleidingen. Evides Waterbedrijf levert drinkwater aan 2,5 miljoen klanten en het bedrijfsleven in Zeeland, het zuidwesten van Zuid-Holland en de Brabantse Wal. Daarnaast biedt Evides industriewaterdiensten aan industriële klanten. Bij de samenwerking met Stedin is vooralsnog alleen het drinkwaterbedrijf betrokken.

Robbert Wever, manager Infra bij Evides: “In de Verzetsstrijdersbuurt in Delft hebben we de afgelopen tijd ervaring opgedaan met intensieve samenwerking. Wij vervangen daar de waterleidingen en Stedin gaat tegelijkertijd aan de slag met de gasleidingen. Bij dit project werken we met een gezamenlijk ontwerp, gezamenlijke aanbesteding, uitmondend in één opdrachtgever die één aannemer aanstuurt namens beide partijen. Dat scheelt heel veel coördinatie-euro’s. Bovendien is de klanttevredenheid hoger, want de grond hoeft maar één keer open.”

Afgelopen week tekenden beide bedrijven een intentieverklaring waarin ze afspreken onderzoek te doen naar intensievere samenwerking. Wever: “De samenwerking zoals in Delft moet gemeengoed worden, met vergaande afstemming. Maar wellicht is er meer mogelijk. We denken bijvoorbeeld na over een gezamenlijk(e) Bodemdesk of een vergunningenbureau.”

De komende maanden verkennen Evides en Stedin ook mogelijkheden om samen te kunnen optrekken op het gebied van veranderende wetgeving, werving van technisch personeel en datamanagement. Nog voor de zomer moet dat leiden tot een samenwerkingsovereenkomst.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Het kan soms even duren voor je reactie online komt. We controleren ze namelijk eerst even.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Vorig jaar dus 60 boeren weten te vinden die mogelijk iets willen gaan doen om water proberen vast te houden.
Boeren vindt je weinig in Valkenburg en andere plaatsen waar de Overstromingsramp zo duidelijk sporen achterliet. Dus dan zijn 60 geïnteresseerden nog heel wat.
Ik verbaas mij toch nogal over het feit dat wij in Nederlandje nog altijd de hoop koesteren dat we op basis van vrijwilligheid de enorme uitdagingen zoals de problematiek rond water, geluidsoverlast en woningbouw, om iets te noemen, denken te kunnen aanpakken.
Wordt het niet tijd om "transitie" af te dwingen, zodat er massaal actie kan worden ondernomen ? Ik vind een financieel lokkertje, zoals dat nu wordt aangeboden, echt passé.
Romke van Dieren
Het artikel beschrijft de mate van overschrijding van de concentratienorm voor stikstof (voor oppervlaktewater).
Belangrijk is ook wat de effecten zijn van die stikstofconcentratie op het waterleven.
Deze zijn in het kader van de Kennisimpuls Waterkwaliteit (https://www.stowa.nl/kennisimpuls) beschreven in een publicatie van Deltares, Wageningen Environmental Research, Wageningen Universiteit en B-Ware. Een link naar een nieuwsbericht hierover: https://www.stowa.nl/nieuws/hoge-stikstofbelasting-oppervlaktewateren (met link naar rapport)
Het dillema van de duivelse delta.
Nu nog inversteren in een delta, waarvan! Door de klimaatverandering zijn de spelregels veranderd.
De houdbaarheid is ten einde.
Wie investeert er nog met zijn volle verstand in iets! Waarvan je nu al weet, dat je dit nooit terugkrijgt.
West laag Nederland wordt een piramide spel. Wie verkoopt, en heeft zijn spulletje op het droge.. En welke grote groep blijft met de gebakken peren zitten..
Nu aangeven dat er niet meer geïnvesteerd gaat worden in kwetsbare gebieden, kan ook niet. Dan zou het hele systeem instorten.
Hoeveel leningen en hypotheken lopen er niet! Op percelen, die eenmaal afbetaald, geen enkele waarde meer hebben..
Dus de mythe nog maar een tijdje vol houden.
We zijn tenslotte dijkenbouwers.
Naast het gevecht tegen het water, is er nog een typisch Neerlandse traditie..
Gaat u maar lekker slapen, uw regering waakt over u...
En loopt het mis.
Dan achter in de rij aansluiting aub.
Groeten uit...
Buitengewoon interessant artikel. Moet nodig aan de grote klok gehangen worden. Moet een grote rol spelen bij de waterschaps- en provinciale verkiezingen
Ik pleit al jaren voor het intensief wegvangen van rivierkreeften, vanwege hun bijzonder effectieve voortplantingscyclus. Zo heel veel eitjes heeft een rivierkreeft niet eens, als je de kreeft vergelijkt met bijv. de karper. Maar de overleving is veel hoger en de kreeften zijn veel sneller geslachtsrijp. Lees hier hoe het zit: https://www.linkedin.com/pulse/wat-moeten-we-met-de-rivierkreeft-hans-middendorp-ph-d-/

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!