0
0
0
s2smodern

Evides Waterbedrijf en netbeheerder Stedin gaan samenwerken bij werkzaamheden onder de grond. De komende maanden bekijken ze of de samenwerking verder verbreed kan worden.

De werkgebieden van Evides Waterbedrijf en Stedin Netbeheer overlappen elkaar grotendeels; beide zijn werkzaam in Zuid-Holland. De bedrijven willen meer met elkaar samenwerken bij werkzaamheden onder de grond, zoals vervanging of herstel van water- en gasleidingen. Evides Waterbedrijf levert drinkwater aan 2,5 miljoen klanten en het bedrijfsleven in Zeeland, het zuidwesten van Zuid-Holland en de Brabantse Wal. Daarnaast biedt Evides industriewaterdiensten aan industriële klanten. Bij de samenwerking met Stedin is vooralsnog alleen het drinkwaterbedrijf betrokken.

Robbert Wever, manager Infra bij Evides: “In de Verzetsstrijdersbuurt in Delft hebben we de afgelopen tijd ervaring opgedaan met intensieve samenwerking. Wij vervangen daar de waterleidingen en Stedin gaat tegelijkertijd aan de slag met de gasleidingen. Bij dit project werken we met een gezamenlijk ontwerp, gezamenlijke aanbesteding, uitmondend in één opdrachtgever die één aannemer aanstuurt namens beide partijen. Dat scheelt heel veel coördinatie-euro’s. Bovendien is de klanttevredenheid hoger, want de grond hoeft maar één keer open.”

Afgelopen week tekenden beide bedrijven een intentieverklaring waarin ze afspreken onderzoek te doen naar intensievere samenwerking. Wever: “De samenwerking zoals in Delft moet gemeengoed worden, met vergaande afstemming. Maar wellicht is er meer mogelijk. We denken bijvoorbeeld na over een gezamenlijk(e) Bodemdesk of een vergunningenbureau.”

De komende maanden verkennen Evides en Stedin ook mogelijkheden om samen te kunnen optrekken op het gebied van veranderende wetgeving, werving van technisch personeel en datamanagement. Nog voor de zomer moet dat leiden tot een samenwerkingsovereenkomst.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Ach ach....wat een idioterie 'op het IJsselmeer kan t behoorlijk spoken', dus dempen we de boel????
Duizenden en duizenden watersporters weten alles van het IJsselmeer, vissers die er dagelijks hun brood verdienen, weten alles van het IJsselmeer.
Deze flauwekul is gewoon bedoeld om de boel tzt dicht te gooien!!!!
Over het merken van een van deze vissoorten, nl de zeeforel. Op deze vis vist een kleine groep liefhebbers in de voordelta nabij het Haringvliet en Waterweg.
Elk jaar vangen we diverse mooie vissen die natuurlijk worden teruggezet. Misschien kan dit kleine groepje sportvissers op deze manier een grote bijdrage leveren.
Ook in dit waterschap laat het bestuur dus zijn oren hangen naar de boeren. Want waarom wordt er, voordat er een beslissing wordt genomen over het zoutgehalte, wél met hen gesproken en niet met bijvoorbeeld natuurorganisaties?
Hoe moeilijk kan het zijn. Stel de stuwen wat hoger in en het lagere veen komt weer onder water te staan. Kost niks. Scheelt al wel gelijk veel aan het inklinken van het veen en de uitstoot van CO2. Misschien moet de tractor dan wat lichter worden of moeten we gewoon het groene hart weer het oerbos van Nederland laten worden. Al die vlakke weilanden met nauwelijks een koe er op is toch ook niks. CO2 uitstoot omlaag door waterpeil omhoog!
@Pieter den Besten Interessante conclusies naar aanleiding van onderzoek naar governance Marker Wadden. Cultuurverschillen van organisaties kunnen bijdragen aan beter resultaat van samenwerking. Samenstelling van het projectteam is doorslaggevend, dat is ook mijn ervaring bij complexe inrichtingsvraagstukken, waarbij niet het van belang is een koppeling tussen theorie en praktijkkennis te maken. Ik hoop dat de conclusies voor betere governance bij andere inrichtingsprojecten opgevolgd worden, zodat er nog betere resultaten gerealiseerd kunnen worden.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.