0
0
0
s2smodern

Waterbedrijf Dunea is toegetreden tot Wetsus, het internationale kennis- en onderzoekscentrum voor waterinnovaties. Met de toetreding van Dunea, participeren nu alle Nederlandse waterbedrijven in het kennis- en onderzoekscentrum.

 

Dunea ziet het participeren in Wetsus als een stap om zich beter voor te bereiden op de toekomst. Ewout Hekhuizen, projectmanager innovatie bij Dunea: "Binnen Dunea zijn we bezig met strategische verkenningen voor de toekomst, bijvoorbeeld rond het mogelijk aanboren van nieuwe waterbronnen of als het gaat om de verwijdering van medicijnresten uit het water. Participeren in Wetsus past bij het vinden van antwoorden op zulke, op de lange termijn gerichte vraagstukken."

Met enkele collega's ging Hekhuizen op bezoek bij Wetsus in Leeuwarden om te zien hoe het kennis- en onderzoekscentrum werkt en wat het Dunea kan bieden. "Door deze samenwerking krijgen we toegang tot de kennis en het netwerk van de onderzoekers van Wetsus en de resultaten van het fundamentele onderzoek - bijvoorbeeld over ontzoutingstechnieken – dat daar wordt gedaan."

In het verleden voerde Dunea een eigen onderzoeksprogramma uit, met name gericht op het verwijderen van microverontreinigingen. "Nu dat onderzoek in de uitvoeringsfase is beland, is er meer ruimte gekomen om andere manieren van onderzoek te bekijken," zegt Hekhuizen. Deelname aan Wetsus biedt Dunea daarnaast de kans het onderzoeksbudget efficiënter in te zetten. "Voorheen hebben we zelf veel geïnvesteerd in wetenschappelijk onderzoek en werkten we op dit vlak ook al samen met veel instituten en universiteiten. Toetreding tot Wetsus is in die zin een aanvulling van het portfolio van partijen waar we onderzoek uit kunnen zetten."

Dunea wil een actieve rol gaan spelen binnen Wetsus en participeren in een of meerdere thema's die aansluiten bij maatschappelijke ontwikkelingen en toekomstige uitdagingen. "We nemen eerst de tijd om de werkwijze van Wetsus te leren kennen en te ontdekken welke onderzoeken daar nu lopen. Vervolgens gaan we bekijken bij welke thema's we ons aan willen sluiten of welke nieuwe onderwerpen voor ons relevant zijn."

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Ik snap er niks meer van: Klimaatopwarming hoeft niet meer gestopt te worden dus gaan we het maar adapteren??
Ha Floor - wat een inspirerend verhaal! Leuk om tot mij te nemen… .én als voorbeeld te nemen voor de Bollenstreek.
Erg leuk om te lezen dat de omslag van 'samenwerken omdat het moet' naar 'samenwerken omdat het loont' is gemaakt!
Ik ben bestuurlid van een VvE vakantiepark (Resort Duynzicht, Julianadorp aan Zee) met 36 individuele losstaande huizen, eigen watermeter, geen complex watersysteem, verhuurd grotendeels door commerciële verhuurorganisatie (Roompot).
Na heel veel onduidelijkheid zou deze wijze van verhuren het park 'prioritair' maken.
Wij hanteren een Legionella-beheersplan, geprotocolleerd en gedocumenteerd.
Als de recreatiewoningen 'zorghuizen' zouden zijn, of de verhuur door een eigenaar verzorgd zou worden waren ze NIET prioritair. Nu zijn wij verplicht OOK nog een peperduur geregistreerd bedrijf in de arm te nemen.
Hoe volstrekt onlogisch en belachelijk overdreven kunnen de voorschriften zijn?
Wat is het verschil met een particulier bewoond huisje, of een enkele recreatiewoning (beide NIET prioritair)?
Dat zal wel een massale oproep zijn geweest van al die AVV leden!
Wellicht een volgende keer ook de andere bonden eens raadplegen voor een evenwichtig artikel?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.