secundair logo knw 1

Waterclusterorganisatie Water Alliance gaat samenwerken met de Franse collega-organisatie Pole Eau uit Montpellier. Donderdag 19 mei werd de samenwerkingsovereenkomst getekend.

 

Water Alliance en Pole Eau treffen elkaar regelmatig op internationale waterbeurzen. Op zo’n beurs, Hydrogaia in het Franse Montpellier, werd gisteren de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Beide waterclusterorganisaties willen de samenwerking tussen Nederlandse en Franse partijen verder onderzoeken en versterken, zowel op zakelijk gebied, als op het gebied van kennis en educatie. Ook kan de samenwerking leiden tot gemakkelijker toegang tot Europese projecten.

Pole Eau is met name in het zuiden van Frankrijk actief met enkele honderden bedrijven en organisaties op het gebied van watertechnologie. Zuid-Franse bedrijven zijn vanouds ook actief in Afrika, wat voor Nederlandse watertechnologiebedrijven interessante connecties kan opleveren.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Waterniveau in rivieren stijgt niet over de volle lengte. Pas in het deltagebied wordt er overlast ondervonden. 
Hoe denk je dat een rivier met een waterval over de volle lente evenveel stijgt??


Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.