secundair logo knw 1

Ondertekening van de intentieverklaring met vlnr Hein Molenkamp, directeur Water Alliance, Burgemeester Kwon van de stad Daegu en Jin-Hwan Choi, directeur Dyetec

Water Alliance heeft op de European Water Technology Week een Memorandum of Understanding getekend met de Zuid-Koreaanse-organisatie Dyetec uit de stad Daegu. De Koreanen zoeken voor de ontwikkeling van hun waterhub samenwerking met de watertechnologiesector in Nederland.

Met het tekenen van de intentieverklaring geeft Water Alliance concreet invulling aan de missie van de EWTW: het verbinden van waterhubs over de hele wereld. In Leeuwarden zijn hubs uit Singapore, Israël, Amerika, China en Zuid-Korea neergestreken en zien op de WaterCampus een samenwerking zoals die wereldwijd moet ontstaan: verregaande samenwerking tussen wetenschap, bedrijfsleven en overheid.

Verbinden
In een paneldiscussie op de openingsdag van de EWTW verklaarden vertegenwoordigers van de hubs dat ze er naar steven om de onderlinge banden en samenwerking te versterken, nodig om de wereldwijde wateropgaven en -doelstellingen te realiseren. Dat sluit aan bij de verbindingsmissie van EWTW in Leeuwarden, wat in de praktijk betekent: uitwisseling van expertise, contacten leggen met bedrijven, aanhaken met onderzoek.

Op de WaterCampus in Leeuwarden heeft de samenwerking tussen wetenschap, bedrijfsleven en overheid geleid tot de ontwikkeling van de watertechnologie hub voor Europa, aldus directeur Hein Molenkamp van Water Alliance. “De Koreanen hebben de ambitie om dit ook in hun land op te bouwen voor Azië.”

Koppelen
In eerdere contacten is de samenwerking tussen de waterhubs al vormgegeven, maar met de Memorandum of Understanding onderstrepen de Nederlanders en Zuid-Koreanen opnieuw dat ze elkaar regelmatig zullen opzoeken en deelnemen aan elkaars evenementen en workshops. Molenkamp: “Maar ook dat we concreet proberen kennisinstellingen en bedrijven uit elkaars regio aan elkaar te koppelen.”

Dat de Koreanen de samenwerking en business development serieus nemen, blijkt uit de omvang van de delegatie: 31 mensen. En ook het feit dat er tien Zuid-Koreaanse bedrijven deelnemen aan de EWTW in Leeuwarden. Molenkamp: “Tijdens het evenementen-onderdeel ‘WaterMatch’ hebben de Koreaanse bedrijven verschillende een-op-een matchmaking gesprekken gepland met Nederlandse watertech bedrijven.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)

Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.
In 100 jaar slechts 25cm liniair en geen 200cm dat is eindelijk goed nieuws!!

Dan kunnen we dus ook mest drogen en het gedroogde gedeelte terugvaren naar Zuid Amerika alszijnde stikstof.