0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s
Write a comment

Water Alliance heeft op de European Water Technology Week een Memorandum of Understanding getekend met de Zuid-Koreaanse-organisatie Dyetec uit de stad Daegu. De Koreanen zoeken voor de ontwikkeling van hun waterhub samenwerking met de watertechnologiesector in Nederland.

Met het tekenen van de intentieverklaring geeft Water Alliance concreet invulling aan de missie van de EWTW: het verbinden van waterhubs over de hele wereld. In Leeuwarden zijn hubs uit Singapore, Israël, Amerika, China en Zuid-Korea neergestreken en zien op de WaterCampus een samenwerking zoals die wereldwijd moet ontstaan: verregaande samenwerking tussen wetenschap, bedrijfsleven en overheid.

Verbinden
In een paneldiscussie op de openingsdag van de EWTW verklaarden vertegenwoordigers van de hubs dat ze er naar steven om de onderlinge banden en samenwerking te versterken, nodig om de wereldwijde wateropgaven en -doelstellingen te realiseren. Dat sluit aan bij de verbindingsmissie van EWTW in Leeuwarden, wat in de praktijk betekent: uitwisseling van expertise, contacten leggen met bedrijven, aanhaken met onderzoek.

Op de WaterCampus in Leeuwarden heeft de samenwerking tussen wetenschap, bedrijfsleven en overheid geleid tot de ontwikkeling van de watertechnologie hub voor Europa, aldus directeur Hein Molenkamp van Water Alliance. “De Koreanen hebben de ambitie om dit ook in hun land op te bouwen voor Azië.”

Koppelen
In eerdere contacten is de samenwerking tussen de waterhubs al vormgegeven, maar met de Memorandum of Understanding onderstrepen de Nederlanders en Zuid-Koreanen opnieuw dat ze elkaar regelmatig zullen opzoeken en deelnemen aan elkaars evenementen en workshops. Molenkamp: “Maar ook dat we concreet proberen kennisinstellingen en bedrijven uit elkaars regio aan elkaar te koppelen.”

Dat de Koreanen de samenwerking en business development serieus nemen, blijkt uit de omvang van de delegatie: 31 mensen. En ook het feit dat er tien Zuid-Koreaanse bedrijven deelnemen aan de EWTW in Leeuwarden. Molenkamp: “Tijdens het evenementen-onderdeel ‘WaterMatch’ hebben de Koreaanse bedrijven verschillende een-op-een matchmaking gesprekken gepland met Nederlandse watertech bedrijven.”

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het