secundair logo knw 1

Van de 2.600 beweegbare bruggen in Nederland, zijn er al 270 op afstand te bedienen. Wat gebeurt er met al die oude brugwachtershuisjes? Ze krijgen vaak een leuke, nieuwe bestemming, zo meldt H2O in de editie van oktober.

Maar ook:

Wat doet Antje Dekker (waterschap De Dommel) met rubberlaarzen in het water bij het Van Abbemuseum?

Hoe grondig is de 23 kilometer lange Diefdijklinie tussen Gorinchem en Everdingen hersteld?

Is het realistisch: (drink)water winnen uit afvalwater?

Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van membranen? Worden ze nog beter beter, nog duurzamer en ook goedkoper?

Hoe haal je grote duurzame ambities? Twee waterschappen vertellen hoe ze de innovatie anders aanpakken.

En: samen met Water Alliance geeft H2O een beeld van nieuwe watertechnologie van Nederlandse bodem. We brengen ook enkele interessante artikelen over ‘waterwetenschap’. En veel meer.

Ook H2O ontvangen? Word dan lid van Koninklijk Nederlands Waternetwerk.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Waterniveau in rivieren stijgt niet over de volle lengte. Pas in het deltagebied wordt er overlast ondervonden. 
Hoe denk je dat een rivier met een waterval over de volle lente evenveel stijgt??


Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.