0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

De wereldwijde CO2-emissies zijn in 2017 toegenomen na een paar jaar van stagnatie. Zelfs als alle landen ter wereld hun huidige verplichtingen nakomen, zal dat waarschijnlijk resulteren in een opwarming van de aarde van ongeveer 3° C tegen het einde van de eeuw.

Dat staat in het deze week vrijgegeven Emissions Gap Report van de Verenigde Naties. Het document zal een rol spelen op de internationale klimaattop die maandag in het Poolse Katowice begint.

Tijdens deze COP24 wordt gekeken naar de collectieve voortgang van landen bij het behalen van de doelen van het Parijse klimaatakkoord. De conferentie duurt tot 14 december.

Nederland wordt in Katowice vertegenwoordigd door vijf kabinetsleden, te weten premier Rutte, minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat, minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en minister Van Nieuwenhuizen en staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat.

Rutte zal in Katowice aandacht vragen voor het behalen van de doelen van het Parijse klimaatakkoord, zo kondigt het kabinet aan.

Inspanningen
In het Emissions Gap Report van de VN wordt op een rij gezet welke inspanningen de landen leveren, afgezet tegen de doelstellingen die in Parijs zijn afgesproken.

Weinig van de landen zijn de gedane beloftes tot dusverre nagekomen, zo blijkt uit het rapport. Op dit moment raken de doelen alleen maar verder uit beeld. Wereldwijd moeten landen hun inspanningen verdrievoudigen om de opwarming van de aarde onder de 2 graden te kunnen houden.

Dat doel is ver weg. Als de gemiddelde temperatuur stijgt met 3 graden dan zou dat fataal zijn voor veel kleine eilandstaten en kustgebieden, schrijft Joyce Msuya van de VN in het voorwoord van het rapport.

In de akkoorden van Parijs is een aanscherping van de doelen opgenomen. In Katowice wordt ook dit mechanisme tegen het licht gehouden.

 

MEER INFORMATIE
Emissions Gap Report

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Hi Sander, Dyvar zit zeker tussen die 50 innovatieve oplossingen. Maar er is veel meer daarbuiten. En bovendien is Dyvar niet per se de beste oplossing voor iedere toepassing, zoals eigenlijk geen enkele technologie de beste is voor alle toepassingen. Elke technologie heeft zijn eigen toepassings 'sweetspot'...door deze allemaal naast elkaar te zetten en objectief te vergelijken op zaken zoals energie verbruik, TRL, reststromen, voetprint, CapEx, OpEx, robuustheid, referenties (etc etc) kunnen bedrijven de meest geschikte innovatieve oplossing vinden voor elke specifieke case.
Gewoon naar de oplossingen van Salttech kijken.
De overheid had al veel langer bio-centrales moeten bouwen met gelden van de oliemij bv. Shell, BP. Circa 20 % wat anders aan belasting betaald zou worden vanuit de omzet en winstbelasting. Dan zou slib aangeleverd kunnen worden en biogas-groene energie wordt in deze centrales opgewekt tot CH4 gas kwaliteit voor de huishoudens. Dit wordt dan goedkoper aangeleverd aan de huishoudens voor CV en warmwatervoorziening.
Het is toch zot dat het slib of slibkoek niet direct wordt omgezet via Anaerobe gisting en/of in grote centrales om nuttige en bruikbare energie te produceren. Wie is voor?
Kankergezwellen aan vissen, die vrijwel geheel gemuteerd waren door glyfosaten, dan refereer ik aan de onderzoeken van de afgelopen 5 jaar die op de radio in de NRW werden vrijgegeven.
Hoe staat het ervoor met de veiligheid van het oppervlaktewater in combinatie met ontdekte kankergezwellen door glyfosaten in de rivieren van de NRW?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het