Vivianne Heijnen (CDA) wordt staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat. Zij is sinds 2018 wethouder in Maastricht en was eerder acht jaar raadslid voor de christen-democraten in de Limburgse hoofdstad. 

Heijnen (1982, Spaubeek) vormt een duo met Mark Harbers (VVD) die minister wordt op het departement. Over een verdeling van de portefeuilles is nog niets bekend. 

Evenals Harbers heeft Heijnen geen aantoonbare ervaring in de wereld van infrastructuur en water. In Maastricht heeft ze als wethouder economie en arbeidsmarkt, (Eu)regionalisering, wonen, welstand en sociale innovatie in haar portefeuille. Van maart 2015 tot maart 2018 was ze lid van de Euregioraad Maas-Rijn. 

Heijnen studeerde European Public Affairs aan de Universiteit Maastricht en werkte ook enkele jaren voor die onderwijsinstelling als hoofd van de campus in Brussel. 

In het nieuwe kabinet Rutte IV wordt VVD-partijvoorzitter Christianne van der Wal minister voor Natuur en Stikstof. Rob Jetten, sinds 2017 in de Tweede Kamer voor D66, gaat zich als minister bezighouden met Klimaat en Energie. Gedeputeerde Henk Staghouwer uit Groningen wordt namens de ChristenUnie minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

 

MEER INFORMATIE
Mark Harbers wordt nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Het kan soms even duren voor je reactie online komt. We controleren ze namelijk eerst even.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Gezien de onvermijdelijke zeespiegelstijging als gevolg van opwarming van de aarde en smelten van landijs op Groenland en Antartica kunnen we ervan uitgaan dat het alsmaar ophogen van onze dijken geen blijvende bescherming biedt op de lange termijn. Een tweede kustlijn op 20-25 km in zee, zoals het plan van De Haakse Zeedijk beoogt, is daarom een beter alternatief dan de absurde toekomstplannen van sommige futurologen In Nederland die grote stukken van west-Nederland aan het water willen teruggeven. Op de website "haaksezeedijk.com" is hierover alle informatie te lezen.
Een belangrijk en helder artikel! Goed werk. Wie heeft dit artikel geschreven?
veel waardering, Tom Trouwborst
Het rapport 'Impact of industrial waste water treatment plants on Dutch surface waters and drinking water sources' is verplaatst naar https://www.riwa-maas.org/publicatie/impact-van-industriele-afvalwaterzuiveringsinstallaties-op-nederlands-oppervlaktewater-en-drinkwaterbronnen/
Vorig jaar dus 60 boeren weten te vinden die mogelijk iets willen gaan doen om water proberen vast te houden.
Boeren vindt je weinig in Valkenburg en andere plaatsen waar de Overstromingsramp zo duidelijk sporen achterliet. Dus dan zijn 60 geïnteresseerden nog heel wat.
Ik verbaas mij toch nogal over het feit dat wij in Nederlandje nog altijd de hoop koesteren dat we op basis van vrijwilligheid de enorme uitdagingen zoals de problematiek rond water, geluidsoverlast en woningbouw, om iets te noemen, denken te kunnen aanpakken.
Wordt het niet tijd om "transitie" af te dwingen, zodat er massaal actie kan worden ondernomen ? Ik vind een financieel lokkertje, zoals dat nu wordt aangeboden, echt passé.
Romke van Dieren
Het artikel beschrijft de mate van overschrijding van de concentratienorm voor stikstof (voor oppervlaktewater).
Belangrijk is ook wat de effecten zijn van die stikstofconcentratie op het waterleven.
Deze zijn in het kader van de Kennisimpuls Waterkwaliteit (https://www.stowa.nl/kennisimpuls) beschreven in een publicatie van Deltares, Wageningen Environmental Research, Wageningen Universiteit en B-Ware. Een link naar een nieuwsbericht hierover: https://www.stowa.nl/nieuws/hoge-stikstofbelasting-oppervlaktewateren (met link naar rapport)

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!