0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Waterbedrijf Vitens sluit weer aan bij het Bedrijfstakonderzoek Drinkwater. Op 1 januari 2020 is de hernieuwde deelname een feit. Dat bevestigen de participanten in het gezamenlijke wateronderzoek.

“Wij zien dat de vraagsturing is verbeterd en zien dat er inmiddels ook ruimte is voor individueel ingezoomd onderzoek. Dit maakt de waarde van BTO voor ons helder, met het opnieuw aansluiten van Vitens als resultaat”, laat een woordvoerder van het waterbedrijf, de grootste drinkwaterleverancier in Nederland, desgevraagd weten. 

Vitens maakt sinds 1 januari 2018 geen deel meer uit van het BTO. Toen startte een nieuwe samenwerkingsperiode in het gezamenlijke wateronderzoek van de waterbedrijven. 

De participanten uit Nederland en België (9 Nederlandse waterbedrijven, het Vlaamse De Watergroep, de vereniging van Nederlandse waterbedrijven Vewin en onderzoeksinstituut KWR) tekenden daartoe de Samenwerkingsovereenkomst Gezamenlijk Wateronderzoek. Daarin zijn de afspraken over de samenwerking in de periode van 2018 tot en met 2023 vastgelegd. 

Verkennende gesprekken
In de lijst van ondertekenaars ontbrak Vitens. Niet wordt duidelijk gemaakt waarom. Wel laten de partijen in een korte gezamenlijke verklaring weten dat sinds augustus 2018 verkennende gesprekken worden gevoerd over hernieuwde deelname. 

Die verklaring luidt verder: “Alle betrokken organisaties zijn verheugd dat Vitens met ingang van 1 januari 2020 weer zal gaan participeren. Daarmee zal de volledige Nederlandse drinkwatersector deelnemen aan dit collectieve onderzoeksprogramma op het gebied van drinkwater. De komende periode bereiden de partijen de toetreding van Vitens voor.”

Inhoudelijke richting
De participanten in het gezamenlijke wateronderzoek werken samen bij de totstandkoming van de inhoudelijke richting van het onderzoeksprogramma. KWR coördineert het onderzoeksprogramma en onderzoekers van KWR voeren het onderzoek uit, in samenwerking met andere kennisorganisaties en de experts bij de waterbedrijven zelf, zo staat in een toelichting over het BTO op de website van KWR. 

Door hun onderzoeksbudgetten samen te voegen verzekeren de waterbedrijven zich van meer onderzoeksresultaat per euro, aldus het onderzoeksinstituut. “De intensieve samenwerking tussen waterbedrijven en KWR in het BTO is uniek in de wereld en draagt sterk bij aan de hoge kwaliteit en goede internationale reputatie van onze drinkwatervoorziening.” 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Eindelijk... goed voorbeeld doet goed volgen hopelijk. Kom op waterbeheerders van Nederland!
In BN DeStem hebben twee gezaghebbende mensen van Natuurmonumenten ook een verhaal geschreven wat de situatie in Brabant goed belicht. We hebben nog lang niet genoeg voor de natuur gedaan, zo blijkt.
Anonieme inzamelingsacties van bestrijdingsmiddelen zijn er al sinds de jaren 90.
Toch komen er bij elke nieuwe actie weer tonnen middelen tevoorschijn. Ra ra hoe kan dat?
Waarom zijn er steeds weer financiële regelingen beschikbaar?
Gebruikers krijgen zo subsidie op kosten van de gemeenschap om van hun “afval” af te komen.
En weer betaalt de vervuiler niet.
Hi Sander, Dyvar zit zeker tussen die 50 innovatieve oplossingen. Maar er is veel meer daarbuiten. En bovendien is Dyvar niet per se de beste oplossing voor iedere toepassing, zoals eigenlijk geen enkele technologie de beste is voor alle toepassingen. Elke technologie heeft zijn eigen toepassings 'sweetspot'...door deze allemaal naast elkaar te zetten en objectief te vergelijken op zaken zoals energie verbruik, TRL, reststromen, voetprint, CapEx, OpEx, robuustheid, referenties (etc etc) kunnen bedrijven de meest geschikte innovatieve oplossing vinden voor elke specifieke case.
Gewoon naar de oplossingen van Salttech kijken.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het