secundair logo knw 1

Waterbedrijf Vitens sluit weer aan bij het Bedrijfstakonderzoek Drinkwater. Op 1 januari 2020 is de hernieuwde deelname een feit. Dat bevestigen de participanten in het gezamenlijke wateronderzoek.

“Wij zien dat de vraagsturing is verbeterd en zien dat er inmiddels ook ruimte is voor individueel ingezoomd onderzoek. Dit maakt de waarde van BTO voor ons helder, met het opnieuw aansluiten van Vitens als resultaat”, laat een woordvoerder van het waterbedrijf, de grootste drinkwaterleverancier in Nederland, desgevraagd weten. 

Vitens maakt sinds 1 januari 2018 geen deel meer uit van het BTO. Toen startte een nieuwe samenwerkingsperiode in het gezamenlijke wateronderzoek van de waterbedrijven. 

De participanten uit Nederland en België (9 Nederlandse waterbedrijven, het Vlaamse De Watergroep, de vereniging van Nederlandse waterbedrijven Vewin en onderzoeksinstituut KWR) tekenden daartoe de Samenwerkingsovereenkomst Gezamenlijk Wateronderzoek. Daarin zijn de afspraken over de samenwerking in de periode van 2018 tot en met 2023 vastgelegd. 

Verkennende gesprekken
In de lijst van ondertekenaars ontbrak Vitens. Niet wordt duidelijk gemaakt waarom. Wel laten de partijen in een korte gezamenlijke verklaring weten dat sinds augustus 2018 verkennende gesprekken worden gevoerd over hernieuwde deelname. 

Die verklaring luidt verder: “Alle betrokken organisaties zijn verheugd dat Vitens met ingang van 1 januari 2020 weer zal gaan participeren. Daarmee zal de volledige Nederlandse drinkwatersector deelnemen aan dit collectieve onderzoeksprogramma op het gebied van drinkwater. De komende periode bereiden de partijen de toetreding van Vitens voor.”

Inhoudelijke richting
De participanten in het gezamenlijke wateronderzoek werken samen bij de totstandkoming van de inhoudelijke richting van het onderzoeksprogramma. KWR coördineert het onderzoeksprogramma en onderzoekers van KWR voeren het onderzoek uit, in samenwerking met andere kennisorganisaties en de experts bij de waterbedrijven zelf, zo staat in een toelichting over het BTO op de website van KWR. 

Door hun onderzoeksbudgetten samen te voegen verzekeren de waterbedrijven zich van meer onderzoeksresultaat per euro, aldus het onderzoeksinstituut. “De intensieve samenwerking tussen waterbedrijven en KWR in het BTO is uniek in de wereld en draagt sterk bij aan de hoge kwaliteit en goede internationale reputatie van onze drinkwatervoorziening.” 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Een goede actie van de UvW. Logisch zou nu ook zijn om een vergelijkbare brief naar de regering te sturen ten aanzien van het verbieden van bestrijdingsmiddelen en te veel aan mest. 
De heer Revis is afkomstig uit een openlijk natuurvijandige partij als de VVD. Ook als wethouder RO in Den Haag is van hem geen enkel, ik herhaal, geen enkel groen feit bekend, tenzij ik iets heb gemist. SBB heeft zware klappen opgelopen door de Bleker-bezuinigingen. Zo is in de provincie Zuid-Holland de subsidie voor onderhoud en beheer gedaald van 45% naar 25%. SBB staat op het punt om natuur- en recreatiegebieden af te sluiten. Om in kabinetstermen te spreken een natuurcrisis. Ondanks dat we van de heer  Revis qua achtergrond niets mogen verwachten, zou hij, je weet het maar nooit, juist vanwege zijn achtergrond, SBB goede diensten kunnen bewijzen. Ik wens hem uiteraard veel succes en waar wij als KNNV-afdelingen Zuid-Holland kunnen steunen, zullen we dat beslist doen.
Huub van 't Hart, secretaris Natuurbescherming KNNV Natuurlijk Zuid-Holland
Dat klinkt allemaal mooi, maar wat als er in de tussentijd een zware storm met hoog water langskomt? Jullie spreken jezelf gewoon tegen. Jullie zeggen dat de duinen, om de veiligheid te waarborgen,  minimaal 7,64m hoog en 43 meter breed moeten zijn. Dat zijn die z.g. 'kerven' absoluut niet. Maar dat zou geen probleem zijn, want de golven doven uit op het oplopende profiel. Hoe kunnen beide beweringen tegelijkertijd waar zijn? Graag een goed onderbouwde reactie. 
Goed dat je dit doet Jelmer. Er zit zoveel kennis verstopt in het verleden. Door daar goed naar te kijken kun je waardevolle oplossingen in het heden creëren 👍🏼erfgoedstichting De Hollandse Cirkel (www.hollandsecirkel.nl)  werkt er al jaren aan om de historie van de geodesie/landmeetkunde/geo-informatie te kunnen ontsluiten naar het heden en de toekomst. 
@H2O redactie Geachte Redactie, dank voor uw correctie en web-site verwijzing naar de Piekberging.
Nu de dijken goed met gras begroeid zijn, test Rijnland de Piekberging Haarlemmermeer in Buitenkaag van donderdag 7 tot en met dinsdag 19 november. We vullen en legen de piekberging één keer om er zeker van te zijn dat alles goed werkt. Volg de test live via de livestreams