0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

In de oceaan tussen Hawaï en Californië bevindt zich veel meer plastic dan tot nu toe werd aangenomen. Dat blijkt uit onderzoek, dat onder leiding van The Ocean Cleanup is uitgevoerd. De vervuiling van dit stuk van de oceaan zou sneller gaan dan in omliggende wateren.

Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Scientific Reports. De studie is opgezet om meer inzicht te krijgen in de hoeveelheid en de samenstelling van het plastic afval dat zich verzamelt in het gebied in de Grote Oceaan tussen Hawaï en Californië. De Great Pacific Carbage Patch is het eerste gebied dat The Ocean Cleanup gaat schoonmaken. De komende zomer gaat het project van de Delftse ondernemer Boyan Slat de eerste schoonmaakunit testen in de oceaan.

In het oceaangebied tussen Hawaï en Californië bevindt zich zeker vier tot zestien keer meer plastic afval dan gedacht. In gebied met de omvang van 1,6 miljoen vierkante kilometer drijft ten minste 79 duizend ton plastic afval, zo schatten de onderzoekers. In de plastic soep drijven veel visnetten (46 procent van het totaal) met daarnaast touwen, kratten en flessen. Naar schatting 8 procent van het plastic afval bestaat volgens de onderzoekers uit microplastics. 

De onderzoekers stellen dat de hoeveelheid plastic afval in de zogeheten gyre in de Grote Oceaan de afgelopen veertig jaar is verdrievoudigd, een flink deel van de aangetroffen plastic afval (10 tot 20 procent) zou afkomstig zijn uit Japan na de tsunami van 2011.

 

MEER INFORMATIE
Evidence that the Great Pacific Garbage Patch is rapidly accumulating plastic
Ook plastic in flessenwater

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Eindelijk... goed voorbeeld doet goed volgen hopelijk. Kom op waterbeheerders van Nederland!
In BN DeStem hebben twee gezaghebbende mensen van Natuurmonumenten ook een verhaal geschreven wat de situatie in Brabant goed belicht. We hebben nog lang niet genoeg voor de natuur gedaan, zo blijkt.
Anonieme inzamelingsacties van bestrijdingsmiddelen zijn er al sinds de jaren 90.
Toch komen er bij elke nieuwe actie weer tonnen middelen tevoorschijn. Ra ra hoe kan dat?
Waarom zijn er steeds weer financiële regelingen beschikbaar?
Gebruikers krijgen zo subsidie op kosten van de gemeenschap om van hun “afval” af te komen.
En weer betaalt de vervuiler niet.
Hi Sander, Dyvar zit zeker tussen die 50 innovatieve oplossingen. Maar er is veel meer daarbuiten. En bovendien is Dyvar niet per se de beste oplossing voor iedere toepassing, zoals eigenlijk geen enkele technologie de beste is voor alle toepassingen. Elke technologie heeft zijn eigen toepassings 'sweetspot'...door deze allemaal naast elkaar te zetten en objectief te vergelijken op zaken zoals energie verbruik, TRL, reststromen, voetprint, CapEx, OpEx, robuustheid, referenties (etc etc) kunnen bedrijven de meest geschikte innovatieve oplossing vinden voor elke specifieke case.
Gewoon naar de oplossingen van Salttech kijken.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het