0
0
0
s2smodern

De vakbonden en de 'Vereniging werken voor waterschappen' hebben een cao-akkoord gesloten. Ze bereikten overeenstemming over de arbeidsvoorwaarden en de salarisontwikkeling. Ook stelden ze een gezamenlijke cao-agenda voor de komende jaren op.

De Vereniging werken voor waterschappen (Vwvw), de recent opgerichte werkgeversvereniging van de 21 waterschappen en 14 aan de waterschappen gelieerde organisaties, en de vakbonden FNV Overheid en CNV Overheid sloten een deal voor een cao met een looptijd van 1 jaar: van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2020.

Loonsverhoging
Arno van Voorden 180 vk Arno van VoordenVolgens het gesloten akkoord zullen de lonen vanaf 1 januari 2020 met 2,5% stijgen en vervolgens vanaf 1 juli 2020 nogmaals met 1%. Ook is geregeld dat de arbeidsvoorwaarden uit de huidige Sectorale Arbeidsvoorwaardenregelingen worden omgezet naar een cao die aansluit bij het civiele arbeidsrecht. “Wij zijn tevreden over dit akkoord”, zegt CNV-onderhandelaar Arno van Voorden. “Nu is het aan de leden en ik verwacht dat die het resultaat zullen steunen”. De achterban van de vakbonden en de leden van de Vwvw worden tot 15 november geconsulteerd over het akkoord.

Cao-agenda voor de toekomst
Geert Jan ten Brink vk 200a Geert-Jan ten BrinkVakbonden en werkgeversvereniging hebben een gezamenlijke cao-agenda voor de toekomst afgesproken. In 2020 wordt gestart met het uitvoeren van de lijnen ‘loopbaanbestendig’, ‘levenslang ontwikkelen’ en ‘waarderen van werk’. “De afspraken om door te praten, zijn al gemaakt”, vertelt Geert-Jan ten Brink. Hij is voorzitter van de onderhandelingsdelegatie van de Vwvw en dijkgraaf van waterschap Hunze en Aa’s.

Op tijd
De vorige onderhandelingen over een waterschapscao verliepen een stuk moeizamer. Er moest uiteindelijk zelfs een onafhankelijke bemiddelaar aan te pas komen om een onderhandelingsresultaat te bereiken. “Onze leden hebben niet alleen aangedrongen op een goede loonontwikkeling maar ook op een akkoord voor het verlopen van de rechtspositieregeling. Goede verstandhoudingen dragen daar aan bij. Daarom hebben de bonden en werkgever extra geïnvesteerd in de onderlinge relatie”, meldt Van Voorden. “Verder was de werkgeversdelegatie grotendeels nieuw en speelde bemiddelaar Hans Borstlap ook dit keer een onafhankelijke rol. Beide dingen hebben geholpen”.

Tussenstap
Ook Ten Brink looft de inspanningen van de onderhandelingspartners om samen tot een resultaat te komen. “De vorige keer was er wrijving. Dat geeft ook niet. Elke onderhandeling borduurt voort op de vorige. We hebben in gezamenlijkheid en vertrouwen gewerkt. Zo zijn we samen naar een aantal waterschappen geweest. Dan hoor je samen van bestuurders en werknemers wat hun zorgen zijn en welke onderwerpen de komende jaren op de agenda staan. Dit akkoord is wat mij betreft een tussenstap. De afspraken om over de belangrijke thema’s voor de komende jaren door te praten, zijn al gemaakt.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Peter · 5 months ago
    Redelijk resultaat maar wel een tegenvaller, gezien de eis van FNV van 5% publiekelijk bekent gemaakt afgelopen week. En waarbij Rutte ook aangeeft dat de cao lonen forser moeten gaan stijgen, dan is 2,5% per 1 januari het eerste half jaar een doekje voor het bloeden, en dan pas half jaar later er nog 1% bij.
    Alles wat je hoort en leest, strookt dan niet met dit resultaat. Wanneer mogen we nu eens echt mee gaan profiteren nu het met de welvaart zo enorm goed gaat?
(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Een helder verhaal en een goed plan voor de eerste langere termijn. Het schept de tijd om de werkelijke ontwikkelingen te kunnen volgen en daarop de echte lange termijn beleidsmatig voor te bereiden.
Wat is de extra verzilting van ons water door deze energievorm? Het zoete(re) water is zeer schaars.
Waardevolle bijdrage aan het water-debat. Hoop dat deze aanpak veel navolging vindt.
Een bedrijfsbackup behoort dagelijks of beter elke paar uur gemaakt te worden, hopelijk heeft Wetsus dat nu ook geleerd. En de verantwoordelijke die een wekelijkse back-up heeft ingesteld moet zich niet meer met IT veiligheid bemoeien. Waarom is er wel tijd om een week te onderhandelen, maar geen tijd de back-ups terug te zetten, duurt dat echt een week? Ik vermoed dat nooit geprobeerd is of de back-ups ook werken. Kortom het statement 'dit kan dus iedereen gebeuren', zou aangevuld moeten worden met 'maar zou bij ons geen effect hebben omdat onze back-ups frequent gemaakt worden en erg goed werken'. Wel heel erg goed dat deze gebeurtenis gepubliceerd wordt.
Goed dat met religieuze leiders over belang van waterbeheer wordt gesproken. In de laatste bijeenkomst van het Water Governance Initiative van de OECD is nadrukkelijk gesproken over de bijdrage van indigenous people ten aanzien van waterbeheer. Ook deze groepen zouden kunnen worden betrokken.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.