secundair logo knw 1

De vakbeurs Aqua Nederland wordt verplaatst naar maart 2022. Organisator Easyfairs heeft besloten de beurs die van 22 tot en met 25 maart zou worden gehouden, niet door te laten gaan vanwege de coronamaatregelen. Een verplaatsing naar het najaar 2021 is geen optie vanwege de verzadigde (beurs)agenda.

“Na het raadplegen van de exposanten, partners en brancheverenigingen is verplaatsing de vrijwel unanieme keuze”, schrijft de beursorganisator. Organisatie van de beurs voor waterprofessionals in afvalwater, drinkwater, industriewater, stedelijk water en rioolbeheer, kwam in het geding door de coronabeperkingen, zoals het verbod op evenementen. Zelfs als die beperkingen op korte termijn zouden worden opgeheven, hield Easyfairs rekening met negatieve gevolgen van de crisis.

Esther Rodenburg, event manager: ”De kans op een redelijk aantal kwalitatieve bezoekers is klein dit voorjaar. De vitale infrastructuur die waterschappen en drinkwaterbedrijven beheren hebben logischerwijs te maken met protocollen die het bezoeken van evenementen afraden of zelfs verbieden. We zien die richtlijnen ook bij de meeste industrieën.” 

Verplaatsen naar het najaar is geen optie, aldus Rodenburg. “Veel exposanten en partners geven aan dat hun agenda het gewoonweg niet toe laat. Er stonden al veel evenementen gepland, maar er zijn ook veel events naar het tweede deel van 2021 verplaatst.”

De exposanten die zich hadden ingeschreven voor de beurs die volgende maand zou worden gehouden, krijgen onder dezelfde condities een plek op de beurs die volgend jaar plaatsheeft op 15, 16 en 17 maart.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.