0
0
0
s2smodern

Vakbeurs Aqua Nederland krijgt een virtuele editie. Deze wordt 2 juli gehouden. Aqua Nederland Digitaal wordt opgezet met het online event platform Let’s Get Digital. De software van dit platform maakt het mogelijk 300 exposanten virtueel te bezoeken, aldus beursorganisator Easyfairs Nederland.

De fysieke vakbeurs voor de watertechnologie gaat dit jaar niet door. In twee etappes werd besloten het evenement voor dit jaar te schrappen als gevolg van de coronacrisis. Aanvankelijk verschoof de beursorganisator de vakbeurs van maart naar juni, maar toen ook deze invulling niet haalbaar bleek viel het besluit het evenement voor dit jaar te schrappen. De eerstvolgende fysieke editie Aqua Nederland Vakbeurs wordt volgend jaar op 23, 24 en 25 maart gehouden in Evenementenhal Gorinchem.

Esther Rodenburg 180 vk Esther RodenburgEasyfairs neemt nu het initiatief om het gat tot volgend jaar op te vullen met een virtuele editie. “We wilden graag iets doen voor de community en als organisatie zelf ook innoveren door de huidige omstandigheden. In de afgelopen periode zien we veel online alternatieven voorbijkomen, omdat we elkaar niet in groten getale fysiek mogen ontmoeten. Met name webinars zijn op dit moment erg populair. Maar wij gaan nog een flinke stap verder, vandaar dat we een compleet virtuele vakbeurs organiseren”, zegt Esther Rodenburg, event manager van Easyfairs.

De virtuele beurs in Nederland is de eerste die de internationale beursorganisatie organiseert en de Nederlandse watertechnologie community heeft daarmee de primeur, stelt Rodenburg. De opzet is om waterprofessionals in een virtuele omgeving de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan zogeheten techsessies en rondetafelgesprekken, presentaties van innovaties bij te wonen en stands te bezoeken.

De virtuele beurs gaat live op donderdag 2 juli vanaf 13.00 uur. De eerste sessies starten om 13.15 uur. Deelname aan het online event is gratis, registeren is wel noodzakelijk. De registratiemogelijkheid opent binnenkort op een website, laat de organisator weten.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Op welke manier wordt dan fosfaat teruggewonnen?
Hoe bepaal je virusdeeltjes in een millimeter rioolwater?
Zou een milliliter niet handiger zijn?
Een korte reactie op de verklaring inzake duurzaamheid in dit artikel: “Diverse onafhankelijke berekeningen hebben aangetoond dat drogen en verbranden van RWZI slibben NIET de meest duurzame oplossing is. Bewering inzake CO2-uitstoot is zeer discutabel en er wordt geen rekening gehouden met de uitstoot van stikstof”. Mladen Filipan, VSGM (MID MIX).
Mooi dat de dreiging van een landelijk watertekort voorbij is en dat er weer voldoende water Nederland binnenkomt. Waarmee evenwel helaas alleen Europees Nederland bedoeld wordt. Geen woord over Caribisch Nederland (Bonaire, Saba en Sint-Eustatius) dat nu al bijna tien jaar ook een deel van Nederland is. En mocht dit deel niet binnen de verantwoordelijkheid van RWS en LCW vallen, ook dan ware sprake te zijjn van Europees Nederland in hun berichten.
Goede dag, ik heb uw verslag gelezen over het afvalwater op de Oude Rijn bij Katwijk. Ik woon zelf aan de Zandsloot te Katwijk een aftakking van de Oude Rijn. Hoe kom ik te weten of deze Zandsloot geschikt is om te zwemmen? Ik zwem regelmatig. Is dit mogelijk met gebruik maken van een swimsuit en oog bescherming.
De Zandsloot is ongeveer 8 meter breed en ongeveer 400 meter lang, met aan de uitlopen de Oude Rijn.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.