0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Beursorganisator Easyfairs en brancheorganisatie ENVAQUA zetten de Aqua Nederland Vakbeurs de komende jaren voort. Beide partijen zijn daarbij overeengekomen dat Easyfairs het merk Aqua Nederland Vakbeurs overneemt van ENVAQUA. De overeenkomst is beklonken tijdens de vakbeurs die deze week wordt gehouden.

Doel van de deal is om de continuïteit van Aqua Nederland Vakbeurs te waarborgen, zo laten de partijen weten. De samenwerking is voor de duur van vijf jaar afgesproken. Daarnaast wordt ingezet op het bevorderen van kennisontwikkeling, samenwerking en innovatie binnen de sector.

Volgens directeur Ignaz Worm van ENVAQUA, brancheorganisatie voor de Nederlandse water- en milieutechnologiebedrijven, is de overname van het merk een historische moment. ENVAQUA is grondlegger van de beurs, die in 2007 voor het eerst werd gehouden.

Eigenaar blijven is evenwel geen prioriteit. Worm: “Wij doen wat het beste is voor onze leden. Voor ons is de beurs een middel, voor Easyfairs is de beurs een doel. En zoals het nu gaat is het een mooi, natuurlijk partnership.”

ENVAQUA breidt de samenwerking met Easyfairs uit naar de Vakbeurs Recycling, die in november wordt gehouden. Worm: “Deze samenwerking is ook erg interessant voor onze milieutechnologieleden.”

Kennissessies
Voor de Aqua Nederland Vakbeurs blijft de ambitie om naast de beurs de kennissessies te versterken. Dit jaar zijn er meer sessies en symposia gehouden, maar de belangstelling is nog niet groot. “Dat moet beter”, aldus Worm.

De volgende editie zullen er nieuwe initiatieven worden genomen om de belangstelling voor de kennissessies te verbeteren, zegt marketingmanager Ivo Horn van Easyfairs. “We willen er de Nederlandse Watervakdagen van maken en kennis is daar een belangrijk onderdeel van.”

De beursorganisator heeft plannen om de beurshal in Gorinchem te gaan aanpassen. Als gevolg daarvan zal de inrichting van de vakbeurs volgend jaar wat anders zijn. Zo zal de Innovatiestraat naar de eerste verdieping verhuizen. Op de beursvloer komt meer ruimte, zodat er 'meer lucht ontstaat', vertelt Horn.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Bodemdaling en HWBP kunnen niet los van elkaar worden gezien. Bij de veronderstelling dat we in de delta blijven wonen zal het antwoord dan ook moeten zijn temporiseer dijkverhogen (draagvlak slappe bodem is beperkt) en druk het laag gelegen land geologisch op (ongeveer 1/3 deel NL) in het tempo van de zeespiegel stijging. Benut daarvoor de stoffen die we niet langer in de atmosfeer willen stoten (CO2) en bindt deze tot een slurry.
De wet van Pascal zal ons daarbij helpen, waarbij we feitelijk omkeren wat nu in de onttrekking van gas als bodemdaling herkennen. Ga over tot een programma dat gebouwen/huizen niet langer passief gefundeerd zijn, maar eenvoudig waterpas gesteld kunnen worden. Zie dit als een de komende eeuwen doorlopend programma zodat de delta veilig blijft, de rivieren weer geleidelijk onder maaiveld komen en het veenlandschap in zijn charme gepoogd kan worden gelijktijdig te behouden als Carbon link. Slappe bodem wordt dan zelf een non-onderwerp.
De kosten en middelen voor zo'n programma zullen het geleidelijk winnen van steeds hogere en middelen verslindende dijken en waterbouwkundige constructies (denk aan stormvloedkering), zoute kwel wordt stapsgewijs beheerst en de bodemvruchtbaarheid is verzekerd.
Zoek allianties met die partijen die nu aan de bron van de koolstof economie hebben gestaan. Zij beschikken over de juiste expertise om dit proces van dalen in stijging om te zetten en de diepe boring naar zeg drie km diepte veilig te openen, beheren en te sluiten.
Zoek kort gezegd het juist niveau en tijdschema om problemen in de badkuip te beheersen. Dat overstijgt de slappe bodem.
De technologie en ervaring zal wereldwijd toepasbaar zijn en een antwoord geven, anders dan simpel CO2 in de diepe bodem brengen.
Wat een informatie: "De grondwaterstanden zijn momenteel gemiddeld tot laag voor de tijd van het jaar. In de laaggelegen delen zijn ze normaal, maar in de hooggelegen zandgebieden nog altijd ‘zeer laag".. Laat toch eens wat grafieken zien!!!! Er wordt zoveel gemeten. En de deskundigen kunnen het uitleggen.
Het moet zijn community of practice, of die betreffende bouwmarkt moet hier bij betrokken zijn.
N2O + O3
Met ander woorden: lachgas afvangen en ozon toevoegen. O3 kun je maken uit restproduct bij waterstofproductie.
Dus oplosbaar dit probleem?
@Erik van LithWe hebben inderdaad ook designers in het project betrokken. Zij hebben ons geholpen door ons technieken aan te leren die zij gebruiken bij empathisch onderzoek: hoe kom je achter de drijfveren van mensen.
En in vijf gemeenten in Zuid-Nederland zijn ontwerpers met een concreet vraagstuk aan de slag gegaan, samen met ambtenaren en bewoners. Ze vonden het een heel leuk en interessant vraagstuk om aan te werken. Het heeft veel losgemaakt daardoor. We hebben veel van elkaar geleerd.
Als je meer wilt weten, neem dan even contact op met Dick of mij (Karla Niggebrugge, kniggebrugge@brabant.nl)

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het