0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Beursorganisator Easyfairs en brancheorganisatie ENVAQUA zetten de Aqua Nederland Vakbeurs de komende jaren voort. Beide partijen zijn daarbij overeengekomen dat Easyfairs het merk Aqua Nederland Vakbeurs overneemt van ENVAQUA. De overeenkomst is beklonken tijdens de vakbeurs die deze week wordt gehouden.

Doel van de deal is om de continuïteit van Aqua Nederland Vakbeurs te waarborgen, zo laten de partijen weten. De samenwerking is voor de duur van vijf jaar afgesproken. Daarnaast wordt ingezet op het bevorderen van kennisontwikkeling, samenwerking en innovatie binnen de sector.

Volgens directeur Ignaz Worm van ENVAQUA, brancheorganisatie voor de Nederlandse water- en milieutechnologiebedrijven, is de overname van het merk een historische moment. ENVAQUA is grondlegger van de beurs, die in 2007 voor het eerst werd gehouden.

Eigenaar blijven is evenwel geen prioriteit. Worm: “Wij doen wat het beste is voor onze leden. Voor ons is de beurs een middel, voor Easyfairs is de beurs een doel. En zoals het nu gaat is het een mooi, natuurlijk partnership.”

ENVAQUA breidt de samenwerking met Easyfairs uit naar de Vakbeurs Recycling, die in november wordt gehouden. Worm: “Deze samenwerking is ook erg interessant voor onze milieutechnologieleden.”

Kennissessies
Voor de Aqua Nederland Vakbeurs blijft de ambitie om naast de beurs de kennissessies te versterken. Dit jaar zijn er meer sessies en symposia gehouden, maar de belangstelling is nog niet groot. “Dat moet beter”, aldus Worm.

De volgende editie zullen er nieuwe initiatieven worden genomen om de belangstelling voor de kennissessies te verbeteren, zegt marketingmanager Ivo Horn van Easyfairs. “We willen er de Nederlandse Watervakdagen van maken en kennis is daar een belangrijk onderdeel van.”

De beursorganisator heeft plannen om de beurshal in Gorinchem te gaan aanpassen. Als gevolg daarvan zal de inrichting van de vakbeurs volgend jaar wat anders zijn. Zo zal de Innovatiestraat naar de eerste verdieping verhuizen. Op de beursvloer komt meer ruimte, zodat er 'meer lucht ontstaat', vertelt Horn.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het