secundair logo knw 1

Beursorganisator Easyfairs en brancheorganisatie ENVAQUA zetten de Aqua Nederland Vakbeurs de komende jaren voort. Beide partijen zijn daarbij overeengekomen dat Easyfairs het merk Aqua Nederland Vakbeurs overneemt van ENVAQUA. De overeenkomst is beklonken tijdens de vakbeurs die deze week wordt gehouden.

Doel van de deal is om de continuïteit van Aqua Nederland Vakbeurs te waarborgen, zo laten de partijen weten. De samenwerking is voor de duur van vijf jaar afgesproken. Daarnaast wordt ingezet op het bevorderen van kennisontwikkeling, samenwerking en innovatie binnen de sector.

Volgens directeur Ignaz Worm van ENVAQUA, brancheorganisatie voor de Nederlandse water- en milieutechnologiebedrijven, is de overname van het merk een historische moment. ENVAQUA is grondlegger van de beurs, die in 2007 voor het eerst werd gehouden.

Eigenaar blijven is evenwel geen prioriteit. Worm: “Wij doen wat het beste is voor onze leden. Voor ons is de beurs een middel, voor Easyfairs is de beurs een doel. En zoals het nu gaat is het een mooi, natuurlijk partnership.”

ENVAQUA breidt de samenwerking met Easyfairs uit naar de Vakbeurs Recycling, die in november wordt gehouden. Worm: “Deze samenwerking is ook erg interessant voor onze milieutechnologieleden.”

Kennissessies
Voor de Aqua Nederland Vakbeurs blijft de ambitie om naast de beurs de kennissessies te versterken. Dit jaar zijn er meer sessies en symposia gehouden, maar de belangstelling is nog niet groot. “Dat moet beter”, aldus Worm.

De volgende editie zullen er nieuwe initiatieven worden genomen om de belangstelling voor de kennissessies te verbeteren, zegt marketingmanager Ivo Horn van Easyfairs. “We willen er de Nederlandse Watervakdagen van maken en kennis is daar een belangrijk onderdeel van.”

De beursorganisator heeft plannen om de beurshal in Gorinchem te gaan aanpassen. Als gevolg daarvan zal de inrichting van de vakbeurs volgend jaar wat anders zijn. Zo zal de Innovatiestraat naar de eerste verdieping verhuizen. Op de beursvloer komt meer ruimte, zodat er 'meer lucht ontstaat', vertelt Horn.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.