0
0
0
s2smodern

Beursorganisator Easyfairs en brancheorganisatie ENVAQUA zetten de Aqua Nederland Vakbeurs de komende jaren voort. Beide partijen zijn daarbij overeengekomen dat Easyfairs het merk Aqua Nederland Vakbeurs overneemt van ENVAQUA. De overeenkomst is beklonken tijdens de vakbeurs die deze week wordt gehouden.

Doel van de deal is om de continuïteit van Aqua Nederland Vakbeurs te waarborgen, zo laten de partijen weten. De samenwerking is voor de duur van vijf jaar afgesproken. Daarnaast wordt ingezet op het bevorderen van kennisontwikkeling, samenwerking en innovatie binnen de sector.

Volgens directeur Ignaz Worm van ENVAQUA, brancheorganisatie voor de Nederlandse water- en milieutechnologiebedrijven, is de overname van het merk een historische moment. ENVAQUA is grondlegger van de beurs, die in 2007 voor het eerst werd gehouden.

Eigenaar blijven is evenwel geen prioriteit. Worm: “Wij doen wat het beste is voor onze leden. Voor ons is de beurs een middel, voor Easyfairs is de beurs een doel. En zoals het nu gaat is het een mooi, natuurlijk partnership.”

ENVAQUA breidt de samenwerking met Easyfairs uit naar de Vakbeurs Recycling, die in november wordt gehouden. Worm: “Deze samenwerking is ook erg interessant voor onze milieutechnologieleden.”

Kennissessies
Voor de Aqua Nederland Vakbeurs blijft de ambitie om naast de beurs de kennissessies te versterken. Dit jaar zijn er meer sessies en symposia gehouden, maar de belangstelling is nog niet groot. “Dat moet beter”, aldus Worm.

De volgende editie zullen er nieuwe initiatieven worden genomen om de belangstelling voor de kennissessies te verbeteren, zegt marketingmanager Ivo Horn van Easyfairs. “We willen er de Nederlandse Watervakdagen van maken en kennis is daar een belangrijk onderdeel van.”

De beursorganisator heeft plannen om de beurshal in Gorinchem te gaan aanpassen. Als gevolg daarvan zal de inrichting van de vakbeurs volgend jaar wat anders zijn. Zo zal de Innovatiestraat naar de eerste verdieping verhuizen. Op de beursvloer komt meer ruimte, zodat er 'meer lucht ontstaat', vertelt Horn.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Zou het niet effectiever zijn om te focussen op voorlichting en regelingen waardoor bewoners zelf aan de slag gaan, zoals bij ons met Rotterdams Weerwoord? En tegelijkertijd het denken omgooien hoe we omgaan met water. Drinkwater hoger belasten per kuub, maar lagere vaste kosten. Zo zal er minder gebruikt worden en meer regenwater toegepast worden in en om huis. Elke gebufferde druppel blijft uit het riool, elke geïnfiltreerde druppel bevordert gezond bodemleven en groen in de stad.

WaterLeider
Mag de natuur ook de natuur nog zijn? Waarom zou men zeegras willen opdringen? Zonde van de geïnvesteerde menskracht en publieke middelen.
Heel mooi, oevers die beplant zijn met oeverplanten die vanaf de kant schuin de sloot in lopen, maar hoe zit het met het maaibeleid van deze oevers? Machines, maaiboten en maaiharken veroorzaken heel veel dierenleed, zoals verwondingen van watervogels, vissen, amfibieën etc met de dood daaropvolgend of blijvend letselschade /verminkingen. Kosten-batenplaatje heiligt de middelen. Dit zou ook zonder dierenleed kunnen, vind ik.
Is er geen ondernemer te interesseren in het vangen van deze beestjes en ze te verkopen voor consumptie? Ze zijn ook lekker, die rivierkreeftjes.
Mooi initiatief! Maar wat is eigenlijk de uitdaging? Of de aanleiding?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het