0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s
Write a comment

Vertrekkend deltacommissaris Wim Kuijken heeft op het Deltacongres in Zwolle vandaag de Uniepenning van de Unie van Waterschappen ontvangen.

''Wij zullen hem altijd blijven zien als onze deltaman’’, zei voorzitter Hans Oosters van de Unie, die de onderscheiding uitreikte als blijk van grote waardering voor de jarenlange inzet van Kuijken voor het waterbeheer in Nederland en de goede samenwerking met de waterschappen.

''Wim Kuijken was de drijvende kracht achter de realisatie van een deltacommunity waarin voor iedereen die wil bijdragen aan de leefbaarheid van onze delta een plek is’’, sprak Oosters, die zelf begin volgend jaar vertrekt om commissaris van de Koning in de provincie Utrecht te worden.

Volgens hem heeft Kuijken op inspirerende wijze de basis gelegd voor het interbestuurlijke samenwerken tussen gemeenten, provincies, waterschappen en het Rijk. ''Daarvoor zijn wij hem dank verschuldigd.’’

Ook minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat bedankte Kuijken. ''Nederland staat er dankzij jou heel goed voor’’, zei ze. ''Dank voor alles, dank voor jouw topinzet.’’

Nederland is voor zover bekend het enige land ter wereld met een deltacommissaris en Wim Kuijken is de eerste die dit ambt, ruim acht jaar lang heeft bekleed. Hij moest daarom pionieren, kennis vergaren, een apparaat opbouwen en in het bestuurlijk-politieke bestel een positie verwerven. In het begeleidende persbericht roemt de Unie de wijze waarop de voormalige topambtenaar invulling heeft gegeven aan deze opdracht.

Als wapenfeiten worden genoemd de Deltabeslissing Waterveiligheid, met een nieuw stelsel van normen voor de waterveiligheid, en  het Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie, met handvatten voor overheden om het proces richting een klimaatbestendig Nederland te versnellen en te intensiveren.

Kuijken gaat eind dit jaar met pensioen en wordt per 1 januari opgevolgd door Peter Glas, oud-voorzitter van de Unie van Waterschappen en watergraaf van waterschap De Dommel. Tijdens het Deltacongres droeg hij alvast zijn oranje wegwerkersjas, helm en laarzen aan Glas over.

Meer informatie

Peter Glas nieuwe deltacommissaris

Deltacommissaris gaat met pensioen

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het