0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

De zoektocht naar de bron van de legionella-besmettingen in het Belgische Gent heeft nog geen duidelijke aanwijzing opgeleverd. In vijf waterstalen die genomen zijn in koeltorens van bedrijven in de Gentse kanaalzone, is legionella gevonden van het type legionella pneu­mophilia, de veroorzaker van de besmettingen. In twee van de vijf stalen lagen de waarden ver boven de meldingswaarde (> 100.000 kve/l). 

Een inspectieteam van het Agentschap Zorg en Gezondheid licht de koelinstallaties en waterhuishouding van de vijf bedrijven door op zoek naar oorzaken van de legionellavorming. In totaal zijn de waterstalen van zeventien bedrijven onderzocht, op 9 en 10 mei werden de monsters genomen.

Het is geen uitgemaakte zaak dat een van de vijf bedrijven de bron is van de besmetting. In een laboratorium wordt onderzocht of de bacteriën die zijn aangetroffen in de waterstalen genetisch overeenkomen met de bacteriën die bij de patiënten zijn gevonden. 

“Pas als het labo een volledige genetische overeenkomst kan aantonen, is er zekerheid of een van deze koeltorens de bron van de besmetting is”, stelt het agentschap.

De resultaten worden verwacht in de loop van de week van 3 juni. Inmiddels is het aantal patiënten opgelopen tot 23. Begin deze week werden twee nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Twee mensen zijn overleden.  

 

MEER INFORMATIE
Onderzoek Belgische koeltorens als mogelijke bron legionella-besmetting
Perspresentatie Agentschap Zorg en Gezondheid

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Redelijk resultaat maar wel een tegenvaller, gezien de eis van FNV van 5% publiekelijk bekent gemaakt afgelopen week. En waarbij Rutte ook aangeeft dat de cao lonen forser moeten gaan stijgen, dan is 2,5% per 1 januari het eerste half jaar een doekje voor het bloeden, en dan pas half jaar later er nog 1% bij.
Alles wat je hoort en leest, strookt dan niet met dit resultaat. Wanneer mogen we nu eens echt mee gaan profiteren nu het met de welvaart zo enorm goed gaat?
Dan moet de overheid wel bereid zijn om de boeren meer organische mest toe te laten dienen in ruil voor minder chemische kunstmest!
Van natuurverbetering kan hier geen sprake zijn. De aangekondigde nieuwe natuur zal de rijkdom aan leven die onder het zand is gewerkt nimmer evenaren. Ook is het verwonderlijk dat Staatsbodbeheer nu een stuk beschermd Europees cultureel erfgoed gaat onderhouden dat voorheen onder de Waddenvereniging viel en als ondehoudsopdracht van Hoogheemraad Hollandsnoorderkwartier was.
Kortom, hier worden we met open ogen belazerd! Nog erger is dat Ecoshape Bulding with Nature dit geknoei met de natuur wil voordragen voor een prijs beschikbaar gesteld door de Zandlobby.
Eindelijk... goed voorbeeld doet goed volgen hopelijk. Kom op waterbeheerders van Nederland!

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het