0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

De zoektocht naar de bron van de legionella-besmettingen in het Belgische Gent heeft nog geen duidelijke aanwijzing opgeleverd. In vijf waterstalen die genomen zijn in koeltorens van bedrijven in de Gentse kanaalzone, is legionella gevonden van het type legionella pneu­mophilia, de veroorzaker van de besmettingen. In twee van de vijf stalen lagen de waarden ver boven de meldingswaarde (> 100.000 kve/l). 

Een inspectieteam van het Agentschap Zorg en Gezondheid licht de koelinstallaties en waterhuishouding van de vijf bedrijven door op zoek naar oorzaken van de legionellavorming. In totaal zijn de waterstalen van zeventien bedrijven onderzocht, op 9 en 10 mei werden de monsters genomen.

Het is geen uitgemaakte zaak dat een van de vijf bedrijven de bron is van de besmetting. In een laboratorium wordt onderzocht of de bacteriën die zijn aangetroffen in de waterstalen genetisch overeenkomen met de bacteriën die bij de patiënten zijn gevonden. 

“Pas als het labo een volledige genetische overeenkomst kan aantonen, is er zekerheid of een van deze koeltorens de bron van de besmetting is”, stelt het agentschap.

De resultaten worden verwacht in de loop van de week van 3 juni. Inmiddels is het aantal patiënten opgelopen tot 23. Begin deze week werden twee nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Twee mensen zijn overleden.  

 

MEER INFORMATIE
Onderzoek Belgische koeltorens als mogelijke bron legionella-besmetting
Perspresentatie Agentschap Zorg en Gezondheid

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Heb nog een goeie tip, een verbod op verkoop van zwembaden van 5000/6000 liter water voor achter in de tuin.
Daar lees je en hoor niets over in de campagnes over zuinig omgaan met drinkwater.
De vakmensen in de riolering en andere uitvoeringszaken in de openbare ruimte verdienen zeker respect. Maar waarom heeft de gemeente Haarlem dat dan uitbesteed?
Jammer, dat het beperkt blijft tot kano's en vlotten. Er is behoefte aan een andere route dan de Twente kanalen voor de pleziervaart, met wat meer interesse had de provincie Overijssel dit op de Vecht kunnen oplossen.
Nadeel van dit type 'deuren': als er allerlei rommel voor de kleppen ligt, kunnen die op den duur niet meer helemaal plat liggen, zodat de boten er tegenaan varen. Ze zijn onder water nl. niet te zien.
Als een rechtopstaande sluisdeur niet open of dicht wil, is dit door de schipper direct te zien en zal hij/zij niet doorvaren.
Wat een goede actie! Mij dunkt: herhaling is de kracht van de reclame. Het gaat immers over gedragsbeïnvloeding. Niks moeilijker dan dat...

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het