0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

De nieuwe grondstof Kaumera Nereda en de zelfreinigende membranen van Metalmembranes zijn 2 van de 12 technologieën die zijn genomineerd voor de Aquatech Innovation Award. De jury noemt de kwaliteit van de inzendingen ‘bijzonder hoog’ en ziet twee trends onder de inzendingen: verstedelijking en online sensoren. 

De winnaar van de verkiezingen wordt bekend gemaakt tijdens de openingsceremonie van de Amsterdam International Water Week en Aquatech op 4 november. Het aantal inzendingen was groot, de kwaliteit hoog. 

“We zagen twee duidelijke trends in de inzendingen dit jaar”, zegt juryvoorzitter Cees Buisman. “Ten eerste was er een duidelijke stijging in het aantal sensoren dat gebruikmaakte van online parameters die eerder nog niet konden worden gemeten. Hierdoor kan de watersector meer worden geautomatiseerd en gedigitaliseerd.”

“De tweede trend die we als jury zagen was urbanization of verstedelijking. Door de uitdagingen op het vlak van warmte, afval en resource recovery waar stedelijke gebieden mee worden geconfronteerd, wordt het verschil tussen steden en het platteland steeds groter. Innovaties op het gebied van watertechnologie dragen bij aan oplossingen hiervoor.”

De Aquatech Innovation Award heeft vier categorieën. De inzendingen worden beoordeeld op originaliteit (50%), praktische toepassing (25%) en duurzaamheid (25%). 

De genomineerden voor de Aquatech Innovation Award 2019 zijn:

Category: Innovation - not yet to market

 • flowIQ® 2200 - Kamstrup
 • Kaumera Nereda® Gum - Royal HaskoningDHV
 • PipeDiver Laser - Xylem Europe GmbH

Category: Process control technology & Process automation

 • DropletSens-NO3 - SouthWestSensor Limited
 • GoAigua’s IoT and Big Data platform - GoAigua
 • OPTIWAVE 1400 C - Krohne Nederland

Category: Waste water treatment

 • ABX -  Aquafortus Technologies Limited
 • Flowrox Corona - Flowrox Oy
 • Sewtree - ATB WATER GmbH

Category: Water supply (drinking water, clean water, including point of use)

 • MPC - NanoBubble - LG Sonic B.V.
 • Self-cleaning Metalmembranes - Metalmembranes.com B.V.
 • BatcoSense - SIGRIST-PHOTOMETER AG

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Jammer dat alleen de zomerperiode is bekeken, want in de winter kan het effect juist omgekeerd zijn. In groenstroken of elementen zakt het neerslagoverschot naar grondwater. Op verhard oppervlakte wordt hemelwater veelal afgevoerd. De hydrologische effecten kunnen van gebied tot gebied nogal verschillen (hoge zandgrond is anders dan veenpolder).
De combinatie van vergroenen, alsmede vasthouden en infiltreren van regenwater kan zorgen voor een stijging van gemiddelde zomergrondwaterstanden in een woonwijk.
Dit probleem is ontstaan door het baggeren van vaarwegen voor zandaanvoer wat een nieuw recreatiestrand moet worden. HHNK heeft recent schade van €1miljoen op zich genomen toen de provincie opdracht had gegeven om bij Zijpersluis het Noordhollandas kanaal te baggeren. De watersnoodramp van Anna Paulowna wordt ook aan vaarwegverdieping toe geschreven. Dijkverhoging en baggeren geeft meer kans op dijkfalen.
Als er met maaionderhoud zoveel fauna weg wordt gemaaid, hoe komt het dan dat elk jaar weer de beek/ sloot weer is aangevuld met fauna?
De conclusie dat mobiliteit van fauna niet werkt, zou suggereren dat je de beek/sloot leegmaakt en ondanks dat het nooit eerder is onderzocht, toch nog steeds fauna in sloot aanwezig is. We maaien al jaren.
Met het afzetten van het team van Linus Pauling, is waarschijnlijk de weg vrij gemaakt voor malafide water organisaties, waar we er al genoeg van hebben in Europa. Het is mij in elk geval helder, dat niemand hier ook maar een fractie van de kennis bezit van 1 van de mensen uit het team van Linus.
Het spijt me te moeten lezen met wat voor gekonkel jullie proberen ons drinkwater op peil te brengen. Het doet me niet alleen walgen van de wijze waarop er gesjoemeld wordt met cijfers, waarden en giftige stofjes in ons drinkwater. Het doet me ook twijfelen aan het gezonde verstand van waterdeskundigen, die blijkbaar eerder voor het behoud van hun salaris willen gaan, dan voor de gezondheid van de bevolking.
Het is helder, dat hier geen enkele chemicus met enig hart de verantwoording draagt.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het