0
0
0
s2smodern

De nieuwe grondstof Kaumera Nereda en de zelfreinigende membranen van Metalmembranes zijn 2 van de 12 technologieën die zijn genomineerd voor de Aquatech Innovation Award. De jury noemt de kwaliteit van de inzendingen ‘bijzonder hoog’ en ziet twee trends onder de inzendingen: verstedelijking en online sensoren. 

De winnaar van de verkiezingen wordt bekend gemaakt tijdens de openingsceremonie van de Amsterdam International Water Week en Aquatech op 4 november. Het aantal inzendingen was groot, de kwaliteit hoog. 

“We zagen twee duidelijke trends in de inzendingen dit jaar”, zegt juryvoorzitter Cees Buisman. “Ten eerste was er een duidelijke stijging in het aantal sensoren dat gebruikmaakte van online parameters die eerder nog niet konden worden gemeten. Hierdoor kan de watersector meer worden geautomatiseerd en gedigitaliseerd.”

“De tweede trend die we als jury zagen was urbanization of verstedelijking. Door de uitdagingen op het vlak van warmte, afval en resource recovery waar stedelijke gebieden mee worden geconfronteerd, wordt het verschil tussen steden en het platteland steeds groter. Innovaties op het gebied van watertechnologie dragen bij aan oplossingen hiervoor.”

De Aquatech Innovation Award heeft vier categorieën. De inzendingen worden beoordeeld op originaliteit (50%), praktische toepassing (25%) en duurzaamheid (25%). 

De genomineerden voor de Aquatech Innovation Award 2019 zijn:

Category: Innovation - not yet to market

 • flowIQ® 2200 - Kamstrup
 • Kaumera Nereda® Gum - Royal HaskoningDHV
 • PipeDiver Laser - Xylem Europe GmbH

Category: Process control technology & Process automation

 • DropletSens-NO3 - SouthWestSensor Limited
 • GoAigua’s IoT and Big Data platform - GoAigua
 • OPTIWAVE 1400 C - Krohne Nederland

Category: Waste water treatment

 • ABX -  Aquafortus Technologies Limited
 • Flowrox Corona - Flowrox Oy
 • Sewtree - ATB WATER GmbH

Category: Water supply (drinking water, clean water, including point of use)

 • MPC - NanoBubble - LG Sonic B.V.
 • Self-cleaning Metalmembranes - Metalmembranes.com B.V.
 • BatcoSense - SIGRIST-PHOTOMETER AG

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Bijzonder nuttig, oa vanwege de calibratie aan de praktijk waarbij gebruik gemaakt is van feitelijkheden. Dit om de sceptici van het type "dit is theorie" te kunnen wijzen op het gegeven dat dit "de praktijk verklaard" is.
Het is om die reden ook nuttig om dit hulpmiddel als stuurmiddel bij politieke besluitvorming te gebruiken.
Zou het niet effectiever zijn om te focussen op voorlichting en regelingen waardoor bewoners zelf aan de slag gaan, zoals bij ons met Rotterdams Weerwoord? En tegelijkertijd het denken omgooien hoe we omgaan met water. Drinkwater hoger belasten per kuub, maar lagere vaste kosten. Zo zal er minder gebruikt worden en meer regenwater toegepast worden in en om huis. Elke gebufferde druppel blijft uit het riool, elke geïnfiltreerde druppel bevordert gezond bodemleven en groen in de stad.

WaterLeider
Mag de natuur ook de natuur nog zijn? Waarom zou men zeegras willen opdringen? Zonde van de geïnvesteerde menskracht en publieke middelen.
Heel mooi, oevers die beplant zijn met oeverplanten die vanaf de kant schuin de sloot in lopen, maar hoe zit het met het maaibeleid van deze oevers? Machines, maaiboten en maaiharken veroorzaken heel veel dierenleed, zoals verwondingen van watervogels, vissen, amfibieën etc met de dood daaropvolgend of blijvend letselschade /verminkingen. Kosten-batenplaatje heiligt de middelen. Dit zou ook zonder dierenleed kunnen, vind ik.
Is er geen ondernemer te interesseren in het vangen van deze beestjes en ze te verkopen voor consumptie? Ze zijn ook lekker, die rivierkreeftjes.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het