0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

De Kennis- en Innovatie agenda’s van de Topsector Water & Maritiem zijn in concept gereed. De topsector verwacht half oktober de definitieve versie te publiceren.

De Kennis- en Innovatieagenda’s van de verschillende topsectoren zijn gebaseerd op de 25 missies, verdeeld over 6 hoofdthema’s, die het kabinet in het voorjaar vaststelde. De Topsector Water & Maritiem is als gevolg daarvan betrokken bij de agenda Landbouw-Water-Voedsel en daarnaast bij de agenda Veiligheid en de agenda Energietransitie & Duurzaamheid.

“De documenten worden nu publiekelijk gemaakt zodat er nog input verweven kan worden”, laat Marcelien Bos - De Koning van de topsector Water & Maritiem weten. “De meeste input zal uit de verschillende kern- en side teams van de topsectoren komen, maar alle op- en aanmerkingen kunnen nog verwerkt worden.

De conceptagenda’s vormen de basis voor het Kennis- en Innovatieconvenant, waar alle betrokken partijen de afspraken vastleggen over hun (financiële) bijdrage aan de uitvoering van de Kennis- en Innovatie agenda’s. 

De Kennis- en Innovatieagenda’s 2018-2021 geven volgens Bos-De Koning aan waar de komende jaren aan gewerkt gaat worden door bedrijfsleven, overheid en kennis- en onderzoeksinstellingen. "In de agenda staan daarom de doelstellingen beschreven rond waterbeheer, maar bijvoorbeeld ook over klimaatoplossingen, duurzame rivieren, energie uit water en CO2-opslag.

 

MEER INFORMATIE
Kennis- en Innovatie Agenda Landbouw, Water, Voedsel

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Eindelijk... goed voorbeeld doet goed volgen hopelijk. Kom op waterbeheerders van Nederland!
In BN DeStem hebben twee gezaghebbende mensen van Natuurmonumenten ook een verhaal geschreven wat de situatie in Brabant goed belicht. We hebben nog lang niet genoeg voor de natuur gedaan, zo blijkt.
Anonieme inzamelingsacties van bestrijdingsmiddelen zijn er al sinds de jaren 90.
Toch komen er bij elke nieuwe actie weer tonnen middelen tevoorschijn. Ra ra hoe kan dat?
Waarom zijn er steeds weer financiële regelingen beschikbaar?
Gebruikers krijgen zo subsidie op kosten van de gemeenschap om van hun “afval” af te komen.
En weer betaalt de vervuiler niet.
Hi Sander, Dyvar zit zeker tussen die 50 innovatieve oplossingen. Maar er is veel meer daarbuiten. En bovendien is Dyvar niet per se de beste oplossing voor iedere toepassing, zoals eigenlijk geen enkele technologie de beste is voor alle toepassingen. Elke technologie heeft zijn eigen toepassings 'sweetspot'...door deze allemaal naast elkaar te zetten en objectief te vergelijken op zaken zoals energie verbruik, TRL, reststromen, voetprint, CapEx, OpEx, robuustheid, referenties (etc etc) kunnen bedrijven de meest geschikte innovatieve oplossing vinden voor elke specifieke case.
Gewoon naar de oplossingen van Salttech kijken.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het