secundair logo knw 1

De Kennis- en Innovatie agenda’s van de Topsector Water & Maritiem zijn in concept gereed. De topsector verwacht half oktober de definitieve versie te publiceren.

De Kennis- en Innovatieagenda’s van de verschillende topsectoren zijn gebaseerd op de 25 missies, verdeeld over 6 hoofdthema’s, die het kabinet in het voorjaar vaststelde. De Topsector Water & Maritiem is als gevolg daarvan betrokken bij de agenda Landbouw-Water-Voedsel en daarnaast bij de agenda Veiligheid en de agenda Energietransitie & Duurzaamheid.

“De documenten worden nu publiekelijk gemaakt zodat er nog input verweven kan worden”, laat Marcelien Bos - De Koning van de topsector Water & Maritiem weten. “De meeste input zal uit de verschillende kern- en side teams van de topsectoren komen, maar alle op- en aanmerkingen kunnen nog verwerkt worden.

De conceptagenda’s vormen de basis voor het Kennis- en Innovatieconvenant, waar alle betrokken partijen de afspraken vastleggen over hun (financiële) bijdrage aan de uitvoering van de Kennis- en Innovatie agenda’s. 

De Kennis- en Innovatieagenda’s 2018-2021 geven volgens Bos-De Koning aan waar de komende jaren aan gewerkt gaat worden door bedrijfsleven, overheid en kennis- en onderzoeksinstellingen. "In de agenda staan daarom de doelstellingen beschreven rond waterbeheer, maar bijvoorbeeld ook over klimaatoplossingen, duurzame rivieren, energie uit water en CO2-opslag.

 

MEER INFORMATIE
Kennis- en Innovatie Agenda Landbouw, Water, Voedsel

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.
@JanEens Jan, maar mijn opiniestuk gaat over hoe slimme bemetering en beprijzing het waterverbruik van huishoudens beïnvloeden. Dat er geen BOL is voor grootverbruik, helpt bedrijven inderdaad niet om slim met water om te gaan.