0
0
0
s2smodern

De Kennis- en Innovatie agenda’s van de Topsector Water & Maritiem zijn in concept gereed. De topsector verwacht half oktober de definitieve versie te publiceren.

De Kennis- en Innovatieagenda’s van de verschillende topsectoren zijn gebaseerd op de 25 missies, verdeeld over 6 hoofdthema’s, die het kabinet in het voorjaar vaststelde. De Topsector Water & Maritiem is als gevolg daarvan betrokken bij de agenda Landbouw-Water-Voedsel en daarnaast bij de agenda Veiligheid en de agenda Energietransitie & Duurzaamheid.

“De documenten worden nu publiekelijk gemaakt zodat er nog input verweven kan worden”, laat Marcelien Bos - De Koning van de topsector Water & Maritiem weten. “De meeste input zal uit de verschillende kern- en side teams van de topsectoren komen, maar alle op- en aanmerkingen kunnen nog verwerkt worden.

De conceptagenda’s vormen de basis voor het Kennis- en Innovatieconvenant, waar alle betrokken partijen de afspraken vastleggen over hun (financiële) bijdrage aan de uitvoering van de Kennis- en Innovatie agenda’s. 

De Kennis- en Innovatieagenda’s 2018-2021 geven volgens Bos-De Koning aan waar de komende jaren aan gewerkt gaat worden door bedrijfsleven, overheid en kennis- en onderzoeksinstellingen. "In de agenda staan daarom de doelstellingen beschreven rond waterbeheer, maar bijvoorbeeld ook over klimaatoplossingen, duurzame rivieren, energie uit water en CO2-opslag.

 

MEER INFORMATIE
Kennis- en Innovatie Agenda Landbouw, Water, Voedsel

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Mag de natuur ook de natuur nog zijn? Waarom zou men zeegras willen opdringen? Zonde van de geïnvesteerde menskracht en publieke middelen.
Heel mooi, oevers die beplant zijn met oeverplanten die vanaf de kant schuin de sloot in lopen, maar hoe zit het met het maaibeleid van deze oevers? Machines, maaiboten en maaiharken veroorzaken heel veel dierenleed, zoals verwondingen van watervogels, vissen, amfibieën etc met de dood daaropvolgend of blijvend letselschade /verminkingen. Kosten-batenplaatje heiligt de middelen. Dit zou ook zonder dierenleed kunnen, vind ik.
Is er geen ondernemer te interesseren in het vangen van deze beestjes en ze te verkopen voor consumptie? Ze zijn ook lekker, die rivierkreeftjes.
Mooi initiatief! Maar wat is eigenlijk de uitdaging? Of de aanleiding?
Lees niks over de bodemsamenstelling en die bepaalt welke soort planten er groeien.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het