secundair logo knw 1

“Rioolwaterzuiveringen zijn een schatkist van zoet water. Daar kun je meer mee dan nu gebeurt”, zegt Ton van Remmen, ceo van het waterzuiveringsbedrijf Van Remmen UV Technology in Wijhe. “Dan is het toch merkwaardig dat we bezig zijn met meer water uit de bodem pompen, omdat we een tekort hebben aan drinkwater?”

Van Remmen doet zijn uitspraak in een nieuwe aflevering van de H2O-podcast ‘De Toekomst van ons Water’. In het tweegesprek licht hij zijn kritiek toe die hij in een recent opiniestuk met collega Jan Willem Meisen uitte op het advies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) om het dreigende drinkwatertekort met name op te lossen door de waterwinning uit te breiden. 

We moeten water slimmer gebruiken, zegt Van Remmen. En geef daarbij ruimte aan innovatieve zuiveringstechnieken, voegt hij eraan toe. Tot dusverre merkt hij op dit vlak vooral ‘weerstand en gebrek aan lef’ bij de waterschappen. “Nieuwe ongewenste stoffen in ons water vragen om nieuwe innovatieve technieken om ze te verwijderen. Als je dat spannend vindt, zeg dat dan van tevoren. Als je leert fietsen, gaat het ook niet in een keer vanzelf.” 


LUISTER HIER DE PODCAST:

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)

Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.
In 100 jaar slechts 25cm liniair en geen 200cm dat is eindelijk goed nieuws!!

Dan kunnen we dus ook mest drogen en het gedroogde gedeelte terugvaren naar Zuid Amerika alszijnde stikstof.