Tijdens de 2023-editie van de vakbeurs Aqua Nederland staat de toekomst van het watermanagement meer dan ooit centraal. Dat stelt organisator Easyfairs. Naast de exposantenbeurs wordt een ruim kennisprogramma ontwikkeld. In twee kennistheaters en met side-events en een driedaags minisymposium geven watertechbedrijven, adviesbureaus, netwerkorganisaties en waterschappen lezingen en workshops over onder meer circulariteit, energietransitie, klimaatadaptatie en veilig water.

De vakbeurs wordt op dinsdag 21, woensdag 22 en donderdag 23 maart 2023 gehouden in de Evenementenhal Gorinchem. De beursvloer is onderverdeeld in vier segmenten: afvalwater, drinkwater, proceswater en stedelijk water & rioolbeheer. Op de vernieuwde bovenverdieping, Next Level, worden twee theaters ingericht: een Watertheater en een Stedelijk Watertheater. 

In het Watertheater wordt het kennisprogramma ingevuld met drie themadagen: proceswater dinsdag, waterschap woensdag en drinkwater donderdag. “Bedrijven die aan het woord komen zijn onder andere Koninklijk Nederlands Waternetwerk, KWR, Stichting Nederlands Veiligheidsinstituut, Water Alliance, Duspot, Hach en Veolia”, zegt Esther Rodenburg van Easyfairs Nederland.

In het Stedelijk Watertheater zijn elke dag sessies over diverse thema’s op het gebied van klimaat, rioolbeheer en stedelijk water, waarbij ook wordt gericht op bezoekers die werkzaam zijn bij of voor lokale overheden als gemeenten. Er zijn meerdere side-events van onder meer Deltares, Platform DIO, Bouwend NL en biedt Koninklijk Nederlands Waternetwerk een studentenprogramma aan.

Op Next Level krijgen voorts de Innovatiestraat en de IKN-straat een plek en zullen veel prominente organisaties uit de waterketen op Next Level te vinden zijn, zoals TBS-SVA Groep, WaterCampus, Tauw, Croonwolter&Dros, Mobilis, KWR, Royal HaskoningDHV, Sweco Nederland, ENVAQUA, Water Alliance, NWP en Vandervalk + Degroot BV.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Het kan soms even duren voor je reactie online komt. We controleren ze namelijk eerst even.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Gezien de onvermijdelijke zeespiegelstijging als gevolg van opwarming van de aarde en smelten van landijs op Groenland en Antartica kunnen we ervan uitgaan dat het alsmaar ophogen van onze dijken geen blijvende bescherming biedt op de lange termijn. Een tweede kustlijn op 20-25 km in zee, zoals het plan van De Haakse Zeedijk beoogt, is daarom een beter alternatief dan de absurde toekomstplannen van sommige futurologen In Nederland die grote stukken van west-Nederland aan het water willen teruggeven. Op de website "haaksezeedijk.com" is hierover alle informatie te lezen.
Een belangrijk en helder artikel! Goed werk. Wie heeft dit artikel geschreven?
veel waardering, Tom Trouwborst
Het rapport 'Impact of industrial waste water treatment plants on Dutch surface waters and drinking water sources' is verplaatst naar https://www.riwa-maas.org/publicatie/impact-van-industriele-afvalwaterzuiveringsinstallaties-op-nederlands-oppervlaktewater-en-drinkwaterbronnen/
Vorig jaar dus 60 boeren weten te vinden die mogelijk iets willen gaan doen om water proberen vast te houden.
Boeren vindt je weinig in Valkenburg en andere plaatsen waar de Overstromingsramp zo duidelijk sporen achterliet. Dus dan zijn 60 geïnteresseerden nog heel wat.
Ik verbaas mij toch nogal over het feit dat wij in Nederlandje nog altijd de hoop koesteren dat we op basis van vrijwilligheid de enorme uitdagingen zoals de problematiek rond water, geluidsoverlast en woningbouw, om iets te noemen, denken te kunnen aanpakken.
Wordt het niet tijd om "transitie" af te dwingen, zodat er massaal actie kan worden ondernomen ? Ik vind een financieel lokkertje, zoals dat nu wordt aangeboden, echt passé.
Romke van Dieren
Het artikel beschrijft de mate van overschrijding van de concentratienorm voor stikstof (voor oppervlaktewater).
Belangrijk is ook wat de effecten zijn van die stikstofconcentratie op het waterleven.
Deze zijn in het kader van de Kennisimpuls Waterkwaliteit (https://www.stowa.nl/kennisimpuls) beschreven in een publicatie van Deltares, Wageningen Environmental Research, Wageningen Universiteit en B-Ware. Een link naar een nieuwsbericht hierover: https://www.stowa.nl/nieuws/hoge-stikstofbelasting-oppervlaktewateren (met link naar rapport)

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!