secundair logo knw 1

Brabantse Delta

De Tetris Challenge, een wereldwijde hype op social media, heeft ook waterschappen geïnspireerd. Rivierenland, Rijn en IJssel, Stichtse Rijnlanden en Brabantse Delta hebben een tetris-afbeelding gepost op social media.

De challenge is opgezet voor hulpverleningdiensten, maar heeft zich in de hype op social media verbreed tot allerlei beroepen.

Het idee is om de complete inhoud van voertuig, inclusief personen, uit te stallen op de grond. Dat gebeurt zeer precies, zodat de uitstalling lijkt op het computerspelletje Tetris. De uitrusting wordt van bovenaf gefotografeerd.

De Zwitserse politie begon er op 1 september mee op Instagram, sindsdien wordt het idee wereldwijd gevolgd. Ook waterschappen sluiten nu aan, evenals Rijkswaterstaat:

Tetris Waterschap Rivierenland Rivierenland dijkbeheerders

 

Tetris Stichtse Rijnlanden Stichtse Rijnlanden

 

Tetris Muskusratten Riveirenland Rivierenland muskusrattenbestrijding

 

Tetris Muskusratten Rijn en Ijssel Rijn en IJssel muskusrattenbestrijding

 

Tetris Brabantse Delta Brabantse Delta

 

Tetris Rijkswaterstaat Rijkswaterstaat

 

Tetris Scheldestromen 900Scheldestromen, hydrobiologische analisten

 

Tetris Rijn en IJssel 900 Rijn en IJssel, monsternemer

 

Update 23 september: toegevoegd Scheldestromen (hydrobiologische analisten), Rijn en IJssel (monsternemer)

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.