0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

De Tetris Challenge, een wereldwijde hype op social media, heeft ook waterschappen geïnspireerd. Rivierenland, Rijn en IJssel, Stichtse Rijnlanden en Brabantse Delta hebben een tetris-afbeelding gepost op social media.

De challenge is opgezet voor hulpverleningdiensten, maar heeft zich in de hype op social media verbreed tot allerlei beroepen.

Het idee is om de complete inhoud van voertuig, inclusief personen, uit te stallen op de grond. Dat gebeurt zeer precies, zodat de uitstalling lijkt op het computerspelletje Tetris. De uitrusting wordt van bovenaf gefotografeerd.

De Zwitserse politie begon er op 1 september mee op Instagram, sindsdien wordt het idee wereldwijd gevolgd. Ook waterschappen sluiten nu aan, evenals Rijkswaterstaat:

Tetris Waterschap Rivierenland Rivierenland dijkbeheerders

 

Tetris Stichtse Rijnlanden Stichtse Rijnlanden

 

Tetris Muskusratten Riveirenland Rivierenland muskusrattenbestrijding

 

Tetris Muskusratten Rijn en Ijssel Rijn en IJssel muskusrattenbestrijding

 

Tetris Brabantse Delta Brabantse Delta

 

Tetris Rijkswaterstaat Rijkswaterstaat

 

Tetris Scheldestromen 900Scheldestromen, hydrobiologische analisten

 

Tetris Rijn en IJssel 900 Rijn en IJssel, monsternemer

 

Update 23 september: toegevoegd Scheldestromen (hydrobiologische analisten), Rijn en IJssel (monsternemer)

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Jammer dat alleen de zomerperiode is bekeken, want in de winter kan het effect juist omgekeerd zijn. In groenstroken of elementen zakt het neerslagoverschot naar grondwater. Op verhard oppervlakte wordt hemelwater veelal afgevoerd. De hydrologische effecten kunnen van gebied tot gebied nogal verschillen (hoge zandgrond is anders dan veenpolder).
De combinatie van vergroenen, alsmede vasthouden en infiltreren van regenwater kan zorgen voor een stijging van gemiddelde zomergrondwaterstanden in een woonwijk.
Dit probleem is ontstaan door het baggeren van vaarwegen voor zandaanvoer wat een nieuw recreatiestrand moet worden. HHNK heeft recent schade van €1miljoen op zich genomen toen de provincie opdracht had gegeven om bij Zijpersluis het Noordhollandas kanaal te baggeren. De watersnoodramp van Anna Paulowna wordt ook aan vaarwegverdieping toe geschreven. Dijkverhoging en baggeren geeft meer kans op dijkfalen.
Als er met maaionderhoud zoveel fauna weg wordt gemaaid, hoe komt het dan dat elk jaar weer de beek/ sloot weer is aangevuld met fauna?
De conclusie dat mobiliteit van fauna niet werkt, zou suggereren dat je de beek/sloot leegmaakt en ondanks dat het nooit eerder is onderzocht, toch nog steeds fauna in sloot aanwezig is. We maaien al jaren.
Met het afzetten van het team van Linus Pauling, is waarschijnlijk de weg vrij gemaakt voor malafide water organisaties, waar we er al genoeg van hebben in Europa. Het is mij in elk geval helder, dat niemand hier ook maar een fractie van de kennis bezit van 1 van de mensen uit het team van Linus.
Het spijt me te moeten lezen met wat voor gekonkel jullie proberen ons drinkwater op peil te brengen. Het doet me niet alleen walgen van de wijze waarop er gesjoemeld wordt met cijfers, waarden en giftige stofjes in ons drinkwater. Het doet me ook twijfelen aan het gezonde verstand van waterdeskundigen, die blijkbaar eerder voor het behoud van hun salaris willen gaan, dan voor de gezondheid van de bevolking.
Het is helder, dat hier geen enkele chemicus met enig hart de verantwoording draagt.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het