0
0
0
s2smodern

Architecten- en ingenieursadviesbureau Sweco gaat overstromingsrisicobeheerplannen voor Polen ontwikkelen. Het bureau heeft als onderdeel van een consortium een contract getekend met de Staatswaterholding Polish Waters. De waarde van het contract is 9,4 miljoen euro, aldus het bureau. 

Het consortium bestaat verder uit Arcadis Poland and DHI Poland. Het project maakt deel uit van het doel van de Poolse regering om zich aan te passen aan de klimaatverandering en de veerkracht ten opzichte van natuurrampen te vergroten.

Het risico van overstromingen doet zich vrijwel overal in Polen voor en houdt niet alleen verband met de klimaatverandering, maar ook met factoren die door de mens zijn veroorzaakt, staat in de nationale strategie voor klimaatadaptatie van Polen. 

Genoemd worden onder meer verkeerde ruimtelijke ontwikkeling in overstromingsgebieden van rivieren, maar ook ontoereikende retentiecapaciteit.

Oder
De herziening en actualisering van de overstromingsrisicobeheerplannen heeft betrekking op de stroomgebieden van onder meer de Oder, de Wisla en de Pregoła.

De opdracht aan het consortium omvat ook een voorlichtingscampagne en raadpleging van het publiek in de streken die dicht bij de stroomgebieden liggen.

De herziening en actualisering van de overstromingsrisicobeheerplannen zal naar verwachting tegen het einde van het eerste kwartaal van 2022 zijn afgerond, laat Sweco weten.

 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bepaal je virusdeeltjes in een millimeter rioolwater?
Zou een milliliter niet handiger zijn?
Een korte reactie op de verklaring inzake duurzaamheid in dit artikel: “Diverse onafhankelijke berekeningen hebben aangetoond dat drogen en verbranden van RWZI slibben NIET de meest duurzame oplossing is. Bewering inzake CO2-uitstoot is zeer discutabel en er wordt geen rekening gehouden met de uitstoot van stikstof”. Mladen Filipan, VSGM (MID MIX).
Mooi dat de dreiging van een landelijk watertekort voorbij is en dat er weer voldoende water Nederland binnenkomt. Waarmee evenwel helaas alleen Europees Nederland bedoeld wordt. Geen woord over Caribisch Nederland (Bonaire, Saba en Sint-Eustatius) dat nu al bijna tien jaar ook een deel van Nederland is. En mocht dit deel niet binnen de verantwoordelijkheid van RWS en LCW vallen, ook dan ware sprake te zijjn van Europees Nederland in hun berichten.
Goede dag, ik heb uw verslag gelezen over het afvalwater op de Oude Rijn bij Katwijk. Ik woon zelf aan de Zandsloot te Katwijk een aftakking van de Oude Rijn. Hoe kom ik te weten of deze Zandsloot geschikt is om te zwemmen? Ik zwem regelmatig. Is dit mogelijk met gebruik maken van een swimsuit en oog bescherming.
De Zandsloot is ongeveer 8 meter breed en ongeveer 400 meter lang, met aan de uitlopen de Oude Rijn.
Wat we met zijn allen de afgelopen 150-200 jaar in vijf forse ontwateringsgolven/afwateringsgolven (1. kanalisaties, 2. ontginningen en bebossingen, 3. beekverbeteringen, 4. ruilverkavelingen (nooit meer honger) en 5 verstedelijking) gemaakt hebben, is helaas niet in enkele jaren te herstellen.
Toch deel ik de zorgen van Patrick, ook al zeilen we bij waterschap Aa en Maas al scherper aan de wind dan 20 jaar geleden. Van #herstelsponswerkinglandschap naar #ontwikkelsponswerkinglandschap. Zie ook de Stowa-pagina over klimaatrobuuste beekdallandschappen.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.