0
0
0
s2smodern

Binnen het programma ‘Talent Kleurt Flevoland’, opgezet door de Provincie Flevoland, denken studenten uit de provincie mee over de toekomst van het gebied, onder andere ook het water- en natuursysteem van de toekomst. Waterschap Zuiderzeeland ondersteunt het programma en hoopt op creatieve ideeën van de studenten.

Theresa Kombrink 180 vrij vk Theresa KombrinkHet IJsselmeergebied speelt een belangrijke rol in de Nederlandse waterhuishouding. Het is het grootste aaneengesloten zoetwatergebied van West-Europa en biedt Nederland een zoetwaterbuffer voor drinkwater, landbouw en natuur. In de Agenda IJsselmeergebied 2050 worden alle opgaven op de gebieden woningbouw, economie, natuur en waterbeheer gekoppeld. “Centraal staan drie doelstellingen,” zegt Theresa Kombrink van waterschap Zuiderzeeland. “Een landschap van wereldklasse, een robuust water- en natuursysteem en een economisch vitale regio. Bij de totstandkoming van deze agenda is nu ook studenten gevraagd om mee te denken.”

Vragen voor de toekomst
“Binnen de Agenda IJsselmeergebied 2050 is voor ons als waterschap vanzelfsprekend allereerst het onderwerp waterveiligheid van belang,” stelt Kombrink. “Voor ons tellen de vragen: hoe zorgen we ook in de toekomst voor veilige dijken en hoe beschermen we onze zoetwaterreserve? Het leuke aan het programma ‘Talent Kleurt Flevoland’ is dat juist de mensen die in de toekomst in het gebied leven, wonen en werken, nu al de kans te geven om mee te denken. En dat zijn studenten. Sowieso past een programma als dit ook prima bij onze doelstellingen op het gebied van educatie en waterbewustzijn.”

Open opdracht
Scholieren in het voortgezet onderwijs en HBO-studenten krijgen nu een aantal maanden de tijd om met ideeën te komen voor om de duurzaamheid van de provincie Flevoland te vergroten. Kombrink: “Het gaat om een open opdracht zonder concreet vraagstuk. Hoe ze hun ideeën uitwerken en presenteren is ook aan hen. Wij hopen in elk geval dat er creatieve ideeën voor een duurzame provincie uitkomen.”

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Ach ach....wat een idioterie 'op het IJsselmeer kan t behoorlijk spoken', dus dempen we de boel????
Duizenden en duizenden watersporters weten alles van het IJsselmeer, vissers die er dagelijks hun brood verdienen, weten alles van het IJsselmeer.
Deze flauwekul is gewoon bedoeld om de boel tzt dicht te gooien!!!!
Over het merken van een van deze vissoorten, nl de zeeforel. Op deze vis vist een kleine groep liefhebbers in de voordelta nabij het Haringvliet en Waterweg.
Elk jaar vangen we diverse mooie vissen die natuurlijk worden teruggezet. Misschien kan dit kleine groepje sportvissers op deze manier een grote bijdrage leveren.
Ook in dit waterschap laat het bestuur dus zijn oren hangen naar de boeren. Want waarom wordt er, voordat er een beslissing wordt genomen over het zoutgehalte, wél met hen gesproken en niet met bijvoorbeeld natuurorganisaties?
Hoe moeilijk kan het zijn. Stel de stuwen wat hoger in en het lagere veen komt weer onder water te staan. Kost niks. Scheelt al wel gelijk veel aan het inklinken van het veen en de uitstoot van CO2. Misschien moet de tractor dan wat lichter worden of moeten we gewoon het groene hart weer het oerbos van Nederland laten worden. Al die vlakke weilanden met nauwelijks een koe er op is toch ook niks. CO2 uitstoot omlaag door waterpeil omhoog!
@Pieter den Besten Interessante conclusies naar aanleiding van onderzoek naar governance Marker Wadden. Cultuurverschillen van organisaties kunnen bijdragen aan beter resultaat van samenwerking. Samenstelling van het projectteam is doorslaggevend, dat is ook mijn ervaring bij complexe inrichtingsvraagstukken, waarbij niet het van belang is een koppeling tussen theorie en praktijkkennis te maken. Ik hoop dat de conclusies voor betere governance bij andere inrichtingsprojecten opgevolgd worden, zodat er nog betere resultaten gerealiseerd kunnen worden.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.