secundair logo knw 1

De European Water Technology Week gaat dit jaar niet door. De organisatie heeft vanwege de coronacrisis een streep gehaald door het evenement. Deze wordt nu in 2022 gehouden. Dat geldt ook voor de watertechnologie-beurs Water Tech Europe.

Hoewel de beperkende maatregelen in toenemende mate worden versoepeld, zagen de organiserende instanties WaterCampus, Wetsus, het Centre of Expertise Water Technology (CEW) en Water Alliance te veel onzekerheden en beperkingen om de week in september door te laten gaan.

Ze stellen: “Het feit dat de EWTW een internationaal evenement is, bemoeilijkt de situatie: sprekers en gasten van over de hele wereld moeten immers naar Nederland komen en ook voor hen is de situatie nu niet in te schatten.”

Het besluit om de EWTW niet door te laten gaan, betekent dat er een streep gaat door de Global Water Tech Hub Alliance, het Wetsus Congress 2020, een internationaal businessprogramma geïnitieerd door Water Alliance en de vakbeurs Water Tech Europe in het aansluitende WTC Expo beurscomplex. Die beurs zou voor het eerst tijdens de EWTW worden georganiseerd door WTC Expo.

Het Wetsus Congres verschuift naar 2021 (4 en 5 oktober). De uitreiking van de WIS-award 2020, een initiatief van Water Alliance, wordt dit jaar digitaal gehouden. De aftrap van de verkiezing had afgelopen januari plaats tijdens WaterLink, het business event van Water Alliance.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.