0
0
0
s2smodern

De jaarlijkse waterconferentie World Water Week in Stockholm vindt dit jaar in afgeslankte vorm en digitaal plaats tussen 24 en 28 augustus. De uitreiking van de Stockholm Junior Water Prize 2020 maakt een integraal deel uit van het digitale programma. Voor het eerst mag ook het publiek stemmen op de kandidaten. Er wordt een People’s Choice Award uitgereikt.

Op 25 augustus zal de winnaar van de junior prize online bekend gemaakt worden door de Zweedse kroonprinses Victoria. De prijs wordt, net zoals in andere jaren, gekozen door een internationale jury op basis van presentaties van de deelnemende scholieren. Omdat alle deelnemers hun inzending door middel van een video moesten presteren, ontstond ook de mogelijkheid het publiek te laten stemmen op hun favoriete inzending.

Minder landen
Door de omstandigheden gedwongen zijn er iets minder landen dan vorig jaar in geslaagd om nationale competities te organiseren en zo een deelnemer af te vaardigen. De organisatie laat weten desondanks erg tevreden te zijn dat scholieren uit 29 landen kans maken op de Junior Water Prize 2020. Nederland wordt vertegenwoordigd door Nikki van Haasteren en Elise Hornstra. Zij onderzochten hoe ze water konden filteren door middel van biomimetica en deden onder andere experimenten met filtratie door sedimentatie en door een watergebied met een hoge biodiversiteit en veel waterplanten.

 

MEER INFORMATIE
De videopresentaties van de inzendingen vindt u hier
24-28 aug - SIWI World Water Week on Water and Climate Change Action
World Water Week afgelast
Onderzoek naar natuurlijke filteringssystemen wint Dutch Junior Water Prize

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Erg leuk om te lezen dat de omslag van 'samenwerken omdat het moet' naar 'samenwerken omdat het loont' is gemaakt!
Ik ben bestuurlid van een VvE vakantiepark (Resort Duynzicht, Julianadorp aan Zee) met 36 individuele losstaande huizen, eigen watermeter, geen complex watersysteem, verhuurd grotendeels door commerciële verhuurorganisatie (Roompot).
Na heel veel onduidelijkheid zou deze wijze van verhuren het park 'prioritair' maken.
Wij hanteren een Legionella-beheersplan, geprotocolleerd en gedocumenteerd.
Als de recreatiewoningen 'zorghuizen' zouden zijn, of de verhuur door een eigenaar verzorgd zou worden waren ze NIET prioritair. Nu zijn wij verplicht OOK nog een peperduur geregistreerd bedrijf in de arm te nemen.
Hoe volstrekt onlogisch en belachelijk overdreven kunnen de voorschriften zijn?
Wat is het verschil met een particulier bewoond huisje, of een enkele recreatiewoning (beide NIET prioritair)?
Dat zal wel een massale oproep zijn geweest van al die AVV leden!
Wellicht een volgende keer ook de andere bonden eens raadplegen voor een evenwichtig artikel?
In de praktijk van het hoogheemraadschap van Delfland komt het 'oplossen van de agrarische weeffout' er op neer dat de subcategorie wegen (de andere helft van de categorie Ongebouwd) gewoon flink minder gaat betalen. Nogal wiedes, als je de 400% wegenopslag afschaft. Ruwweg een korting van 1 miljoen, die de andere categorieën mogen betalen. De wegbeheerders hadden er niet om gevraagd, en ook de boeren in nDelfland worden er gen cent wijzer van.
In de praktijk betalen de inwoners van Delfland al 90% van de watersysteemheffing, dus die draaien ook op voor deze lastenverlichting voor wegen. En even voor de orde van grootte: de subcategorie boeren binnen Ongebouwd betalen samen ook ongeveer 1 miljoen. Tja.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.