secundair logo knw 1

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) en Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) worden in 2023 aandeelhouder van Slibverwerking Noord-Brabant (SNB). Ze verwerven elk 14 procent van de aandelen en betalen daarvoor elk 7,6 miljoen euro.

SNB is een vennootschap met vijf waterschappen als aandeelhouder, te weten Aa en Maas,  Brabantse Delta, De Dommel, Scheldestromen en Vechtstromen. Ongeveer twee jaar geleden namen de vijf aandeelhouders het besluit het aandeelhouderscollectief uit te breiden, om stabiliteit en continuïteit in de afvalwater- en slibketen te vergroten en marktrisico’s te verkleinen.

Met de toetreding van HDSR en WBL wordt de gewenste versterking van het collectief gerealiseerd. De nieuwe leden nemen aandelen over van de drie grootste aandeelhouders, te weten Aa en Maas, De Dommel en Brabantse Delta.”Gevolg van deze transactie is dat de zeven aandeelhouders ongeveer evenveel zeggenschap krijgen”, schrijft SNB in een persbericht.

HDSR was al klant van SNB, WBL wordt dit na deze transactie ook. “Op dit moment is maar 60 procent van het zuiveringsslib dat SNB verwerkt, afkomstig van de eigen aandeelhouders. Met de inbreng van de nieuwe aandeelhouders zullen we over een aantal jaren, als lopende overeenkomsten aflopen, de volledige verwerkingscapaciteit van SNB kunnen inzetten voor eigen aandeelhouders. Dat zorgt voor stabiliteit en zekerheid”, stelt algemeen directeur Silvester Bombeeck van SNB.

In 2021 verwerkte SNB ruim 433.000 ton zuiveringsslib in de slibverwerkingsinstallatie op Moerdijk. Een deel daarvan was afkomstig van twee andere waterschappen, Wetterskip Fryslân en Waterschap Rivierenland.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).
Prachtig initiatief! Nu het hele stroomgebied van de Berkel als ruimtelijke eenheid bekijken ,vervuilers opsporen en voorstellen voor ruimtelijke ontwikkeling (incl. bescherming)met elkaar bedenken.cf kaderrichtlijn water.