De 15-jarige Steg Snelders uit Made is gekozen tot jeugddijkgraaf. Hij wordt daarmee voorzitter van de jongerendenktank van de Nederlandse waterschappen.

Steg Snelders werd tijdens een bijeenkomst van het jeugdwaterschap gekozen tot jeugddijkgraaf. Dat betekent dat hij voorzitter wordt van het bestuur van het jeugdwaterschap. Het jeugdwaterschap vertegenwoordigt de jongeren bij alle waterschappen; het bestuur fungeert als jongerendenktank van de Nederlandse waterschappen.


Steg was al sinds 2015 jeugdbestuurder van waterschap Brabantse Delta. De twintig jeugdbestuurders, afkomstig van diverse waterschappen, kozen hem als jeugddijkgraaf nadat hij een enthousiaste presentatie hield over het bekender maken van het waterschap en zijn taken. Ook op school, als vierdeklasser op het Sint-Oelbert Gymnasium in Oosterhout, doet hij onderzoek naar dat onderwerp.


De benoeming voor jeugddijkgraaf geldt voor een jaar. In die functie heeft Steg komend jaar onder meer een gesprek met Deltacommissaris Wim Kuijken in Den Haag en spreekt hij met de deelnemers aan de International Junior Science Olympiad (IJSO). Tijdens die olympiade komen driehonderd scholieren uit de hele wereld naar Nederland om over water en duurzaamheid te praten.


Steg Snelders wordt op woensdag 8 maart geïnstalleerd door waarnemend dijkgraaf Huub Hieltjes. Hij volgt Johannes van der Poel op.

 

Klik hier voor meer informatie over het Jeugdwaterschap

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Het kan soms even duren voor je reactie online komt. We controleren ze namelijk eerst even.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Mooi initiatief. Kijk bij het opstellen van de kosten niet alleen naar die van een dergelijk installatie maar ook naar de maatschappelijke kosten als niets doet.
Ik begrijp niet waarom voedselzekerheid geborgd zou moeten zijn. Als dat zo is, dan moeten we sierteelt, als bloembollen en lelies, niet meer subsidiëren en er voor zorgen dat de landbouw voedsel voor mensen produceert, en niet voor dieren.
@Hans MiddendorpBen het de laatste tijd niet vaak met je eens, maar deze keer wel. Terechte vragen, want ik vind het ook een vaag en ongrijpbaar verhaal.
In de titel staat: "cultuurverandering nodig". Uit de tekst blijkt dat er een transitie nodig is (niet verwonderlijk) en dat er gewerkt wordt aan een "routekaart'. Maar wat zijn nou precies de (tussen) resultaten en welke cultuurverandering is er nodig?
In Duitsland en Zwitserland is de nodige ervaring met gepatenteerde activated cokes reactor technologie. Die lijkt zelfs PFAS biologisch af te breken.
Dit zou voor Delfland en anderen een goede oplossing kunnen zijn.....

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!