0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Royal HaskoningDHV heeft in 2018 een nettoresultaat geboekt van 12,7 miljoen euro. Dat is nagenoeg gelijk aan 2017 (12,8 miljoen). De kosten voor reorganisatie en andere eenmalige niet-operationale kosten waren wel 1,4 miljoen euro lager dan in 2017. De orderportefeuille was met 306 miljoen minder goed gevuld dan in 2017 (341 miljoen euro).

Het ingenieurs- en adviesbureau met wereldwijd bijna 6000 werknemers schrijft de minder gevulde orderportefeuille toe aan tegenvallende verkopen in de Business Line Industry & Buildings en in Zuid-Afrika. In dat land maakte het ingenieurs- en adviesbureau ook kosten voor een reorganisatie.

Zuid-Afrika
Zuid-Afrika is een van de strategische markten van Royal HaskoningDHV. In februari stelde het adviesbureau Anke Mastenbroek aan als directeur Regional Business Line Southern Africa en CEO Royal HaskoningDHV Zuid-Afrika. Ze heeft de opdracht gekregen de groei in de regio te versnellen.

Royal HaskoningDHV realiseerde vorig jaar 3,1 procent organische groei van de bedrijfsopbrengsten. De operationele marge bedroeg 4,2 procent (2017: 4,9 procent). Het bedrijf investeerde, zoals in 2017 aangekondigd, in medewerkers en innovaties om de digitale manier van werken te versnellen.

Financiele kerngetallen Royal HaskonigDHV Bron Royal HaskoningDHV

CFO Nynke Dalstra is tevreden over de financiële resultaten. “Ondanks de aanzienlijke investeringen in de toekomst van ons bedrijf en de daarmee gepaard gaande innovatiekosten en -uren, kwam het nettoresultaat slechts fractioneel lager uit op 12,7 miljoen euro (2017: 12,8 miljoen euro). Dit is na aftrek van een winstdeling met de medewerkers van 8,5 miljoen euro (2017:8,5 miljoen euro)”, stelt ze in de persverklaring van het bureau.

Acquisities
In 2018 deed het advies- en ingenieursbureau diverse acquisities. In mei nam het een minderheidsbelang in data intelligence scale-up HAL24K. In juli nam Royal HaskoningDHV het data science bedrijf Ynformed over. In augustus volgde de overname van de railactiviteiten van Verebus.

Op tal van plekken in de wereld leverde het ingenieursbureau bijdragen aan grote projecten, zoals 's werelds langste brug-tunnelcombinatie die Hongkong verbindt met Macau. In China ging het bureau een partnership aan voor het leveren van de innovatieve afvalwaterzuiveringstechnologie Nereda. In Vietnam werd het kunstmatige Lotuseiland ontworpen en in Doha tekende het bureau voor de upgrade van de Milaha scheepswerf.

Windmolenparken
Dichterbij huis werkte het bureau aan het nieuwe stadion van Feyenoord in Rotterdam en was het betrokken bij de ontwikkeling van offshore windmolenparken op de Doggersbank.

CEO Erik Oostwegel blikt vooruit: “Voor onze vier belangrijkste markten, verwachten we groei in Nederland en Indonesië, maar er is onzekerheid over de ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk vanwege de Brexit en in Zuid-Afrika vanwege de aanstaande verkiezingen. Wij verwachten dat de markten daarna weer tot rust komen en investeringen toenemen.”

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Bodemdaling en HWBP kunnen niet los van elkaar worden gezien. Bij de veronderstelling dat we in de delta blijven wonen zal het antwoord dan ook moeten zijn temporiseer dijkverhogen (draagvlak slappe bodem is beperkt) en druk het laag gelegen land geologisch op (ongeveer 1/3 deel NL) in het tempo van de zeespiegel stijging. Benut daarvoor de stoffen die we niet langer in de atmosfeer willen stoten (CO2) en bindt deze tot een slurry.
De wet van Pascal zal ons daarbij helpen, waarbij we feitelijk omkeren wat nu in de onttrekking van gas als bodemdaling herkennen. Ga over tot een programma dat gebouwen/huizen niet langer passief gefundeerd zijn, maar eenvoudig waterpas gesteld kunnen worden. Zie dit als een de komende eeuwen doorlopend programma zodat de delta veilig blijft, de rivieren weer geleidelijk onder maaiveld komen en het veenlandschap in zijn charme gepoogd kan worden gelijktijdig te behouden als Carbon link. Slappe bodem wordt dan zelf een non-onderwerp.
De kosten en middelen voor zo'n programma zullen het geleidelijk winnen van steeds hogere en middelen verslindende dijken en waterbouwkundige constructies (denk aan stormvloedkering), zoute kwel wordt stapsgewijs beheerst en de bodemvruchtbaarheid is verzekerd.
Zoek allianties met die partijen die nu aan de bron van de koolstof economie hebben gestaan. Zij beschikken over de juiste expertise om dit proces van dalen in stijging om te zetten en de diepe boring naar zeg drie km diepte veilig te openen, beheren en te sluiten.
Zoek kort gezegd het juist niveau en tijdschema om problemen in de badkuip te beheersen. Dat overstijgt de slappe bodem.
De technologie en ervaring zal wereldwijd toepasbaar zijn en een antwoord geven, anders dan simpel CO2 in de diepe bodem brengen.
Wat een informatie: "De grondwaterstanden zijn momenteel gemiddeld tot laag voor de tijd van het jaar. In de laaggelegen delen zijn ze normaal, maar in de hooggelegen zandgebieden nog altijd ‘zeer laag".. Laat toch eens wat grafieken zien!!!! Er wordt zoveel gemeten. En de deskundigen kunnen het uitleggen.
Het moet zijn community of practice, of die betreffende bouwmarkt moet hier bij betrokken zijn.
N2O + O3
Met ander woorden: lachgas afvangen en ozon toevoegen. O3 kun je maken uit restproduct bij waterstofproductie.
Dus oplosbaar dit probleem?
@Erik van LithWe hebben inderdaad ook designers in het project betrokken. Zij hebben ons geholpen door ons technieken aan te leren die zij gebruiken bij empathisch onderzoek: hoe kom je achter de drijfveren van mensen.
En in vijf gemeenten in Zuid-Nederland zijn ontwerpers met een concreet vraagstuk aan de slag gegaan, samen met ambtenaren en bewoners. Ze vonden het een heel leuk en interessant vraagstuk om aan te werken. Het heeft veel losgemaakt daardoor. We hebben veel van elkaar geleerd.
Als je meer wilt weten, neem dan even contact op met Dick of mij (Karla Niggebrugge, kniggebrugge@brabant.nl)

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het