secundair logo knw 1

Iedereen die beroepsbehalve met drinkwater te maken heeft, kan sinds kort bij het drinkwaterplatform terecht voor informatie. Met deze website willen de drinkwaterbedrijven en brancheorganisatie Vewin op een toegankelijke manier informatie drinkwaterkwaliteit en bronbescherming presenteren.

"Het belang van schoon drinkwater, nu en in de toekomst, houdt natuurlijk niet op bij de grenzen van het werkgebied van een drinkwaterbedrijf," legt Patricia van der Linden van Vewin uit. "Daarom hebben alle drinkwaterbedrijven en brancheorganisatie Vewin de handen in elkaar geslagen."

Op het platform moeten drinkwaterprofessionals relevante informatie over wet- en regelgeving terug kunnen vinden. Verder worden er artikelen gepubliceerd over onderwerpen als innovatie en duurzaamheid. "Een gemeenteambtenaar die bezig is met de omgevingswet en wil weten welke drinkwateraspecten daar allemaal rond spelen, kan bij ons terecht om te lezen hoe het echt zit."

Hoewel de drinkwaterbedrijven en Vewin via de redactieraad betrokken zijn bij het platform, is de redactie volgens Merlijn Wessels onafhankelijk. Wessels is projectleider bij Contenture, het contentbureau dat het drinkwaterplatform heeft gebouwd, beheert en vult. "Wij willen het echte verhaal achter drinkwater vertellen en gaan dan ook op een journalistiek verantwoorde manier te werk."

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.
@JanEens Jan, maar mijn opiniestuk gaat over hoe slimme bemetering en beprijzing het waterverbruik van huishoudens beïnvloeden. Dat er geen BOL is voor grootverbruik, helpt bedrijven inderdaad niet om slim met water om te gaan.