secundair logo knw 1

Een artikel schrijven (bijvoorbeeld over eigen onderzoek) voor Water Matters, het kennismagazine van maandblad H2O? Lever dan uiterlijk 17 november een voorstel in!

Binnenkort verschijnt een nieuwe aflevering van Water Matters, het halfjaarlijkse kennismagazine van maandblad H2O. Negen nieuwe artikelen geven een beeld van de meest actuele, toepasbare kennis op watergebied. Speciaal voor abonnees van H2O in het Nederlands, met daarnaast een Engelse, digitale versie.

Intussen beginnen we met de voorbereidingen voor 2017.
Wilt u volgend jaar ook een artikel aanleveren voor Water Matters? Dat kan!

Begin met het maken van een voorstel, een korte samenvatting, niet langer dan een half A4-tje. U heeft daarvoor nog tot en met 17 november. Schrijf op welke vraag u in uw artikel wilt beantwoorden (in het algemeen de onderzoeksvraag), wat in hoofdlijnen het antwoord is op die vraag en wat de betekenis hiervan is voor de praktijk van de watersector, nationaal en internationaal.
Dit abstract wordt beoordeeld door een onafhankelijke redactieraad, waarin alle disciplines uit de Nederlandse watersector vertegenwoordigd zijn. Belangrijke criteria zijn: is deze kennis echt nieuw en wat is de betekenis voor de
dagelijkse praktijk?

Kijk hier voor de auteursinstructies. Voorstellen kunnen het beste worden ingediend (dus tot en met 17 november) bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De uitgave van Water Matters (een initiatief van Koninklijk Nederlands Waternetwerk) wordt mogelijk gemaakt door: Alterra Wageningen UR, ARCADIS, Deltares, KWR Watercycle Research Institute, Netherlands Water Partnership (NWP), Royal HaskoningDHV en de Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA).

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

wat een briljante toepassing: nu nog de vraag hoe specifiek die taal is of kan worden...
Voor mij is het onbegrijpelijk dat de leiding van deze bedrijven niet zou begrijpen wat ze doen. Is het dan toch onkunde of wentelen ze de kosten gemakkelijk af op de overheid?
Breng het toezicht op alle lozende bedrijven terug onder het gezag van de waterdiensten als Rijkswaterstaat en de Waterschappen. Daar zit de expertise op dit gebied. We staan met de waterparagraaf voor een enorme opgave, en de uitdaging is beter op zijn plaats bij de waterdiensten.
@Fred SandersIk denk dat wetenschappers te veel willen onderzoeken om hun studenten lesstof te verschaffen en moet daarbij steeds denken aan de Eierlandse dam en prof. Marcel Stive. 25 jaar geleden wist hij al dat er vóór en áchter deze 850 meter lange strekdam begrijpelijke stromingsproblemen waren, die stromingsreacties zijn er nu nog. kustverdediging.nl 
@JacobsTja, wat zal ik zeggen, ik mis in Jos zijn verhaal over de de grote hoeveelheid Escherichia coli bacterie die in het grondwater zit, zelf al op meer dan 30 meter diepte, en ook mis ik de hoeveelheid ijzer en mangaan die in het grondwater zit, en dit alles kost veel om het eruit te halen, tot op heden wordt mijn grondwater afgekeurd en dat al tot 4 keer toe.
Dus, bezint eer gij begint, en complexe filter systemen zijn nu niet bepaald goedkoop in aanschaf maar vragen ook onderhoud. En laten we het een hebben over die andere stofjes, zoals medicijnen, ook deze dringen diep door in de grond, en deze zijn niet zo gemakkelijk eruit te halen, persoonlijk ben ik niet zo blij met een chemokeur van een ander... Mvg John