0
0
0
s2smodern

De aangepaste versie van de plasticvanger van The Ocean Cleanup werkt naar tevredenheid. Het nieuwe systeem vangt naast stukjes plastic afval en spooknetten, ook microplastics van slechts 1 mm. Het team van The Ocean Cleanup is daardoor aangenaam verrast.

Dat meldt het bedrijf vandaag. Het systeem werd in juni vanuit Vancouver voor een tweede poging de oceaan op gesleept om afval te verzamelen in de Great Pacific Garbage Patch, de grootste verzamelzone van plastic in de oceanen.

Het nieuwe ontwerp met de naam Systeem 001/B is een verbeterde versie van het eerste systeem, dat het plastic niet vasthield en uiteindelijk stuk ging, waarna de constructie werd teruggesleept.

De ontwerpers hebben voor de update met name gekeken naar de snelheid van het vangsysteem. Dat wordt nu vertraagd met een zogeheten parachute-anker, waardoor vuil en plastic in de vangarmen kan drijven.

Op de oceaan is ook de kurklijn vervangen. Met een groter ontwerp wordt de overslag beperkt, waardoor het systeem het vuil kan opvangen én vasthouden. Nu de herziene versie blijkt te werken, begint The Ocean Cleanup aan het ontwerp van de volgende versie van het reinigingssysteem.

Als ook deze variant naar tevreden werkt, zal The Ocean Cleanup plastic terugbrengen naar het land voor recycling. Uiteindelijk wil de organisatie van Boyan Slat 60 zuiveringssystemen in de Great Pacific Garbage Patch actief hebben, zodat in 2040 90 procent van het plastic is verwijderd.

 

MEER INFORMATIE
Aangepaste plasticvanger weer op weg naar de oceaan

Plasticvanger Ocean Cleanup is stuk en wordt teruggesleept

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Dank Hans, helder!
Een progressieve kostenprijs per afgetapte hoeveelheid water zou een oplossing kunnen zijn. De eerste..m3 het goedkoopst en bij veel verbruik de aanvullende kub's water duurder maken.
Dat is toch de omgekeerde wereld? Waarom verbiedt het waterschap het gebruik van schadelijke stoffen zoals gewasbeschermingsmiddelen niet gewoon?
Zou het kunnen zijn dat de overlevingstijd van het virus in het rioolsysteem gevoelig is voor temperatuur?
Nu te temperatuur gestaag stijgt kan dat grote invloed hebben.
Mooi inzicht, complimenten!
Aangezien de behoefte naar verwachting redelijk universeel is over Nederland, zou ik een best practise verwachten qua risicomanagement vanuit de bedrijfswaarden matrix. Ik ben benieuwd in hoeverre zo'n standaardisering is ingedaald.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.