0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

De aangepaste versie van de plasticvanger van The Ocean Cleanup werkt naar tevredenheid. Het nieuwe systeem vangt naast stukjes plastic afval en spooknetten, ook microplastics van slechts 1 mm. Het team van The Ocean Cleanup is daardoor aangenaam verrast.

Dat meldt The Ocean Cleanup vandaag. Het systeem werd in juni vanuit Vancouver voor een tweede poging de oceaan op gesleept om afval te verzamelen in de Great Pacific Garbage Patch, de grootste verzamelzone van plastic in de oceanen.

Het nieuwe ontwerp met de naam Systeem 001/B is een verbeterde versie van het eerste systeem, dat het plastic niet vasthield en uiteindelijk stuk ging, waarna de constructie werd teruggesleept.

De ontwerpers hebben voor de update met name gekeken naar de snelheid van het vangsysteem. Dat is vertraagd met een zogeheten parachute-anker, waardoor vuil en plastic in de vangarmen konden drijven.

Op zee werd ook de kurklijn vervangen. Met een groter ontwerp werd de overslag beperkt, waardoor het systeem het vuil kon opvangen én vasthouden. Nu de herziene versie blijkt te werken, begint The Ocean Cleanup aan het ontwerp van de volgende versie van het reinigingssysteem.

Als deze variant naar tevreden werkt, zal The Ocean Cleanup plastic terugbrengen naar het land voor recycling. Uiteindelijk wil de organisatie van Boyan Slat 60 zuiveringssystemen in de Great Pacific Garbage Patch actief hebben, zodat in 2040 90 procent van het plastic is verwijderd.

 

MEER INFORMATIE
Aangepaste plasticvanger weer op weg naar de oceaan

Plasticvanger Ocean Cleanup is stuk en wordt teruggesleept

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Jammer dat alleen de zomerperiode is bekeken, want in de winter kan het effect juist omgekeerd zijn. In groenstroken of elementen zakt het neerslagoverschot naar grondwater. Op verhard oppervlakte wordt hemelwater veelal afgevoerd. De hydrologische effecten kunnen van gebied tot gebied nogal verschillen (hoge zandgrond is anders dan veenpolder).
De combinatie van vergroenen, alsmede vasthouden en infiltreren van regenwater kan zorgen voor een stijging van gemiddelde zomergrondwaterstanden in een woonwijk.
Dit probleem is ontstaan door het baggeren van vaarwegen voor zandaanvoer wat een nieuw recreatiestrand moet worden. HHNK heeft recent schade van €1miljoen op zich genomen toen de provincie opdracht had gegeven om bij Zijpersluis het Noordhollandas kanaal te baggeren. De watersnoodramp van Anna Paulowna wordt ook aan vaarwegverdieping toe geschreven. Dijkverhoging en baggeren geeft meer kans op dijkfalen.
Als er met maaionderhoud zoveel fauna weg wordt gemaaid, hoe komt het dan dat elk jaar weer de beek/ sloot weer is aangevuld met fauna?
De conclusie dat mobiliteit van fauna niet werkt, zou suggereren dat je de beek/sloot leegmaakt en ondanks dat het nooit eerder is onderzocht, toch nog steeds fauna in sloot aanwezig is. We maaien al jaren.
Met het afzetten van het team van Linus Pauling, is waarschijnlijk de weg vrij gemaakt voor malafide water organisaties, waar we er al genoeg van hebben in Europa. Het is mij in elk geval helder, dat niemand hier ook maar een fractie van de kennis bezit van 1 van de mensen uit het team van Linus.
Het spijt me te moeten lezen met wat voor gekonkel jullie proberen ons drinkwater op peil te brengen. Het doet me niet alleen walgen van de wijze waarop er gesjoemeld wordt met cijfers, waarden en giftige stofjes in ons drinkwater. Het doet me ook twijfelen aan het gezonde verstand van waterdeskundigen, die blijkbaar eerder voor het behoud van hun salaris willen gaan, dan voor de gezondheid van de bevolking.
Het is helder, dat hier geen enkele chemicus met enig hart de verantwoording draagt.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het