0
0
0
s2smodern

Waterschap Scheldestromen houdt haar watersysteem tegen het licht met het project Planvorming Wateropgave. Het waterschap wil alle watersystemen in 2027 op orde te hebben. Om die planning niet in gevaar te brengen, en belanghebbenden toch bij het project te betrekken, kiest Scheldestromen voor een omvangrijk digitaal aanbod.

Het Project Planvorming Wateropgave loopt al enkele jaren en is onder andere gericht op de landelijke en provinciale normen voor peilbeheer en wateroverlast. Zeeland is voor dit project in 15 gebieden verdeeld. Via interactieve kaarten op de website van Scheldestromen licht het waterschap per deelgebied de eerste onderzoeksresultaten van het project Planvorming Wateropgave (PWO) toe. De interactieve kaarten zijn voorzien van een reactieformulier en een instructiefilmpje over het gebruik van de kaarten. De belangrijkste bevindingen van PWO tot nu toe worden ook in een video toegelicht.

Digitale participatie in drie gebieden
“Het project moet door,” zegt Chantal de Putter, woordvoerder van Scheldestromen. Voor elf deelgebieden heeft het waterschap de PWO al afgerond en is een nieuw watergebiedsplan en een nieuw peilbesluit opgesteld. “Voor drie gebieden die nog aan de beurt moesten komen, Othene, Duiveland en Schouwen, hebben we nu gekozen voor een digitaal aanbod aan de belanghebbenden."

De oorspronkelijk geplande informatiebijeenkomsten zijn door Covid-19 niet mogelijk, maar het waterschap wil de inbreng van bijvoorbeeld agrariërs en natuurorganisaties wel mee kunnen nemen in het ontwerp peilbesluit. De Putter: "We hechten veel waarde aan de input en reacties uit de streek. Het streven is om de planvorming voor de deelgebieden Duiveland en Othene eind 2020 gereed te hebben. Schouwen volgt in het voorjaar van 2021 met een maatregelenpakket.“

De Putter hoopt dat er veel reacties binnen komen. “Het is voor ons ook nieuw. We hebben gewerkt aan een toegankelijke presentatie om de belanghebbenden de gelegenheid te geven te reageren. Ik ben erg benieuwd of het zo duidelijk is of dat er nog veel vragen binnenkomen.”

MEER INFORMATIE
De interactieve kaarten op de projectpagina Planvorming Wateropgave

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Ha Floor - wat een inspirerend verhaal! Leuk om tot mij te nemen… .én als voorbeeld te nemen voor de Bollenstreek.
Erg leuk om te lezen dat de omslag van 'samenwerken omdat het moet' naar 'samenwerken omdat het loont' is gemaakt!
Ik ben bestuurlid van een VvE vakantiepark (Resort Duynzicht, Julianadorp aan Zee) met 36 individuele losstaande huizen, eigen watermeter, geen complex watersysteem, verhuurd grotendeels door commerciële verhuurorganisatie (Roompot).
Na heel veel onduidelijkheid zou deze wijze van verhuren het park 'prioritair' maken.
Wij hanteren een Legionella-beheersplan, geprotocolleerd en gedocumenteerd.
Als de recreatiewoningen 'zorghuizen' zouden zijn, of de verhuur door een eigenaar verzorgd zou worden waren ze NIET prioritair. Nu zijn wij verplicht OOK nog een peperduur geregistreerd bedrijf in de arm te nemen.
Hoe volstrekt onlogisch en belachelijk overdreven kunnen de voorschriften zijn?
Wat is het verschil met een particulier bewoond huisje, of een enkele recreatiewoning (beide NIET prioritair)?
Dat zal wel een massale oproep zijn geweest van al die AVV leden!
Wellicht een volgende keer ook de andere bonden eens raadplegen voor een evenwichtig artikel?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.