secundair logo knw 1

Muraltmuurtjes, nu cultuurhistorisch erfgoed, werden in Zeeland gebruikt om dijken op te hogen | Foto A. van der Linde / Wikimedia

Waterschap Scheldestromen organiseert dit najaar twee publieksbijeenkomsten over de geschiedenis van het waterschap. “We willen de historische ontwikkeling schetsen, juist ook in aanloop naar de verkiezingen volgend jaar.”

Met twee publieksbijeenkomsten, een in oktober en een in november, richt waterschap Scheldestromen de aandacht op de eigen geschiedenis. Dit gebeurt in een poging om in contact te komen met de inwoners van Zeeland en om al voor de verkiezingen duidelijk te maken wat een waterschap precies doet.

“We hadden, voor corona althans, de gewoonte om een aantal keer per jaar publieksbijeenkomsten te organiseren over de werkzaamheden van ons waterschap”, vertelt Danielle Steijn van Scheldestromen. “Die gewoonte willen we nu weer oppakken omdat we het belangrijk vinden om met de Zeeuwen in contact te komen.”

Door te kiezen voor de eigen geschiedenis als onderwerp wil Scheldestromen bijvoorbeeld laten zien hoe de waterschappen zijn ontstaan en waarom er nu een Zeeuws waterschap is. “We hebben het geluk dat we de bijeenkomsten samen met het Zeeuws Archief kunnen organiseren. De directeur van het archief, die op de bijeenkomsten zal spreken, heeft niet alleen zelf een verleden als waterschapper, maar heeft ook over de geschiedenis van de waterschappen gepubliceerd. Zij is dus bij uitstek geschikt om erover te vertellen.”

Maar de bijeenkomsten moeten meer zijn dan alleen een geschiedenislesje, want volgens Steijn ontbreekt het nog wel eens aan kennis over de werkzaamheden van het waterschap. “Vanuit een blik op de geschiedenis willen we ook vertellen over het belangrijke werk dat we doen. Dat is extra relevant omdat de verkiezingen er komend jaar weer aankomen. We duiken dus ook de geschiedenis om te kunnen vertellen wat we precies doen en waarom het ook belangrijk is dat mensen ervoor mogen stemmen.”

 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).
Prachtig initiatief! Nu het hele stroomgebied van de Berkel als ruimtelijke eenheid bekijken ,vervuilers opsporen en voorstellen voor ruimtelijke ontwikkeling (incl. bescherming)met elkaar bedenken.cf kaderrichtlijn water.