secundair logo knw 1

Waterschap Scheldestromen heeft de applicatie WaterInfo Scheldestromen gepubliceerd. Via dit systeem worden meetgegevens van het watersysteem gepresenteerd.

Via de applicatie kunnen de volgers de waterstanden bij stuwen en gemalen controleren, zien of de pompen van een gemaal draaien of niet en, in het deel van Zeeland waar het zoutgehalte van water gemeten wordt gemeten, bekijken of het water geschikt is voor beregening.

“We willen actuele waterinformatie delen met onze omgeving,” zegt Arjan Goossen van Scheldestromen. Volgens hem was er een duidelijke publieke vraag naar dit soort informatie. “Anders ga je zo’n systeem natuurlijk niet bouwen. Het zal vooral voor agrariërs interessant zijn, maar ook in de richting van een breder publiek willen we transparant zijn en meetgegevens kunnen delen.”

De applicatie is in te zien via de website van Scheldestromen en geschikt voor computer, tablet en smartphone.

 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).
Prachtig initiatief! Nu het hele stroomgebied van de Berkel als ruimtelijke eenheid bekijken ,vervuilers opsporen en voorstellen voor ruimtelijke ontwikkeling (incl. bescherming)met elkaar bedenken.cf kaderrichtlijn water.
Geweldig resultaat. Draagt mijn handelen bij aan een Drinkbare Rivier of niet? Dat is de simpele vraag.
Goed artikel. Maar waar het om gaat is de instandhouding, verbetering of vergroting van natuur. Niet om perspectief voor de boer. Uiteraard: als boeren kunnen en willen veranderen, dan is het prima als ze ook natuur gaan beheren. Maar dat moet niet het uitgangspunt zijn: de natuur staat voorop.