0
0
0
s2smodern

Royal HaskoningDHV meldt positieve resultaten over 2019. De omzet groeide met 4 procent en het bedrijfsresultaat heel licht. Er werken bijna zesduizend mensen bij het ingenieurs- en adviesbureau.

“Een redelijk goed jaar”, vindt algemeen directeur Erik Oostwegel. De omzet groeide afgelopen jaar met 4 procent tot ruim 637 miljoen euro. Het operationeel resultaat was 26,9 miljoen euro (inclusief 5,1 miljoen euro winstdeling voor medewerkers), een stijging met een miljoen ten opzichte van 2018.

Alle bedrijfsonderdelen leverden een positieve bijdrage, op Zuid-Afrika na. In deze regio zag Royal HaskoningDHV de activiteiten teruglopen door moeilijke marktomstandigheden, waardoor er een herstructurering nodig was. Dit drukte het nettoresultaat met 11 miljoen euro. Het nettoresultaat was 9,7 miljoen euro in 2019.

Gezonde financiële positie
Financieel directeur Jasper de Wit is tevreden over de financiële resultaten. “We blijven groeien, zowel autonoom als door overnames, de orderportefeuille neemt toe en onze financiële positie is gezond. Het operationeel resultaat (EBITA recurring) verbeterde ten opzichte van 2018 en onze focus op projectmanagement leverde significant hogere projectresultaten op.”

Royal HaskoningDHV had 5.844 medewerkers in dienst aan het eind van 2019, vrijwel gelijk aan het jaar daarvoor. Zij krijgen volgens het bureau de mogelijkheid om zich te blijven ontwikkelen en de ruimte voor persoonlijke groei. De medewerkerstevredenheidscore was 80 procent. Bij de vorige peiling in 2016 was dit 71 procent.

 

-advertentie-

 

 

Grote projecten
Vorig jaar was Royal HaskoningDHV weer betrokken bij veel grote ingenieurs- en infrastructuurprojecten. Een blikvanger is ’s werelds grootste overdekte fietsenstalling in Utrecht, waarvoor het ontwerp is gemaakt. Energietransitie is de snelst groeiende servicelijn. De omzet op dit terrein verdubbelde.

In de watersector is het bureau traditiegetrouw erg actief. Op de nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie Utrecht is de Nereda-technologie toegepast, met een Global Water Award als bekroning. Verder werkt Royal HaskoningDHV onder andere mee aan de zandmotor voor de kust van het Engelse graafschap Norfolk en een ingrijpende upgrade van het voorspellings- en waarschuwingssysteem voor overstromingen in de stadsregio Manilla.

Digitale transformatie
Royal HaskoningDHV is volgens Oostwegel goed gepositioneerd voor de toekomst. Hij wijst erop dat zijn bedrijf in een snel veranderende wereld opereert, waarin digitale transformatie en klimaatverandering de agenda bepalen. “We hebben nadrukkelijk ingezet op het uitbreiden en integreren van data en digitale technologieën in onze ingenieurs- en consultancydienstverlening. De focus op duurzaamheid, resilience en het integreren van data en digitale technologieën in onze dienstverlening stelt ons in staat om samen met onze klanten een positieve impact te realiseren op de economie, leefomgeving en samenleving.”

De coronacrisis heeft uiteraard een negatieve invloed op de activiteiten van Royal HaskoningDHV. De adviezen van de Wereldgezondheidsorganisatie en landelijke overheden worden strikt opgevolgd, zegt Oostwegel. “Tot dusver heeft de virusuitbraak beperkte gevolgen voor onze activiteiten. We verwachten desalniettemin meer gevolgen, omdat een aantal klanten problemen ziet in hun toeleveringsketen of kampt met andere operationele beperkingen.”

 

MEER INFORMATIE
RHDHV over resultaten in 2019
RHDHV in 2018: stabiel nettoresultaat
Global Water Award voor Nereda-installatie Utrecht
'Nereda grootste doorbraaktechnologie in decennium'
Aanleg van zandmotor in Engelse Norfolk 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bepaal je virusdeeltjes in een millimeter rioolwater?
Zou een milliliter niet handiger zijn?
Een korte reactie op de verklaring inzake duurzaamheid in dit artikel: “Diverse onafhankelijke berekeningen hebben aangetoond dat drogen en verbranden van RWZI slibben NIET de meest duurzame oplossing is. Bewering inzake CO2-uitstoot is zeer discutabel en er wordt geen rekening gehouden met de uitstoot van stikstof”. Mladen Filipan, VSGM (MID MIX).
Mooi dat de dreiging van een landelijk watertekort voorbij is en dat er weer voldoende water Nederland binnenkomt. Waarmee evenwel helaas alleen Europees Nederland bedoeld wordt. Geen woord over Caribisch Nederland (Bonaire, Saba en Sint-Eustatius) dat nu al bijna tien jaar ook een deel van Nederland is. En mocht dit deel niet binnen de verantwoordelijkheid van RWS en LCW vallen, ook dan ware sprake te zijjn van Europees Nederland in hun berichten.
Goede dag, ik heb uw verslag gelezen over het afvalwater op de Oude Rijn bij Katwijk. Ik woon zelf aan de Zandsloot te Katwijk een aftakking van de Oude Rijn. Hoe kom ik te weten of deze Zandsloot geschikt is om te zwemmen? Ik zwem regelmatig. Is dit mogelijk met gebruik maken van een swimsuit en oog bescherming.
De Zandsloot is ongeveer 8 meter breed en ongeveer 400 meter lang, met aan de uitlopen de Oude Rijn.
Wat we met zijn allen de afgelopen 150-200 jaar in vijf forse ontwateringsgolven/afwateringsgolven (1. kanalisaties, 2. ontginningen en bebossingen, 3. beekverbeteringen, 4. ruilverkavelingen (nooit meer honger) en 5 verstedelijking) gemaakt hebben, is helaas niet in enkele jaren te herstellen.
Toch deel ik de zorgen van Patrick, ook al zeilen we bij waterschap Aa en Maas al scherper aan de wind dan 20 jaar geleden. Van #herstelsponswerkinglandschap naar #ontwikkelsponswerkinglandschap. Zie ook de Stowa-pagina over klimaatrobuuste beekdallandschappen.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.