0
0
0
s2smodern

Royal HaskoningDHV ondertekende vorige week een contract van 9,5 miljoen euro voor de bouw van een compleet afvalwaterzuiveringssysteem in Vietnam.

 

Het afvalwaterzuiveringssysteem wordt aangelegd in Phu My, een agglomeratie met 175.000 inwoners. Afvalwater in dit gedeelte van Vietnam wordt nu vaak nog ongezuiverd geloosd. Het project omvat een compleet nieuw afvalwatersysteem, van huisaansluiting en riolering tot en met de zuivering voor bewoners en bedrijven. De afvalwaterzuiveringsinstallatie krijgt een capaciteit van circa 30.000 m3 per dag. Verder zal Royal HaskoningDHV ook vier pompstations bouwen en via meer dan 100 kilometer pijpleidingen 15.000 huishoudens en ruim 1000 bedrijven op het riool aansluiten.

De aanleg van het systeem moet leiden tot betere leefomstandigheden voor de lokale bevolking en een hogere milieukwaliteit, bijvoorbeeld betere waterkwaliteit in de meren en kanalen in de regio. De Nederlandse overheid financiert het project in het kader van Ontwikkelingsrelevante Infrastructuurontwikkeling (ORIO), een stimuleringsprogramma voor publieke infrastructuur in ontwikkelingslanden. De aanleg van het afvalwaterzuiveringsproject in Phu My zal naar verwachting in december 2019 worden afgerond.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Ach ach....wat een idioterie 'op het IJsselmeer kan t behoorlijk spoken', dus dempen we de boel????
Duizenden en duizenden watersporters weten alles van het IJsselmeer, vissers die er dagelijks hun brood verdienen, weten alles van het IJsselmeer.
Deze flauwekul is gewoon bedoeld om de boel tzt dicht te gooien!!!!
Over het merken van een van deze vissoorten, nl de zeeforel. Op deze vis vist een kleine groep liefhebbers in de voordelta nabij het Haringvliet en Waterweg.
Elk jaar vangen we diverse mooie vissen die natuurlijk worden teruggezet. Misschien kan dit kleine groepje sportvissers op deze manier een grote bijdrage leveren.
Ook in dit waterschap laat het bestuur dus zijn oren hangen naar de boeren. Want waarom wordt er, voordat er een beslissing wordt genomen over het zoutgehalte, wél met hen gesproken en niet met bijvoorbeeld natuurorganisaties?
Hoe moeilijk kan het zijn. Stel de stuwen wat hoger in en het lagere veen komt weer onder water te staan. Kost niks. Scheelt al wel gelijk veel aan het inklinken van het veen en de uitstoot van CO2. Misschien moet de tractor dan wat lichter worden of moeten we gewoon het groene hart weer het oerbos van Nederland laten worden. Al die vlakke weilanden met nauwelijks een koe er op is toch ook niks. CO2 uitstoot omlaag door waterpeil omhoog!
@Pieter den Besten Interessante conclusies naar aanleiding van onderzoek naar governance Marker Wadden. Cultuurverschillen van organisaties kunnen bijdragen aan beter resultaat van samenwerking. Samenstelling van het projectteam is doorslaggevend, dat is ook mijn ervaring bij complexe inrichtingsvraagstukken, waarbij niet het van belang is een koppeling tussen theorie en praktijkkennis te maken. Ik hoop dat de conclusies voor betere governance bij andere inrichtingsprojecten opgevolgd worden, zodat er nog betere resultaten gerealiseerd kunnen worden.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.