0
0
0
s2smodern

Hij weegt 24 ton. En het vervoer en plaatsing op de beurs was een hels karwei. Maar hij staat. “We willen laten zien dat we ook grote pompen maken,” legt Edwin Machielsen, senior design & marketing engineer van Rodelta uit. De pomp Up Large BB1 op stand K120 is een blikvanger. 

“We hebben er tien van verkocht aan Turkije. Voor irrigatieprojecten. We zijn in onderhandeling met andere landen,” vertelt Machielsen. Hij somt een aantal kenmerken op van de pomp die alle onderstrepen: groot, sterk, robuust.

Het is niet zo vanzelfsprekend dat Rodelta op de beurs staat. Het bedrijf, opgericht in 1946, ging meerdere keren failliet, maar kwam elke keer na een knock-down weer overeind. De laatste keer was in 2015, toen het bedrijf werd het overgenomen door Kirloskar Pompen B.V, een dochterbedrijf van de Indiase onderneming van Kirloskar Brothers International (KBI).

 “Wij bieden producten voor hoogwaterbeheersing, irrigatie, drinkwater, afvalwater, pulp en papier, elektriciteit, chemicaliën, olie en gas en algemene industrieën,” staat er op de website. “Rodelta Pumps International is een Nederlands pompproductiebedrijf dat technologie gedreven en marktgericht is.”

Daarbij is het vizier op het buitenland gericht, zoals Turkije, maar ‘we willen de Nederlandse markt gaan terugpakken’, vertelt Machielsen. Met de expertise van oud medewerkers van Stork die nu de kern van het bedrijf uit Almelo vormen, wil het bedrijf de kwaliteit leveren die daarvoor nodig is.   

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Dank Hans, helder!
Een progressieve kostenprijs per afgetapte hoeveelheid water zou een oplossing kunnen zijn. De eerste..m3 het goedkoopst en bij veel verbruik de aanvullende kub's water duurder maken.
Dat is toch de omgekeerde wereld? Waarom verbiedt het waterschap het gebruik van schadelijke stoffen zoals gewasbeschermingsmiddelen niet gewoon?
Zou het kunnen zijn dat de overlevingstijd van het virus in het rioolsysteem gevoelig is voor temperatuur?
Nu te temperatuur gestaag stijgt kan dat grote invloed hebben.
Mooi inzicht, complimenten!
Aangezien de behoefte naar verwachting redelijk universeel is over Nederland, zou ik een best practise verwachten qua risicomanagement vanuit de bedrijfswaarden matrix. Ik ben benieuwd in hoeverre zo'n standaardisering is ingedaald.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.