0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Hij weegt 24 ton. En het vervoer en plaatsing op de beurs was een hels karwei. Maar hij staat. “We willen laten zien dat we ook grote pompen maken,” legt Edwin Machielsen, senior design & marketing engineer van Rodelta uit. De pomp Up Large BB1 op stand K120 is een blikvanger. 

“We hebben er tien van verkocht aan Turkije. Voor irrigatieprojecten. We zijn in onderhandeling met andere landen,” vertelt Machielsen. Hij somt een aantal kenmerken op van de pomp die alle onderstrepen: groot, sterk, robuust.

Het is niet zo vanzelfsprekend dat Rodelta op de beurs staat. Het bedrijf, opgericht in 1946, ging meerdere keren failliet, maar kwam elke keer na een knock-down weer overeind. De laatste keer was in 2015, toen het bedrijf werd het overgenomen door Kirloskar Pompen B.V, een dochterbedrijf van de Indiase onderneming van Kirloskar Brothers International (KBI).

 “Wij bieden producten voor hoogwaterbeheersing, irrigatie, drinkwater, afvalwater, pulp en papier, elektriciteit, chemicaliën, olie en gas en algemene industrieën,” staat er op de website. “Rodelta Pumps International is een Nederlands pompproductiebedrijf dat technologie gedreven en marktgericht is.”

Daarbij is het vizier op het buitenland gericht, zoals Turkije, maar ‘we willen de Nederlandse markt gaan terugpakken’, vertelt Machielsen. Met de expertise van oud medewerkers van Stork die nu de kern van het bedrijf uit Almelo vormen, wil het bedrijf de kwaliteit leveren die daarvoor nodig is.   

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Eindelijk... goed voorbeeld doet goed volgen hopelijk. Kom op waterbeheerders van Nederland!
In BN DeStem hebben twee gezaghebbende mensen van Natuurmonumenten ook een verhaal geschreven wat de situatie in Brabant goed belicht. We hebben nog lang niet genoeg voor de natuur gedaan, zo blijkt.
Anonieme inzamelingsacties van bestrijdingsmiddelen zijn er al sinds de jaren 90.
Toch komen er bij elke nieuwe actie weer tonnen middelen tevoorschijn. Ra ra hoe kan dat?
Waarom zijn er steeds weer financiële regelingen beschikbaar?
Gebruikers krijgen zo subsidie op kosten van de gemeenschap om van hun “afval” af te komen.
En weer betaalt de vervuiler niet.
Hi Sander, Dyvar zit zeker tussen die 50 innovatieve oplossingen. Maar er is veel meer daarbuiten. En bovendien is Dyvar niet per se de beste oplossing voor iedere toepassing, zoals eigenlijk geen enkele technologie de beste is voor alle toepassingen. Elke technologie heeft zijn eigen toepassings 'sweetspot'...door deze allemaal naast elkaar te zetten en objectief te vergelijken op zaken zoals energie verbruik, TRL, reststromen, voetprint, CapEx, OpEx, robuustheid, referenties (etc etc) kunnen bedrijven de meest geschikte innovatieve oplossing vinden voor elke specifieke case.
Gewoon naar de oplossingen van Salttech kijken.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het