secundair logo knw 1

Het hoofdkantoor van het hoogheemraadschap in Leiden I foto: Rijnland

De BoerBurgerBeweging (BBB) wordt met 5 zetels de grootste partij in het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap van Rijnland. Direct daarna volgen VVD, PvdA en Water Natuurlijk met ieder 4 zetels. Dit blijkt uit de definitieve uitslag van de verkiezingen die Rijnland heeft bekendgemaakt.

Afgelopen vrijdag had Rijnland een voorlopige uitslag met alleen percentages gepubliceerd, op basis van 77 procent van de stemmen. Toen liet het zich al aanzien dat nieuwkomer BBB ging winnen. Dat wordt bevestigd door de definitieve uitslag met zetelverdeling (zie tabel) waarmee het waterschap gisteren kwam. Na de top vier haalt de Partij voor de Dieren 3 zetels.

In het gebied van Rijnland mochten 1.045.168 inwoners op 15 maart hun stem uitbrengen en dat hebben 587.998 inwoners gedaan. Dit komt neer op een opkomst van 56,3 procent. In lijn met het landelijke beeld is het opkomstpercentage hoger dan in 2019, toen 54 procent ging stemmen.

Het hoofdstembureau stelt aanstaande donderdag 23 maart om 15.00 uur de definitieve uitslag vast tijdens een openbare zitting. Het nieuwe algemeen bestuur van Rijnland wordt op 29 maart geïnstalleerd.

Zetelverdeling RijnlandDefinitieve verkiezingsuitslag hoogheemraadschap van Rijnland

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.