secundair logo knw 1

Het hoofdkantoor van het hoogheemraadschap in Leiden I foto: Rijnland

De BoerBurgerBeweging (BBB) wordt met 5 zetels de grootste partij in het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap van Rijnland. Direct daarna volgen VVD, PvdA en Water Natuurlijk met ieder 4 zetels. Dit blijkt uit de definitieve uitslag van de verkiezingen die Rijnland heeft bekendgemaakt.

Afgelopen vrijdag had Rijnland een voorlopige uitslag met alleen percentages gepubliceerd, op basis van 77 procent van de stemmen. Toen liet het zich al aanzien dat nieuwkomer BBB ging winnen. Dat wordt bevestigd door de definitieve uitslag met zetelverdeling (zie tabel) waarmee het waterschap gisteren kwam. Na de top vier haalt de Partij voor de Dieren 3 zetels.

In het gebied van Rijnland mochten 1.045.168 inwoners op 15 maart hun stem uitbrengen en dat hebben 587.998 inwoners gedaan. Dit komt neer op een opkomst van 56,3 procent. In lijn met het landelijke beeld is het opkomstpercentage hoger dan in 2019, toen 54 procent ging stemmen.

Het hoofdstembureau stelt aanstaande donderdag 23 maart om 15.00 uur de definitieve uitslag vast tijdens een openbare zitting. Het nieuwe algemeen bestuur van Rijnland wordt op 29 maart geïnstalleerd.

Zetelverdeling RijnlandDefinitieve verkiezingsuitslag hoogheemraadschap van Rijnland

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).
Prachtig initiatief! Nu het hele stroomgebied van de Berkel als ruimtelijke eenheid bekijken ,vervuilers opsporen en voorstellen voor ruimtelijke ontwikkeling (incl. bescherming)met elkaar bedenken.cf kaderrichtlijn water.