De BoerBurgerBeweging (BBB) wordt met 5 zetels de grootste partij in het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap van Rijnland. Direct daarna volgen VVD, PvdA en Water Natuurlijk met ieder 4 zetels. Dit blijkt uit de definitieve uitslag van de verkiezingen die Rijnland heeft bekendgemaakt.

Afgelopen vrijdag had Rijnland een voorlopige uitslag met alleen percentages gepubliceerd, op basis van 77 procent van de stemmen. Toen liet het zich al aanzien dat nieuwkomer BBB ging winnen. Dat wordt bevestigd door de definitieve uitslag met zetelverdeling (zie tabel) waarmee het waterschap gisteren kwam. Na de top vier haalt de Partij voor de Dieren 3 zetels.

In het gebied van Rijnland mochten 1.045.168 inwoners op 15 maart hun stem uitbrengen en dat hebben 587.998 inwoners gedaan. Dit komt neer op een opkomst van 56,3 procent. In lijn met het landelijke beeld is het opkomstpercentage hoger dan in 2019, toen 54 procent ging stemmen.

Het hoofdstembureau stelt aanstaande donderdag 23 maart om 15.00 uur de definitieve uitslag vast tijdens een openbare zitting. Het nieuwe algemeen bestuur van Rijnland wordt op 29 maart geïnstalleerd.

Zetelverdeling RijnlandDefinitieve verkiezingsuitslag hoogheemraadschap van Rijnland

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Het kan soms even duren voor je reactie online komt. We controleren ze namelijk eerst even.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.
@Arie DekkerDank. Is aangepast.
In Flevoland, en specifiek in het gebied Almere Oosterwold heeft het Waterschap Zuiderzeeland al een verordening gemaakt waarbij alle putten, ook kleiner dan 1 m3 per uur een meldingsplicht hebben, terwijl er geen waterbeheerplan voor de regio is. Het risico is meer onzekerheid en bureaucratie, zonder dat er waarborgen voor (stads)landbouw worden besproken.
... wie in haar beheersgebied grondwater gebruikt en grondwateronttrekkingen in zijn gebied ?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.