0
0
0
s2smodern

Waterschap Rijn en IJssel is net als vorig jaar genomineerd voor de titel Best bestuurde decentrale overheid, dit keer als enige waterschap. Voor de verkiezing van het blad Binnenlands Bestuur kan nog tot en met zondag gestemd worden.

Vorig jaar ging de titel uiteindelijk naar Waterschap Rivierenland. Als derde waterschap was toen ook Vallei en Veluwe genomineerd. Dit jaar moet Waterschap Rijn en IJssel het in de categorie Best bestuurde decentrale overheid opnemen tegen de Provincie Gelderland en de gemeenten Tilburg, Raalte en Utrecht.

Volgens de tussenrapportage staat Rijn en IJssel bekend als ''een ondernemende, innovatieve en creatieve organisatie’’.

''Het waterschap wordt geroemd om de dingen die het doet om het prachtige landschap van de Achterhoek te onderhouden en waar mogelijk te verbeteren. De nieuwe initiatieven van het Waterschap Rijn en IJssel, en de toekomstgerichtheid en visie die daaruit blijken, worden volgens stemmers door de omgeving van het waterschap erg gewaardeerd’’, aldus de aanbeveling.

Nog drie titels
De nominatie is het resultaat van de eerste ronde van de verkiezing, waarbij bestuurders en politici via vragenlijsten hebben laten weten wie zij vonden uitblinken in 2019 en waarom. In de tweede en laatste ronde mag het publiek nu zijn stem uitbrengen.

Binnenlands Bestuur organiseert de verkiezing samen met bureau Necker van Naem. Er zijn nog drie titels te vergeven: Beste lokale bestuurder, Beste jonge bestuurder en Beste bestuurder van een kleine gemeente. In geen van deze categorieën zijn de waterschappen verder vertegenwoordigd.

Stemmen kan nog tot en met zondag 12 januari via de website bestebestuurder.nl. De uitslag van de publieksstemming wordt bekendgemaakt tijdens het nieuwjaarsevenement van Binnenlands Bestuur op donderdag 16 januari in Oss.

 

MEER INFORMATIE
Overzicht genomineerden in alle categorieën
Onderzoeksverantwoording Necker van Naem
Waterschap Rivierenland best bestuurde decentrale overheid 2018

 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Dank Hans, helder!
Een progressieve kostenprijs per afgetapte hoeveelheid water zou een oplossing kunnen zijn. De eerste..m3 het goedkoopst en bij veel verbruik de aanvullende kub's water duurder maken.
Dat is toch de omgekeerde wereld? Waarom verbiedt het waterschap het gebruik van schadelijke stoffen zoals gewasbeschermingsmiddelen niet gewoon?
Zou het kunnen zijn dat de overlevingstijd van het virus in het rioolsysteem gevoelig is voor temperatuur?
Nu te temperatuur gestaag stijgt kan dat grote invloed hebben.
Mooi inzicht, complimenten!
Aangezien de behoefte naar verwachting redelijk universeel is over Nederland, zou ik een best practise verwachten qua risicomanagement vanuit de bedrijfswaarden matrix. Ik ben benieuwd in hoeverre zo'n standaardisering is ingedaald.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.