secundair logo knw 1

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht gaat de waterzuiveringsinstallatie bij het Naardermeer renoveren. De installatie is versleten. Herstel kost €1,68 miljoen.

De provincie Noord-Holland draagt met ruim €1 miljoen flink bij aan de renovatiekosten. Het waterschap fourneert €480.000 en Natuurmonumenten betaalt €200.000.

Laatstgenoemde organisatie participeert omdat de zuiveringsinstallatie bijdraagt aan een goede waterkwaliteit van het Naardermeer dat in eigendom is van de natuurbeschermingsorganisatie. De zuiveringsinstallatie die aan de noordwestzijde bij molen de Onrust staat, haalt het teveel aan fosfaat uit het water van de Vecht voordat het rivierwater het Naardermeer instroomt.

Volgens Waterschapsbestuurder Wiegert Dulfer zal de nieuwe fosfaatinstallatie zorgen voor ‘het allerhoogste waterkwaliteitsniveau’ in het hele beheergebied. Het waterschap voert water uit de Vecht aan om het water op peil te houden in het meer. Dat ligt hoger dan de omgeving, waardoor er continu water via de ondergrond wegstroomt. Het Naardermeer is het oudste beschermde natuurgebied in Nederland. Het gebied herbergt vele waterplanten en bijzondere diersoorten, zoals de zeldzame purperreiger en de ringslang.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...