0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Het Singaporese drinkwaterbedrijf PUB (Public Utilities Board) heeft zijn nieuwste drinkwaterzuiveringsinstallatie Choa Chu Kang Waterworks in gebruik genomen. De installatie wordt beschouwd als het grootste keramische membraansysteem ter wereld. De zuivering kan tot 40 miljoen liter water per dag behandelen. 

De keramische membraantechnologie, CeraMac, is ontwikkeld door PWNT, dochteronderneming van het Noord-Hollandse drinkwaterbedrijf PWN. PUB is bekend met de techniek. In 2011 bouwde het drinkwaterbedrijf samen met PWNT een ​​demonstratiefabriek voor keramische membranen in Singapore.

Klimaatverandering
De Singaporese minister van Milieu en Watervoorraden, Masagos Zulkifli, opende de nieuwe drinkwaterzuiveringsinstallatie, waarvan de realisering ruim 106 miljoen euro kostte. De bewindsman onderstreepte dat de keramische membraantechnologie een antwoord is op de gevolgen van de klimaatverandering, die naar verwachting leidt tot meer vervuiling van de waterreservoirs (algengroei). 

Zulkifli memoreerde dat de nieuwe installatie energiezuiniger is, minder ruimte in beslag neemt en een langere levensduur (ongeveer 20 jaar) heeft dan polymere membranen. Het gebruik van keramische membranen resulteert ook in minder waterverlies. “Het helpt ons om het aanbod van schoon water en veilig drinkwater te verbeteren, het helpt ook om ons energie- en waterefficiëntie bij de waterproductie te verbeteren.”

Verklaring
Bij de opening tekende PWN met PUB en het Engelse drinkwaterbedrijf South West Water (SWW) een verklaring, waarmee ze afspreken om de komende vijf jaar kennis over nieuwe innovaties, operationele gegevens en best practices voor keramische membraansystemen met elkaar te delen. 

De drie bedrijven werken alle drie met het keramische membraansysteem voor de zuivering van water. PWN doet dat in Andijk, SWW in Plymouth en PUB in de nieuwe CCKWW-fabriek. Ook in de Luzernfabriek van EWL in Switzerland wordt keramische membraanfiltratie toegepast.  

 

MEER INFORMATIE
Zwitserse waterzuivering gebruikt CeraMac
‘Fabrieken met PWN-technologie in Singapore en Plymouth draaien in 2018’

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Dan moet de overheid wel bereid zijn om de boeren meer organische mest toe te laten dienen in ruil voor minder chemische kunstmest!
Van natuurverbetering kan hier geen sprake zijn. De aangekondigde nieuwe natuur zal de rijkdom aan leven die onder het zand is gewerkt nimmer evenaren. Ook is het verwonderlijk dat Staatsbodbeheer nu een stuk beschermd Europees cultureel erfgoed gaat onderhouden dat voorheen onder de Waddenvereniging viel en als ondehoudsopdracht van Hoogheemraad Hollandsnoorderkwartier was.
Kortom, hier worden we met open ogen belazerd! Nog erger is dat Ecoshape Bulding with Nature dit geknoei met de natuur wil voordragen voor een prijs beschikbaar gesteld door de Zandlobby.
Eindelijk... goed voorbeeld doet goed volgen hopelijk. Kom op waterbeheerders van Nederland!
In BN DeStem hebben twee gezaghebbende mensen van Natuurmonumenten ook een verhaal geschreven wat de situatie in Brabant goed belicht. We hebben nog lang niet genoeg voor de natuur gedaan, zo blijkt.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het