0
0
0
s2sdefault

De sociale onderneming KRNWTR+ heeft het duurste flessenwater ter wereld gelanceerd: BLUE GOLD dat 700 euro per liter kost. De winst gaat naar initiatieven voor een plasticvrije oceaan.

Sinds 2009 is 8 juni Wereld Oceanen Dag. De Verenigde Naties wil met deze dag aandacht vragen voor duurzaam ontwikkelingsdoel 14: de bescherming van het leven onder het water. Want maritieme ecosystemen worden aangetast door onder meer vervuiling, overbevissing en klimaatverandering. In verband hiermee kwam KRNWTR+ vandaag met BLUE GOLD.

De Nederlandse sociale onderneming wil iets doen aan de ruim 9 miljard ton plastic die jaarlijks in de oceanen terechtkomt, vooral door plastic flesjes die eenmalig worden gebruikt. “Wij strijden al langer tegen het gebruik van wegwerpverpakkingen”, zegt Tom Niekamp, oprichter van KRNWTR+. “Om extra impact te maken, lanceren we BLUE GOLD. Een bijzonder water, in twee smaken, om jou te stimuleren je ook in te zetten tegen de plasticsoep.”

Hieraan hangt het prijskaartje van 700 euro per liter. Daarmee is het Nederlandse flessenwater meteen het duurste dat er nu in de wereld te verkrijgen is (zie de top tien). De volledige opbrengst van de verkoop gaat naar de Plastic Soup Foundation en de Plastic Soup Surfer, die zich inzetten voor een plasticvrije oceaan.

Volgens KRNWTR+ sluit het design aan bij het doel. De fles lijkt van plastic maar is gemaakt van speciaal glas. Het water wordt gefilterd door de duinen en daarna nog drie keer extra gefilterd. Het ‘blauwe goud’ is vanaf vandaag zowel online als via de betere drankenhandel te verkrijgen.

Top 10 duurste flessenwaterLijst opgesteld door KRNWTR+

 

MEER INFORMATIE
KRNWTR+ over het flessenwater
VN over Wereld Oceanen Dag

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Dit heet PARTICIPATIE en daar valt voor de overheid nog veel te leren. Met name het HHNK zit nog in de fase dictatuur of welk ander synoniem daarin passend is.
Misschien kan je ook proberen om water besparen leuker te maken, kijk eens op mijn website www.dickytec.net
Knappe technologie die Nereda!
Mooi initiatief! Nóg duurzamer is om in te zetten op preventie (alle domeinen). Dan zijn er (veel) minder medicijnen nodig, komen er minder medicijnresten in het afvalwater, etc.
Hier maak ik me echt zorgen. 0 betekent immers 0, dus niks. Als er 0 PO4 of NH3 in je zuivering zit, dan doet hij het niet meer. Kan dan net zo goed < 0 zijn (tekort dus). Ik denk dat getallen net boven 0 een prima compromis kunnen worden, maar ja, is dat politiek uit te leggen?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.