0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

De provincie Noord-Brabant heeft in samenwerking met drinkwaterbedrijf Brabant Water het Grondwatermeetnet in een nieuw jasje gestoken. Hierbij ging het niet alleen om een investering in nieuwe meetapparatuur, maar ook in een goede afwerking door robuuste kokers.

Het vernieuwde meetsysteem dat vandaag officieel wordt geopend, biedt inzicht in de actuele grondwaterstanden. Dat maakt het mogelijk om ontwikkelingen en problemen te signaleren. Volgens de provincie is er een toekomstbestendig en goed functionerend meetnet gerealiseerd. Het systeem bestaat uit zo’n 725 filters op ongeveer driehonderd locaties. Deze filters bevinden zich op uiteenlopende diepten: van freatisch (waarbij de grond volledig is verzadigd) tot vijfhonderd meter onder maaiveld.

Het ging niet alleen om een investering in nieuwe meetapparatuur, maar ook in robuuste en vandalismebestendige kokers. Aan deze afwerking schortte het voorheen. Zo waren veel oude kokers kwetsbaar voor vernieling en hing de logger vaak aan de buitenkant van de koker. Er zijn nu onder meer 260 stalen schutkokers met speciale deksels geplaatst. De datalevering en de afwerking van de meetlocaties zijn gezamenlijk door de provincie aanbesteed. De opdracht is uitgevoerd door het bedrijf Koenders Instruments, met ingenieursbureau Miltop als onderaannemer. Brabant Water heeft de werkzaamheden begeleid en gecontroleerd.

De provincie Noord-Brabant koopt nu de meetgegevens voor een periode van zeven jaar in. Met Koenders Instruments is een afspraak gemaakt over de levering en kwaliteit van de gegevens: minimaal 98 procent van de meetdata is beschikbaar en 95 procent van de meetdata betrouwbaar en nauwkeurig. De provincie spreekt van een win-winsituatie. De markt heeft de ruimte gekregen voor toepassing van nieuwe technieken, terwijl de provincie door duidelijke randvoorwaarden de verantwoordelijkheid voor het meten kon neerleggen bij een gespecialiseerde partij.

Bekijk hier de grondwatermetingen in Brabant

 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Eindelijk... goed voorbeeld doet goed volgen hopelijk. Kom op waterbeheerders van Nederland!
In BN DeStem hebben twee gezaghebbende mensen van Natuurmonumenten ook een verhaal geschreven wat de situatie in Brabant goed belicht. We hebben nog lang niet genoeg voor de natuur gedaan, zo blijkt.
Anonieme inzamelingsacties van bestrijdingsmiddelen zijn er al sinds de jaren 90.
Toch komen er bij elke nieuwe actie weer tonnen middelen tevoorschijn. Ra ra hoe kan dat?
Waarom zijn er steeds weer financiële regelingen beschikbaar?
Gebruikers krijgen zo subsidie op kosten van de gemeenschap om van hun “afval” af te komen.
En weer betaalt de vervuiler niet.
Hi Sander, Dyvar zit zeker tussen die 50 innovatieve oplossingen. Maar er is veel meer daarbuiten. En bovendien is Dyvar niet per se de beste oplossing voor iedere toepassing, zoals eigenlijk geen enkele technologie de beste is voor alle toepassingen. Elke technologie heeft zijn eigen toepassings 'sweetspot'...door deze allemaal naast elkaar te zetten en objectief te vergelijken op zaken zoals energie verbruik, TRL, reststromen, voetprint, CapEx, OpEx, robuustheid, referenties (etc etc) kunnen bedrijven de meest geschikte innovatieve oplossing vinden voor elke specifieke case.
Gewoon naar de oplossingen van Salttech kijken.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het