secundair logo knw 1

Foto Markus Spiske Unsplash

De Nederlandse Waterschapsbank is opgelicht voor 12 miljoen en heeft daar aangifte van gedaan bij het Openbaar Ministerie. De bank stelt dat er op basis van vervalste documenten een betaling is gedaan en 'dat de bank slachtoffer is geworden van deze opzet'. 

Een woordvoerder van de bank bevestigt aan een aantal media dat het gaat om een bedrag van 12 miljoen euro, aldus het ANP. Het persbureau haalt dagblad BN DeStem aan, dat meldt dat in naam van de gemeente Steenbergen (Brabant) een lening is aangevraagd bij de NWB. Die is ook uitbetaald, maar het geld kwam niet bij de gemeente terecht.

Bij de gemeente gingen de alarmbellen af toen er een eerste verzoek tot aflossing van 1,2 miljoen euro binnenkwam voor een lening die ze nooit had aangevraagd of had ontvangen. De NWB-woordvoerder bevestigt dat het om deze lening in Steenbergen gaat, maar zegt verder nog weinig te kunnen zeggen zolang het onderzoek loopt. 

Om erachter te komen wie de dader is heeft de bank niet alleen aangifte gedaan, maar gaat ze ook zelf onderzoek doen. “We doen er alles aan om de onderste steen boven te krijgen”, zegt de woordvoerder tegen Het Financieele Dagblad.

De NWB bank heeft de relevante toezichthouders ingelicht, aldus FD. De bank laat weten dat de schade van 12 miljoen euro geen materiële invloed heeft op de financiële positie van de bank. 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.