0
0
0
s2smodern

Op 10 oktober gaat de EU-Wijzer online. Deze website biedt inzicht in de verschillende Europese subsidies en programma’s op het gebied van water en klimaat.

De EU-Wijzer is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en de RVO, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De site is vooral bedoeld voor medewerkers van overheden, . “Kennisinstellingen beschikken vaak over speciale EU-coördinatoren en de RVO biedt informatie aan het bedrijfsleven. Voor beleidsmedewerkers van overheden was er nog geen platform met informatie over Europese programma’s op het gebied van water en klimaat. Dit betekent niet dat de EU-wijzer niet interessant kan zijn voor een breder publiek,” zegt Olga Clevering, senior beleidsmedewerker bij het Ministerie van IenW.

Er zijn talloze Europese programma’s en subsidiemogelijkheden op het gebied van water en klimaat, van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) tot Horizon2020 en het European Fund for Strategic Investments (EFSI). Veel van deze programma’s hebben een eigen, meestal Engelstalige website.

De EU-Wijzer biedt een Nederlandstalig overzicht en laat de overeenkomsten, verschillen en de samenhang tussen de verschillende subsidies en fondsen zien en laat zien wat er komt kijken bij het opzetten van Europese projecten. Clevering: “Ook biedt de site tips voor het indienen van aanvragen en links naar relevante sites. Verder is het mogelijk om in contact te komen met mensen binnen de Nederlandse overheid die kunnen helpen bij de aanvraag.”

Clevering en haar collega’s bij het minsterie van IenW en de RVO zijn bijna anderhalf jaar bezig geweest met het opzetten van de site. “Het was een uitdaging om de informatie op het juiste niveau, dus niet te gedetailleerd, maar ook niet al te globaal, te formuleren. We gaan nu bijna live, maar we blijven werken aan de site. Feedback van gebruikers is dan ook zeker welkom om de site ook na de lancering nog te optimaliseren.”

De site EU-wijzer zal te bereiken zal zijn via het Nationaal Kennis- en Innovatieprogramma voor Water en Klimaat (waterenklimaat.nl).

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Ach ach....wat een idioterie 'op het IJsselmeer kan t behoorlijk spoken', dus dempen we de boel????
Duizenden en duizenden watersporters weten alles van het IJsselmeer, vissers die er dagelijks hun brood verdienen, weten alles van het IJsselmeer.
Deze flauwekul is gewoon bedoeld om de boel tzt dicht te gooien!!!!
Over het merken van een van deze vissoorten, nl de zeeforel. Op deze vis vist een kleine groep liefhebbers in de voordelta nabij het Haringvliet en Waterweg.
Elk jaar vangen we diverse mooie vissen die natuurlijk worden teruggezet. Misschien kan dit kleine groepje sportvissers op deze manier een grote bijdrage leveren.
Ook in dit waterschap laat het bestuur dus zijn oren hangen naar de boeren. Want waarom wordt er, voordat er een beslissing wordt genomen over het zoutgehalte, wél met hen gesproken en niet met bijvoorbeeld natuurorganisaties?
Hoe moeilijk kan het zijn. Stel de stuwen wat hoger in en het lagere veen komt weer onder water te staan. Kost niks. Scheelt al wel gelijk veel aan het inklinken van het veen en de uitstoot van CO2. Misschien moet de tractor dan wat lichter worden of moeten we gewoon het groene hart weer het oerbos van Nederland laten worden. Al die vlakke weilanden met nauwelijks een koe er op is toch ook niks. CO2 uitstoot omlaag door waterpeil omhoog!
@Pieter den Besten Interessante conclusies naar aanleiding van onderzoek naar governance Marker Wadden. Cultuurverschillen van organisaties kunnen bijdragen aan beter resultaat van samenwerking. Samenstelling van het projectteam is doorslaggevend, dat is ook mijn ervaring bij complexe inrichtingsvraagstukken, waarbij niet het van belang is een koppeling tussen theorie en praktijkkennis te maken. Ik hoop dat de conclusies voor betere governance bij andere inrichtingsprojecten opgevolgd worden, zodat er nog betere resultaten gerealiseerd kunnen worden.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.