0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

De nieuwe NAS-adaptatietool brengt in drie stappen de gevolgen van klimaatverandering in beeld. Het een online hulpmiddel is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

In de Nationale klimaatadaptatiestrategie uit 2016 werden de gevolgen van klimaatverandering voor vier klimaattrends (het wordt warmer, natter, droger en de zeespiegel stijgt) samengevat in vier schema’s. Deze schema’s vatten de huidige wetenschappelijke kennis over klimaateffecten en klimaatgevolgen samen en zijn een hulpmiddel om het inzicht in kansen en risico’s te vergroten.

De afgelopen jaren zijn de schema’s uit 2016 doorontwikkeld en uitgebreid met de NAS-adaptatietool als recent gevolg. Met deze interactieve tool kunnen ondernemers, beleidsmakers en wetenschappers zelf een schema samenstellen. De gebruikers bepalen zelf welke klimaatontwikkelingen voor welke sector in beeld worden gebracht.

MEER INFORMATIE
De NAS-adapatatietool

 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het

Welkom op de nieuwe site van H2O/KNW!

Wil je een rondleiding of ga je liever gelijk aan de slag?

Neem een rondleiding      Ga gelijk aan de slag