0
0
0
s2sdefault

Een coalitie van vier partijen organiseert een nieuwe wedstrijd: de 50-Literhuis Challenge. Hierbij kunnen ondernemers hun innovaties voor waterbesparing in huis insturen. De winnaar mag zijn concept een jaar lang gratis testen in de praktijk.

Aan de challenge kan iedere ondernemer meedoen die een product of dienst voor drinkwaterbesparing heeft. Het is belangrijk dat de innovatie betaalbaar, comfortabel, simpel en duurzaam is. De inschrijving is vandaag geopend en inzenden kan tot en met 15 oktober.

Vijftig liter per dag als symbolisch doel
De wedstrijd is een initiatief van de 50-Literhuis Coalitie. Dit is een samenwerkingsverband van advies -en ingenieursbureau Arcadis, drinkwaterbedrijf Dunea, fieldlab The Green Village en het innovatieprogramma VPdelta voor klimaatadaptatie dat verbonden is aan de TU Delft. Zij hanteren als symbolisch doel een waterverbruik van vijftig liter per persoon per dag, om zo de transitie naar een waterbewuste maatschappij te versnellen.

De coalitie wil een aantrekkelijk en divers portfolio aan waterbesparende oplossingen samenstellen en de 50-Literhuis Challenge draagt hieraan bij. Het portfolio is bedoeld om gemeenten, projectontwikkelaars en consumenten te stimuleren de innovaties toe te passen.

Finale op 10 november
Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen aan de hand van verschillende aspecten die samenhangen met de bekende trits ‘people, planet, profit’ op het terrein van duurzame ontwikkeling. De selectie van de kandidaten voor de winst wordt bekendgemaakt op 21 oktober. De finale is op woensdagmiddag 10 november.

De ondernemer die wint, kan zijn innovatie een jaar lang gratis testen in een van de bewoonde woningen van The Green Village in Delft. Daarnaast worden de drie beste concepten opgenomen in het portfolio van VPdelta. De ondernemers achter deze innovaties krijgen ook regelmatig consultatie met experts van de coalitiepartners.


MEER INFORMATIE
Informatiepagina 50-Literhuis Challenge 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Toine, van harte proficiat en met hartelijke groet van André Jansen.
Gefeliciteerd Hein! Heel mooi dat jij dit gaat doen! Uitwisseling van kennis is inderdaad cruciaal! Veel succes, dorette
Veel succes in deze nieuwe rol. Een stap die bij je passie past om een duurzame samenleving te vormen die met respect omgaat met ons milieu en leefomgeving.
Tsja, terecht signaal, maar weet dat met het eventueel verdwijnen van de geborgde zetels dus ook de zetel van de categorie Natuur verdwijnt... Of daar de regenboogforel (non-binair of anderszins) voor terugkomt is maar de vraag...

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.