secundair logo knw 1

In het werkgebied van het voormalige waterschap Reest en Wieden zijn zestien nestplaatsen voor ijsvogels gemaakt. Ze herinneren aan de zestien jaar dat het waterschap heeft bestaan.

Reest en Wieden ging in 2016 samen met waterschap Groot Salland op in het waterschap Drents Overijsselse Delta. Zestien jaar eerder was waterschap Reest en Wieden zelf uit een fusie van kleinere waterschappen was ontstaan. Ter herinnering aan die zestien jaren besloot het waterschap in samenwerking met Landschapsbeheer Drenthe zestien nestplaatsen voor ijsvogels te realiseren.

“De ijsvogel zat in het logo van waterschap Reest en Wieden”, verklaart woordvoerder Herald van Gerner van waterschap Drents Overijsselse Delta. “De ijsvogels is een vogelsoort die alleen maar kan overleven in gebieden met helder en schoon water waar genoeg vis in leeft. Dat er zulke leefbare gebieden voor de ijsvogel zijn, is mede te danken aan het werk van de waterschappen.”

Op donderdag 23 februari werd de zestiende en laatste nestplaats opgeleverd, bij het Drentse Oude Kene, in de buurt van Hoogeveen. Een nestplaats voor een ijsvogel is bijvoorbeeld een steilwand, een aarden wal of een omgetrokken boom. De zestien nestplaatsen liggen verspreid in het werkgebied van het vroegere waterschap. Het onderhoud wordt verzorgd door vrijwilligers, begeleid door Landschapsbeheer Drenthe.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...