secundair logo knw 1

Het Britse drinkwaterbedrijf Affinity Water komt gedeeltelijk in Nederlandse handen. Het beleggingsfonds DIF wordt hiervan eigenaar, samen met twee buitenlandse partners.

Affinity Water is het grootste drinkwaterbedrijf in Groot-Brittannië met elfhonderd medewerkers en een jaarlijkse omzet van driehonderd miljoen pond. Het bedrijf levert drinkwater aan anderhalf miljoen huishoudens en bedrijven in Groot-Londen en enkele naburige graafschappen. Dutch Infrastructure Fund (DIF) koopt Affinity samen met het Britse fonds HICL en de Duitse verzekeringsmaatschappij Allianz Group.

Zij nemen het bedrijf voor 1,6 miljard pond (ongeveer 1.9 miljard euro) over van twee Britse investeringsmaatschappijen en Veolia. De bedoeling is om Affinity na zo’n tien jaar weer van de hand te doen. Volgens het Financieele Dagblad verwerft DIF een belang van 26,9 procent.

DIF-partner Allard Ruijs heeft het in het FD over een aantrekkelijke investering, omdat het drinkwaterbedrijf goed presteert, efficiënt draait en een stabiele omzet heeft. Bestuursvoorzitter Simon Cocks van Affinity Water verwelkomt op de eigen site de nieuwe eigenaars en zegt dat de overname geen gevolgen zal hebben voor het functioneren van zijn bedrijf.

Het fonds DIF richt zich op infrastructuur van hoge kwaliteit. Affinity is niet de eerste ‘waterinvestering’. DIF heeft eerder onder meer geld gestoken in de nieuwe zeesluis bij IJmuiden, het rioolstelsel onder de rivier de Thames en Delfluent dat de afvalwatervoorzieningen in de regio Den Haag verzorgt.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Ik zal nader onderzoek doen naar de feitelijke cijfers die hierbij horen Dit weet ik wel dat mn veelal graslanden die grenzen aan Natura-2000 gebieden vrijwel 100% vrij zijn van toepassing chemische gewasbeschermingsmiddelen. Deze ondernemers moeten zoiets via loonwerkers laten uitvoeren en dat zijn relatief hoge kosten EN zij hebben weinig problemen met wat kruiden in get gras. Uitgezonderd wel daar waar distelvelden jaren zijn gekweekt door onzorgvuldig natuurbeheer!
Goed dat er naar de toelatingseisen voor individuele middelen wordt gekeken, maar realiseer je dat de giftigheid in het water veroorzaakt wordt door de cocktail aan middelen. Voor het waterleven zijn het naast de bestrijdingsmiddelen ook de PAK's, zware metalen en ammoniak die schade aanrichten. Gezamenlijk zijn ze er voor verantwoordelijk dat meer dan een derde van de Nederlandse oppervlaktewateren zo giftig is dat de biologische doelen niet gehaald kunnen worden. En dan zijn er nog de 'nieuwe stoffen' die vanwege persistentie en specifieke gevaren voor de mens en het milieu schadelijk zijn.
@Bertha AntonissenDat lijkt me uitgesloten. Die bufferstroken zijn Europees voorgeschreven en dienen ook ter voorkoming van afspoeling meststoffen naar het oppervlaktewater. Overschrijding van de nitraatnorm voor KRW-wateren is voor zo ver ik weet de veruit grootste / meest algemene oorzaak van het niet halen van de KRW-normen voor de KRW-wateren. 
Mooi initiatief! We hebben nog 2,5 jaar.....
Doekjes niet meer produceren. De mensen luisteren toch niet . In de Vinex- wijken was en is dit een groot probleem.