0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Het Britse drinkwaterbedrijf Affinity Water komt gedeeltelijk in Nederlandse handen. Het beleggingsfonds DIF wordt hiervan eigenaar, samen met twee buitenlandse partners.

Affinity Water is het grootste drinkwaterbedrijf in Groot-Brittannië met elfhonderd medewerkers en een jaarlijkse omzet van driehonderd miljoen pond. Het bedrijf levert drinkwater aan anderhalf miljoen huishoudens en bedrijven in Groot-Londen en enkele naburige graafschappen. Dutch Infrastructure Fund (DIF) koopt Affinity samen met het Britse fonds HICL en de Duitse verzekeringsmaatschappij Allianz Group.

Zij nemen het bedrijf voor 1,6 miljard pond (ongeveer 1.9 miljard euro) over van twee Britse investeringsmaatschappijen en Veolia. De bedoeling is om Affinity na zo’n tien jaar weer van de hand te doen. Volgens het Financieele Dagblad verwerft DIF een belang van 26,9 procent.

DIF-partner Allard Ruijs heeft het in het FD over een aantrekkelijke investering, omdat het drinkwaterbedrijf goed presteert, efficiënt draait en een stabiele omzet heeft. Bestuursvoorzitter Simon Cocks van Affinity Water verwelkomt op de eigen site de nieuwe eigenaars en zegt dat de overname geen gevolgen zal hebben voor het functioneren van zijn bedrijf.

Het fonds DIF richt zich op infrastructuur van hoge kwaliteit. Affinity is niet de eerste ‘waterinvestering’. DIF heeft eerder onder meer geld gestoken in de nieuwe zeesluis bij IJmuiden, het rioolstelsel onder de rivier de Thames en Delfluent dat de afvalwatervoorzieningen in de regio Den Haag verzorgt.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Jammer dat alleen de zomerperiode is bekeken, want in de winter kan het effect juist omgekeerd zijn. In groenstroken of elementen zakt het neerslagoverschot naar grondwater. Op verhard oppervlakte wordt hemelwater veelal afgevoerd. De hydrologische effecten kunnen van gebied tot gebied nogal verschillen (hoge zandgrond is anders dan veenpolder).
De combinatie van vergroenen, alsmede vasthouden en infiltreren van regenwater kan zorgen voor een stijging van gemiddelde zomergrondwaterstanden in een woonwijk.
Dit probleem is ontstaan door het baggeren van vaarwegen voor zandaanvoer wat een nieuw recreatiestrand moet worden. HHNK heeft recent schade van €1miljoen op zich genomen toen de provincie opdracht had gegeven om bij Zijpersluis het Noordhollandas kanaal te baggeren. De watersnoodramp van Anna Paulowna wordt ook aan vaarwegverdieping toe geschreven. Dijkverhoging en baggeren geeft meer kans op dijkfalen.
Als er met maaionderhoud zoveel fauna weg wordt gemaaid, hoe komt het dan dat elk jaar weer de beek/ sloot weer is aangevuld met fauna?
De conclusie dat mobiliteit van fauna niet werkt, zou suggereren dat je de beek/sloot leegmaakt en ondanks dat het nooit eerder is onderzocht, toch nog steeds fauna in sloot aanwezig is. We maaien al jaren.
Met het afzetten van het team van Linus Pauling, is waarschijnlijk de weg vrij gemaakt voor malafide water organisaties, waar we er al genoeg van hebben in Europa. Het is mij in elk geval helder, dat niemand hier ook maar een fractie van de kennis bezit van 1 van de mensen uit het team van Linus.
Het spijt me te moeten lezen met wat voor gekonkel jullie proberen ons drinkwater op peil te brengen. Het doet me niet alleen walgen van de wijze waarop er gesjoemeld wordt met cijfers, waarden en giftige stofjes in ons drinkwater. Het doet me ook twijfelen aan het gezonde verstand van waterdeskundigen, die blijkbaar eerder voor het behoud van hun salaris willen gaan, dan voor de gezondheid van de bevolking.
Het is helder, dat hier geen enkele chemicus met enig hart de verantwoording draagt.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het