0
0
0
s2smodern

Het Britse drinkwaterbedrijf Affinity Water komt gedeeltelijk in Nederlandse handen. Het beleggingsfonds DIF wordt hiervan eigenaar, samen met twee buitenlandse partners.

Affinity Water is het grootste drinkwaterbedrijf in Groot-Brittannië met elfhonderd medewerkers en een jaarlijkse omzet van driehonderd miljoen pond. Het bedrijf levert drinkwater aan anderhalf miljoen huishoudens en bedrijven in Groot-Londen en enkele naburige graafschappen. Dutch Infrastructure Fund (DIF) koopt Affinity samen met het Britse fonds HICL en de Duitse verzekeringsmaatschappij Allianz Group.

Zij nemen het bedrijf voor 1,6 miljard pond (ongeveer 1.9 miljard euro) over van twee Britse investeringsmaatschappijen en Veolia. De bedoeling is om Affinity na zo’n tien jaar weer van de hand te doen. Volgens het Financieele Dagblad verwerft DIF een belang van 26,9 procent.

DIF-partner Allard Ruijs heeft het in het FD over een aantrekkelijke investering, omdat het drinkwaterbedrijf goed presteert, efficiënt draait en een stabiele omzet heeft. Bestuursvoorzitter Simon Cocks van Affinity Water verwelkomt op de eigen site de nieuwe eigenaars en zegt dat de overname geen gevolgen zal hebben voor het functioneren van zijn bedrijf.

Het fonds DIF richt zich op infrastructuur van hoge kwaliteit. Affinity is niet de eerste ‘waterinvestering’. DIF heeft eerder onder meer geld gestoken in de nieuwe zeesluis bij IJmuiden, het rioolstelsel onder de rivier de Thames en Delfluent dat de afvalwatervoorzieningen in de regio Den Haag verzorgt.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Dank Hans, helder!
Een progressieve kostenprijs per afgetapte hoeveelheid water zou een oplossing kunnen zijn. De eerste..m3 het goedkoopst en bij veel verbruik de aanvullende kub's water duurder maken.
Dat is toch de omgekeerde wereld? Waarom verbiedt het waterschap het gebruik van schadelijke stoffen zoals gewasbeschermingsmiddelen niet gewoon?
Zou het kunnen zijn dat de overlevingstijd van het virus in het rioolsysteem gevoelig is voor temperatuur?
Nu te temperatuur gestaag stijgt kan dat grote invloed hebben.
Mooi inzicht, complimenten!
Aangezien de behoefte naar verwachting redelijk universeel is over Nederland, zou ik een best practise verwachten qua risicomanagement vanuit de bedrijfswaarden matrix. Ik ben benieuwd in hoeverre zo'n standaardisering is ingedaald.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.