secundair logo knw 1

Drie koraaleilanden in de Malediven vergroot (foto: Van Oord)

Het Rotterdamse bedrijf Van Oord heeft een internationale innovatieprijs gewonnen voor een duurzaam landaanwinningsproject in de Malediven. Individueel succes was er voor Gerard van Raalte (GRA Consultancy) en Roderik Hoekstra (Deltares).

In Londen zijn de Dredging and Port Construction Innovation Awards 2017 uitgereikt. Er waren prijzen in vijftien categorieën. Van Oord werd winnaar in de categorie ‘Innovation in Project Design – Open Water/Coastal Design’. Het bedrijf kreeg de prijs voor zijn innovatieve en duurzame aanpak bij een groot landaanwinningsproject in de Malediven.

In deze koraaleilandengroep zijn drie eilanden vergroot om meer ruimte te creëren voor de snel groeiende bevolking, vooral in de hoofdstad Malé. Door de inzet van experts heeft Van Oord het effect op het mariene ecosysteem tot een minimum kunnen beperken. Zo zijn verschillende koraalsoorten die weg moesten, zorgvuldig verplaatst naar een gebied waar ze goed kunnen gedijen. De juryleden prezen de volledigheid van dit project, dat vele uitdagingen kende.

Er waren drie individuele categorieën, waarvan twee naar landgenoten gingen. Gerard van Raalte ontving de CEDA Life Time Achievement Award vanwege zijn grote verdiensten voor de bedrijfstak. De kustingenieur is sinds zijn pensionering in 2016 senior adviseur bij GRA Consultancy en werkte daarvoor lange tijd bij Boskalis. De DPC Rising Start Award ging naar kustexpert Roderik Hoekstra van het onderzoeksinstituut Deltares. De jury prees zijn toewijding en brede activiteiten in kust- en offshore-engineering.

Lees meer over de Nederlandse winnaars en de prijzen voor het bedrijf Van Oord en Roderik Hoekstra.

 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.